14 Ekim 2020 Çarşamba

Hem sakatlar geri döndü, hem de çoğu isim dinlenme olanağı buldu


Milli Takım arası imdada yetişti. Hem sakatlar geri döndü, hem de çoğu isim dinlenme olanağı buldu. Zor ve tempolu bir fikstürle başlamıştık. O fikstüre iyi girmiş olsak da, sonlara doğru sallandık ve hızımız düştü. Rakiplerin, Galatasaray oyun düzenini bozmaya çalışması da etken oldu. Yorgunluk da etken, bunu da aşmış olacağız. Tabii yeni bir oyun ve dokunuş gerekiyor. Formu düşen, sallanan isimler var. Yeniden yeni isimler kazanma zamanıdır.

Formasyon da değişebilir. Üstünde sıklıkla durduğumuz bir şey. 4-3-3 / 4-1-4-1 gibi formasyonlara bu kadar odaklı kalmaya gerek yok. 2 kenar oyun kurucu, önde Falcao ve dinamik orta saha / beklerle hızlı bir futbol oynamaya çalışıyorduk. Savunma ve Taylan Antalyalı çok baskı yemeye başladı, üzerine bir de Saracchi sakatlığı eklenince kanat dengesi bozuldu. Bu da Galatasaray'ın oyununun çözülmesine sebepti. Maalesef farklı bir dokunuş gelmedi.

Falcao / Diagne rotasyonu gelirken, Feghouli de rotasyon yaşayabilirdi. Yerine sayacağımız isimleri kalite noktasında eleştirsek de, bu takıma boşuna alınmadılar ya da kalmadılar. Ortada hız düşerse, kanatları hızlandırabilirdik. Bunu da yapmadık. Haliyle yeniden üretemeyen, mümkün olduğunca ağır oynayan Galatasaray geri döndü. Etebo da olmasa daha büyük sorunları konuşuyor olabilirdik. Sakatların dönüşüyle elimiz güçlenecek, Milli Takım arasının ardından farklı şeyleri konuşmalıyız.

Taylan Antalyalı'nın alternatifi yok, sahadaki varlığı olmazsa olmaz. Taylan Antalyalı / Etebo ikilisi asla bozulmamalı. Erken dönüşü bu anlamda iyi oldu. Saracchi de döndü, yeniden kanat dengesini yakalar ve soldan iyi geliriz. Arda Turan'ı da yükseltecek bir hareket. Emre Akbaba da takımla çalışıyor. 4-4-2 ya da 4-2-3-1 gibi düzenlere dönüş adına iyi bir koz, hamle futbolcusu. Etebo'nun da bir sakatlığı vardı, o da takımla çalışıyor. Orta saha alternatifleri bu kadar düşükken, elimizdeki iyi isimleri kaybetmemeliyiz.

7 yorum:

  1. Ben olsam etobo Taylan çift merkez önlerinde 10 no olarak feg, kenarlarda ise belhanda emre Kılınç yaparım, 4411 olarakta düşünebilirsiniz orta 4 lü oldukça dinamik önde basabilecek tempolu, belhanda sol kenarda gecen sene yine bir Alanya maçında oynamıştı baya da iyi oynadı bence sol için daha uygun bir oyuncu her zamanda sol da oynamasını istemiştim, veya 343 de olabilir bekleri daha fazla ön plana çıkarabiliriz yine ortada Taylan etobo olur en azından daha zor gol yiyen bir takım oluruz yani kısaca birçok sistem oynayabilir bu takım yeterki hoca istekli olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da düşünülebilir, mantıklı duruyor. Tabii bunun için Belhanda ve Feghouli konusunu çözmek lazım.

      Sil
  2. Feghouli'nin yerine Emre Kılınç olabilir. Etebo orta sahaya yerleşecek artık yavaş yavaş.Feghouli de yedek kulübesinde yatmaya devam etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda olur, biraz daha hız katmış oluruz.

      Sil
  3. Taylan Etebo orta sahası. Sağ Kılınç Sol Turan on numarada Falcao'ya yakın Emre Akbaba takım çok düzenli bir takım olur tabii ki hoca düşünür mü göreceğiz. Aslında Emre Akbaba'yı epey de kullanmayı istiyor hoca, zamanında da gördük ayrıca ve gayet de iyi bir seri oluştu. Emre Akbaba nazarında ağabey senin de her zaman söylediğin gibi kaleden uzaklaşmamalı asla tamam verimi düşüyor ancak bence artı olarak bir de sakatlanma riski artıyor. Çok kırılgan bir oyuncuymuş bilmiyorum ama çok yormamak ve ekonomik kullanmak ile belki düzenini oturtmak mümkündür. KILINÇ, Etebo, Taylan koşar, kanatlar da koşar, Arda Falcao ve Akbaba da görevini yapar, o kalite de fazlasıyla var. Hadi bakalım inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da 4-2-3-1 gibi olur, bir anlamda çift forvet oynarsın. Yazdım o konuyu da :)

      Sil
    2. Umarım o formasyon geri döner ve pandemi öncesi futbolu ve ötesini tekrar götürürüz. :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir