1 Ekim 2020 Perşembe

Potansiyelini, istikrara karıştırırsa önü açılacaktır


Yunus Akgün'ün kiralık gitme ihtimali üzerine sıklıkla konuşuyorduk. Ali Yavuz Kol'un iyi bir yol açtığını düşünenlerdenim. Tarsus İdman Yurdu'nda geçirdiği 1 sezon sayesinde cebine tecrübeyi koydu ve şu an A takımda. Bence zaman içinde şans da bulacaktır. Yunus Akgün, Ali Yavuz Kol'dan 1 yaş büyük olsa da, aynı tecrübeye sahip değil. Daha uzun zamandır A takımda, bulduğu şanslar da oldu ama istikrarlı şekilde forma giydiğini göremedik.

Bulduğu şansları da tam anlamıyla değerlendirebildi diyemem. Bu yüzden kenara çekildi ve ilk kez A takıma çıktığı dönemki kadar şansları bulamaz oldu. Geçen sezon ağırlıklı olarak U19'daydı, üstelik o gruptan 1 yaş büyük olmasına rağmen. 20 yaşında, hala geç değil ama Dünya futbolunun geldiği noktayı düşününce de "gençlik" konusunu bir kenara bırakmalı. Lig de ayırt etmeden, oynayabileceği bir takıma kiralık gitmek adına geç kaldı.

Bir dönem, Belçika Ligi'ne transfer iddiası dolaşıyordu. Gitmiş olsa belki de gelişimi farklı olurdu. O transfer olmadı, Galatasaray'la uzun bir sözleşme yeniledi ve belli ki kariyerini Galatasaray üzerinden şekillendirmek istiyor. Bunun yolu da istikrarlı şekilde forma giyip, gelişim göstermek. Yunus Akgün, yetenekli bir futbolcu. Fizik ve mental anlamda gelişim göstermesi gerektiğine inanıyorum. Adana Demirspor da onun adına doğru bir adres olabilir.

Ciddi yatırım yapıp, her sezon zirveyi hedefliyorlar. Şu ana kadar istediklerini alamasalar da, yatırım yapmaktan vazgeçmediler. Biraz kaos ortamı tabii, transferde gelen giden çok oluyor. Yunus Akgün'ün de o trafik içinde kaybolmasını istemem. Bu anlaşmanın özel şartları vardır diye düşünmek istiyorum. Şu kadar maçta oynamazsa geri çağırma ya da tazminat gibi maddeler. Bir yandan da, Yunus Akgün'ün ciddi şanslar bulacağına inancım var. Potansiyelini istikrara karıştırırsa önü açılacaktır.

2 yorum:

  1. Nihayet kiraya gitmesi güzel. Fakat çok kötü yönetilen, kaotik bir takıma gitti. 2 yenilgi sonrası hocasını gönderip, sil baştan takım kurabilecek 3 ay sonra da kovduğu hocaya takım teslim edebilecek bir zihniyet. Ümit Özat'ın çok kavgacı biri olası da diğer bir dezavantaj. Gene de umarım Arda Turan'ın Manisa macerası gibi potansiyeline doğru koştuğu bir sene geçirir. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Mali gücü olan, çözümü de sürekli hoca değişikliği ve transferde arayan bir takım. Ümit Özat faktör diyeyim, futbolcuyu geliştirme noktasında güveniyorum. Umarım uzun soluklu olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir