4 Ekim 2020 Pazar

Kasımpaşa 1-0 Galatasaray, karambol ve kuru bir hücum


Karambol ve kuru bir hücum. 2. yarıdaki kurulmaya çalışılan baskıyı bununla açıklarız. Oyunu tamamen sol tarafa yıkıp, "Babel ne yaparsa" üzerinden bir baskı. 2. yarıda, hücuma dair iyi bir şey varsa da, cevabı Babel olur. Kendisini yerden yere vururuz da, şu maçta hücum tarafında ayakta kalabilen, çabalayan kimse yoktu. Atılan şutlar ya da karambol içinde oluşan pozisyonları konuşuruz. Sanırım kimsenin de gol atabilme yönünde umudu yoktu. Başından sonuna kadar Kasımpaşa'ya bakan bir maç.

İlk yarıda hücumda top tutamadık ve kaptırılan toplar da kontraya dönüştü. Aytaç Kara, geriden oyunu müthiş kurup, Yusuf Erdoğan da hızıyla etkili oldu. Durduramadık ve ilk gol geliyorum diyordu. Önde top tutamıyorsun, geriden de pasla çıkamıyorsun. Etebo'nun dikine çıkışlarına baktın sadece, o da yalnız kaldı. Seri'yi de, Mariano'yu da aradım. Feghouli'nin Mariano ezberi var ve orada kalmış. Atak harcıyordu, bu maçta da devam etti.

Belhanda'yı da ekleriz bu listeye. Ne verdiler ki bugün sana? Takımda kalmayı garantileyince, salma hali mi var? Kanatların ağır, önde top tutamıyorsun. Sahanın her noktasında baskı yedik ve nefes alamadık. Fenerbahçe de bu baskıyla bizi yıldırmıştı, Kasımpaşa da aynısını yaptı. Etebo topla çıkıyor, pas atacak ama sürekli eliyle boş alanları göstermek durumunda. Şu hareketsizliğin, geçen sezonun ilk yarısından bir farkı yok.

Diagne mi Falcao mu daha kötü, bu da diğer sorun. Diagne'yle de topu tutamadın, Falcao'yla bir arada da uyum göremedin. Babel oyuna girdikten sonra oyun sola yıkıldı ve Babel'le biraz olsun top tuttun, şut imkanı sağladın. Sağ kanadı göremedik bile, oyuna yön katamadık ki. Emre Kılınç'ın hızını ve hareketliliğini maçın ilk yarısı aradık, 2. yarısında ise kendisini düşünemedik. Maçın sonuna doğru Babel'le yer değiştirmeleri bu yüzden.

Emre Taşdemir / Linnes değişikliğini de anlamadım, ne kattı Linnes sana. Emre Taşdemir de belki müthiş oynamıyordu da, en azından hücumdaki etkisi Linnes'in önünde. Galatasaray'ın organize olabilmesi, hücumda top tutması büyük sorun. 2. yarıda 4-2-4 gibi bir şey oynasak da, orta saha ikilisinin yaratıcılığı düşük kaldı. Ön alanda ince işleri yapacak, oyunu kurabilecek bir isim gerekli oluyor. 

25 yorum:

  1. Yıl 2020 ya 2020,hala uyumsuz çakılı 2 forvet ile hücum yapmaya çalışıyorsun,aynı hatayi mitro,diagne,eren eren gomisde de yaptı,bu forvetlerin hiçbiri Necati gibi 10 numara özellikli forvet degilll,çift santrforun olayı biri gelip orta sahalasip baglantiyi kurması lazım ama ne diagne ne de falcao böyle oyuncular,hava topu yok,pres yok hız yok mucadele yok,pas opsiyonu olma yok niye oynatıyoruz peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaos, karambol denedi ve tutmadı. Bu şekilde 4-4-2 oynanmaz.

      Sil
  2. hiçbir şey yapamıyorsun bare luyindama, donk, diagne, babel vs koy içeriye top şişir. 15 tane top şişirsen yine 1 tanesinde pozisyon ya da karambol filan olur. ama diğer türlü sabaha kadar da oynansa maç pozisyon bulamayız.

    YanıtlaSil
  3. bruma, keita gibi bi kanat şart. dar alanda çalım atacak, kilidi açacak oyuncu şart oğlu şart. herkes pas yapıyor , nasıl olacak bu iş ? eski barcelona değiliz ki pas yapa yapa rakip kalenin içine kadar girelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanada şart bence, oraya düşünüyorum.

      Sil
  4. Kötü oyun katlanarak devam ediyor. Çözüm de yok. Bu gibi durumlarda takımı ayağa kaldıran itici güç taraftar da yok. Bütün bunlardan daha vahimi Fatih Terim'in maç sonunu beklemeden soyunma odasına gitmesi. Şartlar belli, yönetim de malum. Bu girdaptan kurtuluşun tek yolu Terim'in takımı kenetleyerek içeriden çözüm bulması. Ancak maç sonundaki gidiş görüntüsü hocanın motivasyonunu yitirdiği gibiydi. İşte bu bittiğimizin ilanıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut yapıda çözüm zor. Bazı isimleri kesersin de, yerlerine kimler geçecek. Büyük sıkıntı.

      Sil
  5. (Emre)
    Hocaya yaziyorum bu yeniligiyi. 3 mactir køtu baslayan ilk 11 ve plan. Ilk yarilari cøpe atiyoruz bence. Yønetimden zaten beklenti yok.
    Yine køtu basladik. Sonra cok dogru ve erken hamle geldi hocadan. Mutlu oldum bir an. Cift forvet duzeni ve Babel ile daha fazla sut attik ve daha fazla rakip ceza sahasina girdik. Cift forveti gørmek isteyen biriydim. Ama ikisi arasinda uyum gøremedim. Yine daha etkili olduk. Her ne kadar orta sahadan adam eksiltip ikinci forveti oyuna alsak da. Sonra gereksiz Emre-Linnes degisikli geldi ve Babel-Emre'yle isleyen sol taraf da bozuldu. Linnes ikinci yari ortalikta gøzukmeyen Omar'in yerine girebilirdi. 2 sene oldu. Hala sevdigim hocamizi mac analizi, oyunu okumakla alakali elestiriyor olmak beni uzuyor. Alternatif diye baktigimiz Etebo ilk 11 oyuncusu olmaya geldigini gøsterdi bence. Ben hala kanatsiz bir duzenin daha iyi olacagini dusunuyorum. Hizli kanatlarimiz yok. Orta sahamizda hep bosluk gøruyorum. su gitsin bu gelsin demekten yoruldum. Artik cøzumleri elimizdekilerle, ve sistem/taktik/formasyon degisikliyle ariyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hocaya yazıyorum, bile bile lades oldu bazı şeyler. Kaos, karambol ile gol denedik, plansız.

      Sil
  6. bugün son gün, bi hareketlilik olur mu sence ?

    YanıtlaSil
  7. Babel Feghouli Belhanda Falcao... Bu adamlardan bıktım... Canları isterse oynayıp canları istemezse topun yüzüne bakmıyorlar. Galatasaray tarihinin en büyük baş belaları bu adamlardir. Fatih hoca yarın bir karar bu herifleri ve daha fazlasını kadro dışı bırakmalı. Gitsinler kendi başlarına idman yapsınlar sahaya çıkıp bizi cildirtmasinlar bari. Ömer Bayram oynasın, Ali Yavuz oynasin, Atalay oynasın... Bu haysiyetsizler dua etsinler seyirci yok. Yoksa cikamazlardi o sahadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kestiğin an da kimi yazacaksın. Bu maç Babel iyiydi yine :(

      Sil
    2. Kerem Aktürkoglu var Oğulcan Çağlayan var.

      Sil
  8. 2013 yılı ocak ayında yine bir kasımpaşa maçında 2/1 kaybetmiştik sanırım ..fatih hoca maç sonu açıklamaların da cebinden bir mektup çıkarıp okumuştu o sıralarda aysal ile hoca arasında eleman polimiği ve oynanan oyundan dolayı memnuniyetsizlik vardı hatirlarsınız.(internet ortamında vardır videosu yada haberi sanırım) sonra bir sürü karmaşa ve bilinen gelişmeler karşılıklı suçlamalar sonuç malum.. bu akşam yine bir
    kasımpaşa maçı yine bir mağlubiyet ve yine bir tartışma ortamı peki bu kez süt güyümü'nü kim devirdi . Herkes bir yerlere ,birine yazacak sorumluyu ,kendi bakış açısı ile ipe çekerek ya hocayı , ya yönetimi, ya üç beş oyuncuyu belki herkes haklı olacak total de . alınacak çok yol var gitmek isteyene , alınacak çok ders var öğrenmek isteyene. Gün özeleştiri günüdür eğer o mektuplu maç sonu açıklaması ve sonrasını bir kez daha yaşamamak isteyen bütün bileşenler için vakit geç olmadan..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek benzemiyor aslında, o durum oluşmaz. Bugün başımızda bir yönetim yok.

      Sil
  9. terim ile 3 sene geçti. hala sistem yok. iyi oynayan bir takım yok. kondisyon yetersiz. tempo düşük. slavia prag kadar olamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem var, yok değil. İstikrarsız sadece, oyuncu grubuyla istikrar sağlanmıyor.

      Sil
  10. hoca suçludur da ayakta kalmaya, şut atmaya, pas vermeye mecali olmayan araplar ve falcaoya ne diyeceğiz? sen futbolcusun. koşarsın, oynarsın, biz görürüz; "abi adamlar koşuyor, mücadele ediyor ama taktik kötü ondan pozisyona giremiyoruz" deriz. araplar iki maç iyi oynadı, kalmayı garantiledi(hatta belhandaya 3 yıllık sözleşme fln verilsin deniyordu), falcao zaten baştan beri kayıp. bu üçü yaklaşık 15 mio eur alıyor galatasaraydan. bu paraya takımlar var süper ligde. hem de küme düşmeye fln değil, üste oynayan takımlar. bkz trabzon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyuncu grubuyla istikrar imkansız zaten. Sorun şu, kötü olan niye oynamaya devam ediyor. Niye kesilmiyor.

      Sil
  11. Değerli burak, yönetimin olmaması bu daha kötü bir şey , em azından bir muhatabı vardı o sözlerin o göndermelerin veya hoca için kendi adına o an için hata /hesap özeleştirisi yapması için degilmi .. şimdi herşey, her konum havada asılı muhatabsız bence o dönem doğru yanlış bir akıl koyma çabası vardı şimdi akıl da sahipsiz...esas tehlikeli hal bu değilmi sonuçta oradan etegimizdeki taşları atarak hatalarla ama kısa sürede dönüş yapabilmiştik hatrlarsan ( denir ya en kötü karar kararsızlıktan daha iyidir diye). İyilikle kal..

    YanıtlaSil
  12. şu tabloda hocanın 5% dahli varsa 95% yönetimin hatası.
    artık yeter! Dursun özbek denen ..... dahi aratacak hale getirdiler. Tarihin en çapsız, en becerisiz yönetim kurulu. 3 senedir ağızlarında FFP. Acaba dedikleri kadar iyi durumda mıyız? Bu yönetimle gelecek yaza girdiğimizde FFP de bitince ben yine transfer yapmamızı imkansız olarak görüyorum.
    SAtmayı bilmeyen, beceremeyen, beceriksizler sürüsü. Belhanda, Feghouli, Cagne, Falcao... bunların satılamaması diye bir şey yoktur.
    Kesinlik gitmeleri artık şart!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca değişim istiyor, ısrarla bunu yapamıyorlar. Beceriksizler çünkü, hoca çok büyük bir handikap ile mücadele etmek durumunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir