5 Ekim 2020 Pazartesi

Oyun sola yıkıldı ve her şekilde Babel'i aradık


Babel'i eleştiriyor ve transfer döneminde ayrılığını bekliyordum. Takımda kalması halinde ise, katkı almaktan başka bir yol kalmayacağını söylemiştim. Hoca da böyle yapıyor, Babel'e şans vermek durumunda. Arda Turan / Babel'le birlikte sol kanat rotasyonunu oluşturdu. İyidir, kötüdür tartışılır. Babel için şunu söylerim yalnız, sonradan oyuna dahil olduğu maçlarda etkili. İlk 11 oynadığında ise geçtiğimiz sezon eleştirdiğimiz Babel gibi.

Aslında Kasımpaşa karşısında, Babel'in hücum tarafında en iyi ismimiz olması da Galatasaray'ın durumunu oluşturuyor. 2. yarıda Falcao, Babel ve Emre Kılınç gibi hamlelerle birlikte 4-2-4 gibi bir şey oynamaya başladık. Plansız, kontrolsüz ve organizasyondan uzaktık. Net pozisyon diyebileceğimiz bir an yok. Ne olduysa kaos ve karambol içinde oldu. Kaçan şutlar ve kafalar var sadece. Onlar da herhangi bir organizasyon dahilinde gelişmedi.

Plan değil de, oyunun getirdiği şu. Oyun sola yıkıldı ve her şekilde Babel'i aradık. Diagne veya Falcao'nun topu tutabilme gibi bir özelliği kalmamış. Servis olamıyorlar, mücadele kazanamıyorlar. Babel biraz olsun top tutup, sırtı dönük oynayabiliyor. Topla da hareketli, soldan iyi rakip geçti ve ceza sahası içini beslemeye çalıştı. Şut özelliğini de hatırladı ki oluşan karamboller de böyle gelişti. Şu an Babel fizik olarak 2 forvetimizden de iyi.

Şu gün talibi çıksa Babel'den yine vazgeçerim. Konu bu değil. Transferiyle hayal kırıklığı oluşturdu ve ciddi bir maliyet. Yine de tablo bu. Hücumda varlık gösterebilen yegane isimlerden oldu. En azından mevcut forvetlerinden daha iyi durumda. Sonradan oyuna dahil olduğunda etkili ve takımını önde tutabiliyor. Kasımpaşa karşısındaki performansı da iyiydi. Sezon içinde de bu yönde katkı vermeye devam edecektir. İşin kötüsü alternatif de yok.

16 yorum:

  1. Transfer sezonu bitti. Hadi bakalım neler olacak göreceğiz bu sezon.

    YanıtlaSil
  2. Babel su haliyle Arda, Diagne, Falcao, Feg'den daha diri gorundu, yazik ki ne yazik. Onumuzde ki haftalarca Falcao'nun sakatlanacagini da dusunursek Diagne + Babel ile goturecegiz bu seneyi. Acikcasi ikisinden de bir beklentim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao sakatlanmaz şu durumda. Mücadele etmek, zorlamak gerekiyor onun için.

      Sil
  3. (Emre)
    Hoca dusunmedigi oyunculari kadro disi birakmamakla dogru olani yapiyor. Nagatomo ørnegi lisansi yoksa bile A takimla idmana aliyor.
    Yedege ceker bir sure, ki bence Feghouli øzelikle tribunde oturmali ønumuzdeki maclar. Ønemli olan daha fazla degerlestirmemek. Yønetimin yaptigi her aciklamasindaki gibi.
    Dogulas, Lens ve Mirin A takimla idmana alinmiyor. Onlar da inat edip ayrilmiyor. Sonra kulupler borc icinde. Istemiyorum diyerek kadro disi birakmak kolay. Eminim fatih hoca'nin elinde olsaydi bu 3 isim hoca katki alirdi.
    Hocayi taktik/plan konusunda elestiriyorum. Ama yine ligimizde, mevcut yønetimde varken. Yine en buyuk kozumuz Fatih hoca. Bu unutulmasim.
    Øzelikle bu sene daha ønce hic olmadigi kadar kaliteli kadrolarla anadolu kulupleri varken.

    Ayrica Beklenti duydugumuz butun gencler alt liglere kiraya verildi. Atalay, Suleyman, Yunus, Karnucu vs. O konuda gec de olsa Dogru yoldayiz. Valentin de hic bos degil. Valentin øzelikle kendini cok iyi gelistirdi. Oyuzden kadroda. Kimse kusura bakmasin ama az ønce saydigim isimlerin hicbirinde øzel fizik calisma, bos vaktinde fizik calisma, fizik olarak gelisim cabasi hic yok. Øyle topla antrenman yapayim. Valentin calisti ve kadroda olmayi hak etti. Kupa maclarinda Emin-Valentin izlersek sasirmayin. Ali Yavuz ve Sekidika'nin daha daha fazla rotasyona dahil olacagini dusunuyorum ønumuzdeki haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu elindeyse kullanacaksın. Transfer yapamıyorsun işte. Zaten değersiz futbolcun, talep yok. İyice bitirmiş olursun o şekilde.

      Sil
  4. Arda/Babel idare edebilir belki, ama bu Emre Kilinc, Belhanda, Etebo, Taylan, Omer rotasyonlu 3'lu orta sahamizin performansina bagli.. Ornegin Taylanin olmayacagi Antalya macinda ne yapacagiz, bu onemli bir gosterge olacak.. Ancak sag kanat icin neden Kere'i hic denemiyoruz, ya da Ogulcan neden sure alamiyor bunu bilmiyoruz. Onlari da umarim Terim Beinde yapacagini soyledigi roportajda aciklar. Ve elbette Bartug Elmaz var, bakalim bu yil icinde sans bulabilecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda kötüyse iş zor mesela, takım ileri gidemiyor. Taylan ve Etebo'nun da alternatifi yok. Bu da diğer mesele.

      Sil
  5. 45 dakikalık performanslarından katkı bence de mümkün.
    Ben takımımdan umutluyum sezon başı yüklemeleri ve sıkışık program üst üste bindi Fenerbahçe maçı en demoralize olduğumuz olay aslında.
    Çare üretemedik olsun devamında oluşan ortamda malesef toparlanma yaratmadı, yorgunluk fiziksel zihinsel hissedildi.
    Şimdi zamanla taşlar yerine oturacaktır.
    O vakit bugün desteksiz sallayan ve rakibin ekmeğine yağ süren takımda etkikenen genç oyuncularında olduğunu unutacak kadar moralsizlik yaratanlar konuşmasınlar.
    Biraz sakin bu karamsarlığı sürdürdükçe alıcınız var medyada açın bakın spor sayfalarını size uygun haberlerle dolu Galatasaray a şok. 2. Şok oda olmadı buda dolmadı VS.
    Dağılmayın hemen yol uzun
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12. adam rolünü iyi üstlendi. Fiziğiyle iş yapıyor. Top tutmak sorun ileride, o işte iyi tek isim belki de :(

      Sil
  6. Çok iyi oyuncularımız var.. sadece kanatta uçaklarımız yok maalesef.. devre arası o eksıkte gıderılır.takım ıyı kımse karamsarlıga kapılmasın..hemen hemen herkezın bır yedegı var. Hocamız ıyı .
    Bence hoca daha lıgın basında fazla rotasyona gırdı..takımla bu kadar hızlı oynamasına gerek yoktu.. Saraccahı sakatsa yerıne Lınesı oynatmaya gerek yoktu.. Orda cızgıye ınecek adama ıhtıyacın varken Emre oynardı..Netıcede oyun sısıtemın bu , beklerı cızgıye ındırıyorsun 2 lı 3 lu oyunlqrla.. bu oyunu kurguladıysan vazgecmeyeceksın Lınes içe kateden oyuncu öyle olunca önundekı oyuncunun hızlı kanat olması lazım.. hoca tek bır oyuncu uzerınden degerlendırerek takım cıkarmamalıydı ..Lınes oynayacaksa onunde Babel veye Arda oynamaz.. hızlı cızgıye ınecek oyuncu oynar , degılse tek bır hamlen var demektır buda rakıp ıcın kolay lokmasın anlamına gelıyor..
    Ben takıma ınanıyorum bence şampiyon olacak kadrodur.Fatih hocanın taktık anlamında buyuk katkı vermesı lazım .. isterse bu takım şampiyon olur..sadece ''UÇAK KANAT'' oyuncu yok..o kadar ...oda belkı vardır.. sekıdıka veya yenı gelen oyunculerdan bırı netıcede kadrodalar ve şans onlara gulebılır.. neden olmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatta da hızlı isimler var. İlla isimli olmalarına gerek yok.

      Sil
  7. Babel bir şey yapamayacağı için oyunu bilerek onun üzerine yıkıyor rakipler. O da rakipleri haksız çıkarmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir şey yapamayacağı için. Sonradan girip, etki edemediği maç yok.

      Sil
    2. O maaşı sonradan girip bir şey yapmak için mi aliyor? Adam gibi çalışıp 90 dakika boyunca katki vermek zorunda o parayı alıyorsa. Yok öyle bir maç gol atıp 5 maç yatmak.

      Sil
    3. Yine yazıyorum, yapacak bir şey yok. Kadroda ise, katkı alacaksın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir