21 Ekim 2020 Çarşamba

Luyindama'nın özüne dönüşü, belki de konuşabileceğimiz tek iyi nokta


Galatasaray'da artıları konuşmak imkansız. Şu sıralar pozitif bir yön bulamayız. İlla zorlarsak da, Luyindama ve Marcao'nun performansları konuşulmalı. Gerçi Marcao da arada öyle hata yapıyor ki, kırılma noktası olabiliyor. Yediğimiz frikik golündeki alakasız yere yaptığı faul bunun örneği. Rakibin önüne geçemedi ve kontrolsüz şekilde indirdi. Yediğimiz gol ayrı da, sarı kart yedi. 1-0 devam etse dahi, seni her an eksik bırakabilecek bir hareket.

Luyindama ise özüne dönüyor. Geçen sezonki iyi performansına yaklaşıyor diyelim. Sezona yavaş başlasa da, toparlaması hızlı oldu. Alanyaspor karşısında, Galatasaray adına ayakta kalabilen yegane isim. Alanyaspor'un orta saha ve hücumcularına bakın. Çoğu, girmiş olduğu ikili mücadeleleri kazanmış. Mücadele edemez, ayakta kalamaz haldeyiz. Sanki Avrupa kupaları süreci devam ediyor da, haftada 3 maç oynuyoruz. Milli maçlar mazeret değil, Pazartesi oynadık. Fenerbahçe nasıl daha iyi durumda?

Luyindama'nın, Alanyaspor karşısındaki istatistikleri şu şekilde; 

Kazandığı ikili mücadele: 10 
Pas arası: 4 
Sahipsiz top kazanma: 5 
Uzaklaştırma: 7 (Opta)

Mbappe'yi dahi, geriden gelerek yakalayabilecek bir hıza ulaşmıştı. Alanyaspor'un hücumu hareketli ve fizik olarak iyi isimlerden oluşuyor. Luyindama bir ara tek başına mücadele verdi. İlk yarıda kötüydük, rakip rahatlıkla üzerimize geldi. Yine de net pozisyon bulma noktasında zorlandılar. Bunun kaynağı da stoperler. En azından oradaki uyum bizi bir şekilde tutuyor. Muslera da olsa, kaybedilen çoğu maçta kayıp yaşanmazdı. Tabii yine kötü futbol var, bu ayrı konu.

6 yorum:

  1. Fizik açıdan hep kötüyüz ki,kızıyorsunuz ama tudordan beri böyle maalesef, tmm Falcao bitik o diri olsa ne olacak ama diğer oyuncular peki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scott Piri dedik, çok bir şey değişmedi..

      Sil
  2. Takım savunması kötü olunca sadece stoperlerle ve kaleci ile bir şey yapılmaz. Bir de Galatasaray gibi bir takım hücumda iyi olmalı ki savunması da iyi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma iyi de, bir yere kadar durdurursun. Hücumdaki varlığın, topun sende kalması herkesi rahatlatır. Haklısın.

      Sil
  3. alanyaspor'da daha çok kaliteli ayak vardı. bu nasıl bi iş, bu nasıl bi Galatasaray?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde olmasa da, sahada öyleydi cidden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir