15 Ekim 2020 Perşembe

İsmail Çokçalış & Galatasaray, sağ bekteki yenilenmenin 2. ayağı


Galatasaray'daki yüksek maaşları ve sezon sonunda oluşabilecek rahatlamayı konuşmuştuk. İlk 11'den öte, alternatif gözüyle baktığımız çoğu ismin de anlamsız maaşları var. Linnes / Şener Özbayaklı gibi isimler de onlardan biri. Linnes'in maaşı, takımın 1. sağ bekinden dahi fazla. Şener Özbayraklı ise çoğu yerli futbolcunun üzerinde bir rakam alıyor. Beklentiyi ise karşılayabildiğini söyleyemeyiz. Hatta ben bu yaz dönemi ayrılığını bekliyordum.

Çoğu kişi varlığını dahi unutmuştur. Süre almıyor çünkü. Geçen sezonun yarısını sakat geçirdi ve gözden düştü. Bu sezon da sağ bek için 3. alternatif durumunda. 3. alternatif için olabildiğince lüks bir isim. Linnes de, Şener Özbayraklı da ayrılacaktır. Omar'la uzun bir geleceğimiz ve ufukta beliren yeni yabancı kontenjanı var. Alternatif adına hem geleceğe oynamak, hem de maliyeti düşürmek değerli olacaktır.

Burak Kapacak, ağırlıklı olarak sağ önde oynasa da, orjini sağ bek. Bu yaz dönemi de adı transferde geçiyordu. Fenerbahçe için daha sık yazılıyordu. Bu transfer gerçekleşmeyince de Nazım Sangare'yi aldılar. Galatasaray ise bonservis veremediği için bu tarz transferlerde agresif hareket edemedi. Burak Kapacak, Bursaspor'da sağ önde gelişim gösterirken, arkasında sağ bek oynayan isim de yine Bursaspor altyapısından çıkan bir isim olan İsmail Çokçalış.

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Karacabey Belediyesi'nde geçirmişti. Cenk Özkaçar'la da orada birlikte oynamışlıkları var. Bursaspor'a dönüşünde ise formayı aldı ve tüm maçlarda 90 dakika sahadaydı. Bu sezon 1 de golü var. Şu an gelişimi iyi diyelim, devamını getirebilecek mi göreceğiz. Tempolu, hücum karakteri olan bir sağ bek. Bursaspor'un yaşadığı maddi sorunlar, bu tarz isimlerde ısrarcı olmalarına sebep oluyor. Zaten kaynayan, çok iyi bir altyapı. Bu sayede, tüm zorluklara rağmen ayaktalar.

4 yorum:

  1. Kafası çalışıyorsa Avrupa'ya gider. Çalışmıyorsa da fener alır zaten. bizim yönetim karar veresiye kadar oyuncu gider elden.

    YanıtlaSil
  2. Ali Akman Bursaspor da önemli bir isim. bildiğim kadarıyla sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Bütün maçlarda ilk onbir başladı ortalama maç başı 80 dk süre aldı ve 4 maçta 2 golü var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz dönemi adı bizimle de anılmıştı. Ayhan Akman'ın yeğeni. Büyük potansiyel.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir