16 Ekim 2020 Cuma

Geçen sezon geri döndüğünde de ayağının tozuyla etki ediyordu


Maaş olayına ister istemez takılıyorum. Gelecek sezona girerken, ciddi bir maaş azalması olası. Hatta daha da ayrılırlar olursa, tam anlamıyla nefes alınacak. Güncel maaş listesinde de, Emre Akbaba'nın rakamı ister istemez göze batıyor. 1 milyon 750 bin avro'dan bahsediyoruz, dile kolay. Tabii yerli isimler için sabit kur var ve Türk Lirası'na çevrilmiş hali ödeniyor. Yine de yüksek bir rakam. Sezon sonu da sözleşmesi biterken, ciddi bir rakam düşüşü görmek olası.

Allah bir daha sakatlık vermesin diyelim. Futbolculuğuyla alakalı lafım asla olamaz. Galatasaray'a transferini de çok istemiştim. Ayağının tozuyla ciddi etki etmeye başlamış, yaşadığı sakatlık sonrası ister istemez düşmüştü. Hatta sakatlıklar diyelim, adamın kaval kemiği dahi kırıldı. O da, takımı gol yemesin diye özveride bulunurken. Sakatlıklarla da alakalı eleştirilemez. Hadi kendine dikkat etmeyen, çalışmayan biri olur da neyse dersiniz. Yaşadığı sakatlıklar insan işi değil, Allah beterinden saklasın.

Geçen sezon geri döndüğünde de ayağının tozuyla etki ediyordu. Bu sezon da kendisinden beklenti aynı. Yaz kampını yine kaçırdı, elbette büyük handikap. Yine de takımla çalışmalara başladı ve takım da gol sorunu yaşarken, ibre onu işaret ediyor. İlk 11'e geçmesi, Falcao'yla birlikte kullanılması oldukça olası şeyler. Alanyaspor maçına kadar hazır olacağını düşünüyorum. Milli Takım arası en çok da bizim için ilaç oldu.

Sözleşme olayına gelirsek. Sakatlık dönemi Galatasaray'ın da özverisi büyüktü. Bugün itibarıyla Emre Akbaba'nın da özverisi büyük olacak. Yaşanan şartlar, mali tablo ortada. Ciddi bir indirimle birlikte, takımda kalmaya devam edecektir. Yeni yabancı kuralı ufukta, bu tarz yerlileri bulmak da hiç kolay değil. Eldeki kazanımlara baktığımızda, Emre Akbaba "ben buradayım" diyor. Ben umudumu kesmedim, siz de kesmeyin derim.

16 yorum:

  1. Sence bizi Ocak ayına kadar orta saha konusunda idare eder mi Emre ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha değil de, forvet diye bakıyorum.

      Sil
  2. Oynadığı zaman etkisi büyük oldu ancak sahada kalamadı. 2.5 yılda 40 maç çok az. Performansa dayalı ve kulüp opsiyonlu bir sözleşme yapmak lazım. Yazında vurguladığın gibi sakatlıklar aldığı paranın hakkını vermesine engel oldu. Fedakarlık sırası Emre'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok düşük hem de. Maalesef son sakatlığı hariç, o 2 dev sakatlığı kırık neticesinde oluştu :(

      Sil
  3. Akbaba, Sasa İliç tarzında bir oyuncu. Sahada pek görülmeyen mucade kısmını ve oyun kurma görevini kısmen yapan ama gol ylbolgelerinde doğru zamanlama ile bizi rahatlatan bir yapı. Ama elimizde zaten
    mucade kısmını yapacak forvet bölgemiz olmadığı için şuan için kadroda çok lüks kaçar. Ne zaman bir Vedat bir elmander , H.Sukur tarzı forvetimiz olur o zaman 10 numara olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet diye bakıyorum bu tarz isimlere. Oyun kurulumu beklenmemeli. Rakip ceza sahası çevresi ve içinde etkili olur.

      Sil
    2. Topu ceza sahasına iletemiyorsun sonra forvet gol atamıyor diye şikâyet ediyorsun. Bırak vedat elmander gibi forveti de elindeki forvetlere top taşımanın pozisyona sokmanın yollarını bulmaya çalış... demek daha dogru değil mi?

      Sil
    3. Şu an eldeki isimlere bakınca dediğin doğru.

      Sil
  4. Emre Akbaba'dan umudu hiç kesmedim ve kesmeyeceğim. Hatta maaşında indirime gitmesi, Belhanda sonrası 10 numara verilmesi tarafındayım. Gerekli dersler alınır ve herkes üzerine düşeni yaparsa Emre Akbaba faktörü ne kadar önemli göreceğiz. Güzel günler bekliyorum onunla ilgili katkı anlamında. Hadi inşallah. :)

    YanıtlaSil
  5. Emre de Euro kuru 5.20den hesaplanmıyoır mu? Böyle bir sabitleme vardı sanki yerli futbolcular da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu belirttim de kurun tam rakamı aklımda değildi. Doğru söylediğin.

      Sil
  6. 5-6 milyon TL'den daha fazlası olamaz bu saatten sonra. Kur kim bilir yazın kaç olur?
    Çok iyi futbolcu, iyi niyetli ama gerçekler çok acı. Total maaş bütçesinin max 20 milyon € olması gerektiğine inanıyorum vergi vs herşey dahil. yoksa çevirme şansınız yok mali tabloyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Emre Akbaba da artık fedakarlık yapacak.

      Sil
  7. Emre son dönemlerde gelmesini en çok istediğim transferdi. Çok şanssızlıklar yaşadı ne yazık ki...
    Saha içine gelirsek 4-3-3 veya 4-1-4-1'de verimli olması çok zor çünkü Emre orta saha değil forvet ve bu duzenlerde onun özelliklerine uyan bir rol yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma yardımı olmaz, seni orada 1 kişi eksik oynatır. Bence de forvet, net şekilde kaleye yakın olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir