20 Ekim 2020 Salı

Şu hamleler sonrası, farklı bir sonuç bekleyen var mıydı?


Geçtiğimiz günlerde, maç içinde "çift forvete" dönüşlerin istatistiğini paylaşmıştım. Yıllar önce, bir Antalya deplasmanında işe yarayan bu hareket, maalesef ısrarla devam ettiriliyor. Skoru aradığımız anlarda, orta sahayı boşaltıyoruz ve forveti çiftliyor, hatta üçlüyoruz. O topu kim taşıyacak ya da atacak diye düşünmeden. Pozisyona giremiyor, hücuma top atamıyor, top tutsan da etkili olamıyorsun. Tamamen kaosa yönelik bir hareket. Çağın gerekliliğinden bir o kadar uzakta.

Rakip de, boşalan orta sahayı iyi değerlendiriyor ve sonuca ulaşıyor. Elinde beraberlik varsa, onu da kaybediyorsun. Alanyaspor maçında da olan bu. 10 kişisin ve 2. yarıya bence doğru değişikliklerle başlamışsın. 4-4-1'e dönüşle birlikte, iyi kötü bir şeyler üretiyorsun, rakip kalede etkilisin. Rakip de 11'e 10 oynamanın avantajını kullanamıyor. Devam et işte. Ya da bu oyunu güçlendir. 80. dakikadan sonra gelen değişikliklerin anlamı neydi?

Diagne de Falcao da aynı, ayakta duramıyorlar. Babel tek başına, bu ikiliyi cebinden çıkaracak durumda. Diagne girdi, Taylan Antalyalı çıktı derken garip işler oldu. Donk için de geçerli bu, 3'lü savunma bir şey ifade etmedi ki. Emre Kılınç seni hücuma taşıyabilecek bir isimken, bunu da kaybettin. Gelmeyen, bence beraberliğe razı olan takımı bir anda üzerine çekerek, tek kale oynamalarını sağladın. Sonuç olarak da o golü yedin.

"Biz Galatasaray'ın 4-1-4-1 oynamasını bekliyorduk. Ona göre bir plan yapmıştık. Ama onlar 4-3-1-2 oynamayı tercih etti. Biz o yüzden 3-5-2 ile pres yaptık. Taylan ve Etebo'ya baskı yaptık."

Çağdaş Atan, satranç gibi oynamış. Galatasaray'ın 4-3-1-2 oynadığını görünce, bir anda çift forvete dönmüş. Yoksa bu şekilde maça çıkmayacakmış. Maç içindeki hamleleriyle de oyunun hakimiydi. 2. yarıda kötü olsalar da, hücumdan vazgeçmedi ve o da Galatasaray'ı çözen teknik direktörlerden biri oldu. Fatih Hoca'nın ise maç sonu yapmış olduğu açıklamalardan bir şey anlamadım. Bireysel hatalar diyor da, ne oynadık biz, bir de onu anlatsa.

14 yorum:

  1. o baskı yüzünden 10 kişi kaldık işte,sahada takım kan ağlıyor akbaba hazır olsa dahi pas oyununda olan bir adam değil öyle özelliği yok,falcao zaten allaha emanet,babel kanat olarak kötü,kılınç tek başına ne yapabilir zaten,yani şu hücum hattı ile çıkmak zaten kaybetmek demek,hadi çıktın adam senin sistemine uygun pres yapıyor sen ne yapıyorsun peki izliyorsun sadece,belhanda ile başlasan böyle olmazdı,sahada yönlendirici yok bir kere,en kötü arda oynasa yine bu kadar sıkıntı olmazdı skandal bir şey ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu yönlendiremedin, topu ileri taşıyamadın. Taylan ve Etebo gibi isimlerin sakatlıktan çıkışı da etkendi.

      Sil
  2. Cagdasin soyledigi sey epey basit, bunu satranc olarak yorumlamak da fazlaca zorlama. Onde basan her takim bize zorluk cikarir. Ne savunma arkasina tehdit yaratacak oyuncumuz var ne de o baskidan cikarabilecek niteligimiz. Cozulecek bi sey de degil aslinda. Tamam elestirelim de bunu yaparken abarti yergi-ovgu fazla goze batiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit şekilde anlattı. Ama anlattı, futbola dair, doğru şeyleri konuştu. Zorlama değil, olanı konuşuyorum. Yergi, övgü değil.

      Sil
  3. Galatasaray baskıdan hayatta çıkamaz bu kadro yapısıyla önde bas tamam kilit Belhandaya mecbursun su kadro şekliyle bence duran top işine bakmak lazım Ömer'i bir şekilde 11e koyacaksın Etobo yedek olacak veya Taylan sonrada geride iyi duracaksin gerekirse topu verip sen bozan olacaksın ilerde de Babel forvet olarak oynayacak bir şekilde maçı aliriz bence son 2 mactada oyun yoktu bence olacagida yok bozan takım olarak kazanmaya çalışmak mantıklı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri gibi bir isim olmazsa, bu oyun yapısıyla çıkabilmek imkansız. Mariano dahi aranır bu yapıda.

      Sil
  4. (Emre)
    Hocayi yønetim kadar hatali buluyorum. Mukemmel oynayan ilk 3 mactaki oyuncularda bu oyunculardi. Uzun zamandir elestiriyoruz zaten. ønemli oyuncu kazanimlari var, ama oyuncu kazanmakla mac kazanilmiyor. Kavga ve sikayeten uzak guzel basladi. Sonra transfer olayindan dolayi moral bozuklugu. Sonra tamamem cøkus.
    Hoca herseyi kendi yapmak zorunda degil. Ekip isi diyor ama ekip yok. En yakin ørnek Sergen Yalcin. Cagdas Atan'in analizleri sayesinde Sergen hoca mac kazaniyormus resmen simdi gøruyoruz. Albert Riera gibi bir ismi daha fazla yaninda tutmasi, fikir almasi lazim. Hocanin egosu malesef fikir almayi cok kabul etmiyor. Hepimiz biliyoruz ki Levent Sahin, Selcuk Inan ve Umit Davala sadece " tamamci". Herseye tamam diyenlerden. Karsi fikir yok. Karsi fikir olmadigi surece de hocanin kafasindaki ampul yanmiyor. Gerceklerden uzak Dogaclama ve duygusal kararlar aliyor. Ben bugun futbolun satranc gibi oynanmasini dogru buluyorum. Yani hamleye karsi hamle. Sahaya kendi planinla cikarsin, ama baktin olmuyor zaman kaybetmeden karsi hamle yapman lazim. Strateji, plan, analiz. Bu konuda cok zayifiz. Bir tane sol bek sakatligi bu takimin planini bu kadar kolay bozmamali. Bir kaleciye bu kadar bagli olunamaz. Premier Leauge'i en cok izlenen lig olmasini Teknik adamlarin taktik savasi sagliyor.
    Oyunculari birakin arkadaslar. Tek Planla cikiyoruz maca. Kendi kadronun, yada rakip Analizi hic yok.
    Teknik ekipten ziyade taktik ekip lazim. Fatih hoca yine saha kenarinda dursun. Arka planda taktisyenler analizciler hocayi bilgilendirip bøyle yapmamiz lazim diyen bir ekip lazm. Herseye "en iyi siz bilirsiniz hocam" diyen bir ekip degil. Bøyle bir yapilanma, bøyle bir ekip kurulana kadar hic kaliteli bir oyun beklemeyin. Bu teknik ekibe Leipzig kadrosunu ver, belki daha dinamik, yine kaos, yine Dogaclama. Leipzig'de, Salzburg'da, Paok'ta, Kopenhag'da farki yaratan oyuncular degil teknik ekipler. Teknik adam demiyorum. Ekip diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın da hatası var tabii. Yanlış oyun kurgusu ve yapısı isi sonuçlanmadı. Kenardan gelen, 80. dakikadaki hamlelerle de fişi çekti.

      Sil
  5. Taylan tek başına yetmiyor evet çok özverili müthiş de formu var ama oraya onu top tekniği ve oyun görüşu ile tamamlayacak bir isim daha lazım. Bunu Belhanda yaparken iyiydik ama o beyefendinin de bu aralar canı oynamak istemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de sakatlıktan çıktı, çok büyük etken.

      Sil
  6. sezona üst üste 4 galibiyet ve iyi oyun ile başlayan takım; fb maçından bu yana nasıl bi anda 180 derece terse döndü, anlamış değilim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgunluk diyordum en başta da, şu an konu bambaşka.

      Sil
  7. hoca deniyor işte ne yapsın?
    herkes konuşuyor bir şey söylüyor, ben de kızıyorum, onu niye aldın, bunu niye koymadın vs...
    ama böyle bir Yönetimin olduğu yerde ne yapsanız boş.
    Tudor'un enkazını alıp 2 sene şampiyon yaptı, bir tane golcü alamadılar. 2 tane orta saha alamadılar.
    Ne desek boş. Bu ortamda hiçbir hoca iş yapamaz.
    Galatasaray'ın ciddi bir yönetim krizi vardır, acilen seçim yapılmalı ve yeni bir yönetim gelmeli. Yazın inşallah bu pahalı ve işe yaramaz oyuncularla bir şekilde yolları ayırmayı becerip, 7-8 tane genç scout takviyesi ile yepyeni bir GS kurulmalı.
    O takımın başında hoca olur mu olmaz mı göreceğiz? ama kafasında trilyon tane başka şey varken işte anca bu kadar hocalık yapabiliyor.
    O yüzden kimse bence kızmasın. gitsin diyenler, Rikerink, tudor dönemlerindeki sünepe hallerimizi hatırlasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi bir taktik, çalışma, odak olabilir. Bu maç özelinde yazıyorum. Geçmiş ayrı konu, orada aynı düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir