1 Ekim 2020 Perşembe

Öyle bir ön eleme ki, tam anlamıyla "Şampiyonlar Ligi" tadında


Öyle bir ön eleme ki, tam anlamıyla "Şampiyonlar Ligi" tadında. Burayı aştıktan sonra, grup aşaması çok daha rahat geçecektir. Tek maç ve her türlü sonuca açık. Anlık performanslar ya da gelişim tüm kaderi tayin edebiliyor. Telafisi olmayacak bir maça çıkacağız. Bir de işin "ülke puanı" boyutu var tabii. Tüm ülkenin Galatasaray'ı tutması gereken bir maç diyebiliriz. "Maç önü" yapmak kaçınılmaz oldu ve sevgili Furkan Buğra Yolcu (@fbugrayolcu1) bizleri her zaman olduğu gibi geri çevirmedi.

Şampiyonlar Ligi ön elemesi tadında bir tur mücadelesi olacak. Rangers, son yıllarda yine eski havasını yakalamaya yaklaşan, güçlü bir rakip. Galatasaray'ın tur şansını sorarak başlayayım, sence favori kim?

Furkan Buğra Yolcu: Kesinlikle Şampiyonlar Ligi Play Off eşleşmesi olsa şaşırtmayacak bir durum olurdu. İki takımda hem kadro kalitesi olarak hem her sezon başında koyduğu hedef olarak hep Şampiyonlar Ligi’ni isteyen ve ona göre kadro kuran ekipler. Bu turun favorisi şu takım dersek yanlış olur. Çok küçük detaylar sonucu belirleyecek diye düşünüyorum. Biz izleyenler içinse oldukça keyifli ve heyecanlı bir tek maç göreceğiz. Umarım temsilcimiz Galatasaray turu geçen taraf olur.

Rangers'ın son durumunu nasıl özetlersin? Hangi yönleriyle öne çıkarlar, hangi futbolcuları biraz daha sivriliyor ve Galatasaray'a karşı üstünlükleri hangi noktalarda olabilir?

Furkan Buğra Yolcu: Rangers bu sezona oldukça hazır ve iyi girdi. Ligde şu an Celtic önünde liderler ve 9 maçta sadece 3 gol yediler. 23 puanları var. Kadro rotasyonu kendi ligleri için oldukça alternatifli ve kaliteli bence. Tabi liglerinin kalitesi bizim ligin altında bunu da göz önünde buluındurmak lazım. Kadrolarında dikkat çeken ve benim en çok beğendiğim, Galatasaray’ın en çok dikkat etmesi gereken isimler Ryan Kent ve hücum noktasında James Tavernier. Herkes Alfredo Morelos’u neden eklemediğimi sorabilir. 

Ben, oynarsa Luyindama’nın ceza sahası içinde Morelos’u ciddi şekilde marke edeceğini ve rahat hareket alanı vermeyeceğini düşünüyorum. Alan bulursa zaten ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu söylemeye gerek yok. Rangers’ın son maçlarını izlediğimde en çok dikkatimi çeken yönleri merkez orta saha ve kanat oyuncularının sık sık ceza sahasına girip kutu içinde oldukça kalabalık oluyorlar. Forvetleri sırtı dönük oynayabilen ve kısa paslarla da merkez oyuncularını gole yaklaştırıyorlar. Bu noktada özellikle Galatasaray orta sahasının bu merkez oyuncularını ceza sahasına kadar takip etmesi ve rahat pozisyon aldırmaması gerekiyor. 

James Tavernier bek oyuncusu olmasına rağmen skora çok yakın oynuyor ve takımının kaptanlığını yapıyor. Burada karşısında oynayacak bek oyuncusunun ona toplu ve topsuz oyunda rahat alan bırakmaması gerekiyor. Eğer istediği alanı ve pozisyonu bulursa bir anda kale önünde son topu tamamlayan isim olabilir. Bu yüzden son ana kadar konsantre olmak ve oyunu takip gerekiyor. En ufak dalgınlıkta kalenizde ciddi şekilde tehlike yaratma potansiyeli olan bir takım Rangers.

Tam tersini de sorayım, Galatasaray'ın Rangers'a karşı hangi yönleri üstün ve rakibin zayıf gördüğün noktaları neler?

Furkan Buğra Yolcu: Galatasaray buraya biraz daha sorunlu geliyor. Her ne kadar seyirci olmasa da Ibrox deplasmanı kolay olmayacak. Sol kanatta Saracchi ve Arda’nın yokluğu hücum kalitesini ciddi manada etkileyebilir. Bu noktada Fatih Terim’in nasıl bir planı olacak merak ettiğim noktalardan biri. Santrfor noktasında Diagne’yi 11’de görebiliriz. Rangers stoperlerini rahatsız ederek hataya zorlayabilir. Fizik olarak Falcao’dan da daha hazır durumda olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde Diagne’nin stoperleri sırtına alması sonucunda Emre Kılınç ve Feghouli ve Belhanda gibi isimlerin ceza sahasına koşularına da alan açabilir. 

Rangers takımının son Avrupa maçında Willem’e karşı çok ciddi sayıda pozisyon verdiler. Ancak onalr bitirme noktasında büyük sıkıntılı durumdaydılar. Galatasaray eğer girdiği pozisyonları bitirip öne geçmeyi başarırsa Rangers’ın planını bozabilir. Geriye düştükleri maçta bir noktadan sonra kontrolü kaybetme noktasına geliyorlar ve hızlı toplarla da skoru artırma şansını bulabilir Galatasaray. Bence bu maçın kilidi Galatasaray’ın bir şekilde öne geçmeyi başarabilmesi olacaktır.

Ianis Hagi, Rangers forması giymekte ve babası kaynaklı, bizler için özel bir futbolcu. Eminim ki, onun da, bizlerin de bir gün Galatasaray formasıyla, 10 numarayı taşıması hayali vardır. Ianis'in Rangers'daki konumu ve geleceği için ne düşünüyorsun?

Furkan Buğra Yolcu: Ianis ülkemiz ve bizim için çok değerli bir oyuncu. Hem babasının Galatasaray tarihinde olan yeri hem de kendisinin o dönemlerde Florya’da yaşaması ve Galatasaray’ın tarihini bilen bir futbolcu olması onun adına da bu maçı özel kılacaktır. Aslında kariyer zıplamasını Genk’e transfer olduğu dönemde yapmıştı ancak orada istediği futbol ortamını bulamamıştı. Steven Gerrard’ın Rangers’ıyla birlikte yeniden kendini buldu. Burada da Jones ile ciddi bir forma savaşında ve oyunda olduğu zamanlar etrafında oynayan oyunculara hazırladığı pozisyonlarla takımında önemli bir role sahip. Fizik gücünü ve devamlılık noktasında katkısını da artırırsa yeniden Avrupa’nın önemli takımlarına iyi bedellerle transfer olabilir. Umarım kariyeri bir gün ülkemizle kesişir ve böylesine özel bir ismi canlı şekilde izleme fırsatını yakalarız.

6 yorum:

  1. Ben de dün akşam biraz Hakan Şükür'ün youtube'da bu maç hakkında yaptığı yorumları izledim. Diyor ki kalite olarak Galatasaray'ın fersah fersah altında ama direnci yüksek olan bir takım. Galatasaray önlem almak yerine kendi oyununu oynarsa bol pozisyona girip eleyebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi oyunumuzu ilk yarıda oynadık, 2. yarıda ise dağıldık..

      Sil
  2. Britanya futbolunun atmosferi, stadyumlarında yarattıkları ambians bizim için çoğu zamanlar zorlayıcı olmuştur. Öncelikle taraftar olmaması bizim için avantaj. Ancak taraftar forumlarında da bahsettikleri bir şey var ki, onlar bile çözmüş bizi. Çok ağırız, hızlı hücum edemiyoruz ve geçiş oyunlarını iyi yapan takımlara karşı çaresiziz. Sezona başladığımız gibi oynayabilirsek şansımız elbet var, ancak Taylan'a destek olarak sahaya çıkacak olan oyuncular da önemli. Belhanda banko dersek, bana kalsa yanına Etebo gelmeli. Sol kanada Babel'den ziyade Emre Kılınç geçmeli. Hocanın konuşmalarına göre ise Taylan-Belhanda-Emre olacak, Babel solda başlayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik 11'di, en azından mevcut isimlere göre. İlk yarı kendi oyunumuz olsa da, üretememek problem.

      Sil
  3. Umarım Küçük Hagi 90 dk oynar.Babası halen özleniyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir