2 Ekim 2020 Cuma

Rangers 2-1 Galatasaray, üzüldüğüm nokta rakibi gözümde çok büyütmem


Üzüldüğüm nokta, Rangers'ı gözümde çok büyütmem. Kağıt üzerinde zor bir maç bekliyordum. İtiraf etmeliyim, Rangers'ı uzun zaman sonra ilk kez izliyorum ve zor bir rakip görmedim. Galatasaray'ın, en azından kağıt üzerindeki kalitesiyle şu turu geçmesi lazım. İsimler ve maliyetler oynamıyor futbolu işte, düzeni olan takımlar ayakta. Kaliten ne olursa olsun, yeter ki belli bir disiplinin olsun. Rangers de böyle. Planı var, işlemeye çalıştılar. Ciddi bir kalitelerinin olmadığını gördüm. Bu açıdan bakınca da hazin bir eleniş oldu.

Galatasaray'ın temel sorununun Falcao ve Feghouli olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe maçında da, bu maçta da Feghouli'nin rakibe katkısını yüksek görenlerdenim. Senin hücum kalitesini oluşturman, takımı sürüklemen gerekiyor. Top ona geldiğinde atak sonlanıyor, inanılmaz. Falcao ise eksik eleman, hiç varlığı yok. Falcao'ya pozisyon hazırlamak değil konu, onun biraz daha oyun içi katkıda bulunması. Sürekli yerde ve hareketliliği yok. Bu şekilde de hücumda 2 eksik oynuyorsun.

Özellikle ilk yarıda sorun yoktu oysa. İlk 10 dakikada Rangers baskısı olsa da, oyunun kontrolünü iyi almıştık. Morelos ve Kent'i savunma arkasına sarkıtmak tek planları gibi. Hagi de topu ön alanda tutmaya çalışıyordu. Luyindama'nın hızını hatırlaması etken burada, ilk yarıda geriye düşmedi. Top bizde kaldığında da pas hızı, hareketlilik iyiydi. Sorunlardan biri, Linnes'in sağ ayaklı oluşu ve topu çekerken ki zaman kaybı. Ya da sol ayağını kullanmaya çalışırken ki hataları.

Top bizde, rakip ceza sahası içinde de topla buluşuyoruz ama pozisyon oluşmuyor. 2 eksiğiz çünkü, Falcao ve Feghouli sahada değil. Belhanda ve Emre Kılınç topu öne taşıyor, Babel de bir şekilde topu orada tutuyor. Organizasyon oluşturman lazım artık, bu kadar geliyorken üretmelisin. Forvetsiz bir yere kadar oynar, sağ kanatta da etkili olamazsan, solda Linnes / Babel gibi 2 uyumsuz ikiliyle ayakta kalmaya çalışırsın. Çarpık bir hücum bu.

2. yarıya da Rangers baskıyla başladı ve bu sefer golü buldu. Golü bulduktan sonra da Galatasaray çözülmüş oldu. İlk yarıda rakibin pozisyonu yoktu, 2. yarıda üst üste gelmeye başladılar. O dakikadan itibaren basit hatalar beraberinde geldi ve topu hücumda tutamaz olduk. Zaten "bazı isimler" sayesinde eksiğiz. 2-0'ın ardından gelen hamleler de hücumdaki az kalan aklı da bitirdi. Belhanda iyi kötü topu taşıyor, seni öne itiyordu. Ömer Bayram'larla hücum denemeye başladık.

Diagne'yi de geç düşündük. Daha erken girmeli, hatta 11 başlamalıydı. Fizik koyuyor, top tutmaya çalışıyor. Pas yapamıyorsun da, en azından topu öne doldur, sağlı sollu orta dene. Bu da yok. Herkes sorumluluktan kaçar halde, sürekli bir top kaybı. 2-1'i bir şekilde bulduk da, sonrasında yine kontrol yoktu. Maçın 2-2'ye gelme şansı yoktu yani. Oysa rakip savunma hataya müsait, güçlü durumda değil. Rangers'ın ciddi anlamda numarasını görmedim, şu takımı eleyebilmek gerekiyor. Maalesef bahanesi de yok.

25 yorum:

  1. şimdi transferler gelebilir çünkü galatasarayda transfer bitmez!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelse de neye yarar ki, gitmiş Avrupa Ligi.

      Sil
  2. Kendi adıma 3 yıldır üstüne koyarak gelişen bir oyunumuz olsa sana katılırdım hocam ancak ffp limit VS derken oluşan ortam ortada. Bu durumda bizim perşembe pazartesi oynayarak yıpranmamızdansa pandemi senesi en azından hayırlısı buydu belki dememiz mantıklı geliyor bana selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana gelmiyor, puan olarak dibi gördük. Avrupa'ya katılsak da olur mantığıyla hareket etmek kulübün geninde yok.

      Sil
  3. Falcao yorumuna katilmiyorum topu bulusturdun da golü kacirdi mi ya da Feghouliye gelen toplar bir kere Falcaoya verildi mi de bu sekilde elestiriyoruz adami.Rangers Erol Bulutun yaptiginin farkli bir versiyonunu yapti ve özellikle Linnes tarafindan oynadilar kendisi de cok hata yapti, Saracchiyi ariyoruz gercekten.
    Feghouli 2 net pozisyon harcadi, kaleyi bulamiyor daglara taslara vuruyor zaten kendisi hakkinda bir istatistik var son 5 macta sadece 1 kere dikine calim atabilmis.
    Rangersi Turkiyeden en az 3 4 takim eleyebilir diye düsünüyorum, yönetime de cok kizginim, ne desek bos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz hareket edersin, sonra buluşursun topla. Falcao'da hareket yok ve takımın da böyle bir forveti çekecek lüksü yok bana göre.

      Sil
  4. rangers fiziği iyi bir anadolu takımı. sorun şu ki biz kötüyüz. biz derken sadece gs değil. türk futbolu. çöktük abi. battık.
    feda demek küçülmek zorundayız. ne terim ne de sergen bunu kabulleniyor ama hayır. rıdvan oynayacak kardeşim. nsakala değil. kerem oynayacak. feghouli değil. babel değil.

    çare asla yabancı sayısını 5 yapmak değil. ama ciddi anlamda bütçe sınırı şart. defans hattımızın maaşları ne kadar ahenkli işte görüyorsunuz. diğer 6-7 oyuncu da bu doğrultuda olacak. olmak zorunda. az maaş bol mücadele.

    evet yetenek az olacak belki. olsun. formaları terlesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik ve tempo olarak Avrupa'nın gerisindeyiz. Çok acı gerçek bu.

      Sil
  5. (Emre)
    Son iki macta formsuz isimler var. Rotasyon olarak degil de "Sen formsuzsun" diyerek Kenara almayi øgrenmeliyiz. Øzelikle forvet ve kanat bølgelerinde alternatifimiz cok. Ønumuzdeki maclarda Ali Yavuz Kol yada Sekidika'nin Feghouli'den daha az katki vereceklerini sanmiyorum. Istek ve caba gøruruz hic degilse.

    Guzel futbol olmayabilir ama son iki mac birkac dokunusla galibiyet gelebilirdi. Daha erken hamleler ve formasyon degisikligi gibi mac icinde. Bazen sadece isimleri degistirmek yeterli olmayabilir. Topu zaten forvete tasima Babel/Feghouli'den vazgecip Diagne-Falcao ayni anda sahada olmasi golu getirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isimler de kenara gelebilir, haklısın. Yorgunluk olmuştur, yıpranmışlardır.

      Sil
    2. İyi isimler de kenara gelebilir, haklısın. Yorgunluk olmuştur, yıpranmışlardır.

      Sil
  6. Feghouli, Babel, Falcao gerçekten bu takımın sırtında kambur.
    Fatih Hoca'yı da anlamak zor. 65 dakika sahada Babel, Feghouli, Falcao'ya tahammül etti aynı anda. Hiçbir şey üretemeyen, dikine asla mesafe katetmeyen, hiçbir ikili mücadelede ayakta kalamayan bu adamlar oynuyor. toplam aldıkları maaş 15 milyon €. akıl almaz bir şey.
    orta- üst sınıf bir takımın maaş bütçesi.
    Galatasaray artık gerçekten bir karar vermeli. 2 milyon € sınır çizmeli üstünde her kim kalıyorsa ismine cismine bakmadan göndermeli bunları.
    Böyle olmaz, hakikaten böyle olmaz.
    Rangers son derece düz bir takım. 1-2 oyuncusu dışındaki tüm oyuncular dümdüz. Ama adamlar toplu ve topsuz sürekli koşuyorlar, mesafe kat ediyorlar, sürekli pası atan koşusuna devam ediyor. Birbirlerine yakınlar.
    Bizde ise 3 tane oyuncu oyunda yok. 8 kişi ile de ancak bu kadar. Marcao ve Lyundama gibi üst düzey 2 stoperimiz olmasa çok önceden havlu atardık. Allahtan ikisi de şu an formdalar.
    Hocadan artık bu işe yaramaz, ismi büyük kendileri yok hükmündeki oyuncuları kenara çekmesini bekliyorum.
    Devre arasında da gönderebiliyorsak gönderelim.




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekemeyiz bunu, hareketliliği sıfırlıyorlar. Ne kadar iyi oynarsan oyna, ön taraf hareketsiz. Üretemezsin böyle.

      Sil
  7. Babel,Belhanda,Feghouli,Falcao artık bunlar gitsin.Maç seçerler,2 maç oynarlar 5 maç yatarlar,bal yapmayan arıdırlar,sezonu sakat tamamlarlar,bol bol para alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitsin de, gidemiyorlar. Yönetim iş bitiremiyor.

      Sil
  8. Sorun Falcao degil, ama Falcao da bizim oyunumuz icin dogru isim degil; illa o tarz bir bitirici ile oynamak istiyorsak en azindan daha genc bir isim bulmaliydik, Shon Weissman boyle bir isimdi ama onun icin de sartlar uygun degildi. 10 numara ve regista eksigimiz var, Arda, Marcao, Saracchi, Emre K gibi isimlerin destegiyle Taylan ve Belhandanin maksimum katki vermesini saglamistik ilk haftalarda ama once Saracchinin sakatligi sonra Emrenin yorilmasi ve nihayet Ardanin hastaligi ile eksiklerimiz goze batmaya basladi. Bu seneyi kaybetmememiz icin en iyi oyuncumuzu feda etmemiz ve eksik noktalara transfer yapmamiz gerekiyor. Marcao satilmali, Belhanda ve Feghouli ile de yollari ayirmaliyiz. Fausto Vera, Maurice ve Ivanovla yeniden dogabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun Falcao, o da çok hareketsiz. Oyun içi katkısı hiç kalmamış.

      Sil
  9. Burak takım analizini gayet güzel yapmışsın. Bunun üzerine şunu sormak istiyorum. Maçı tv de izlerken bunları sen gördüysen kenar yönetimi bunu görmemiş midir? Gördüyse niye mudahele etmemiştir? Oyuncu değiştirmek için niye bu kadar beklemiştir? Orta sahayı boşaltıp forveti 2 ye çıkarmak doğru bir taktik midir? Teknik yönetimin bu konuda hiç suçu yok mudur? Sahadaki oyuncu grubu suçludur da bir b planı olmayan teknik direktör sütten çıkmış ak kaşık mıdır? Takım ileri gidemezken dikine pas yapamazken bir çözüm üretemeyen hocaya bir laf olsun söyler misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmüştür, hamlede geç kaldılar. 2-0 olduğunda Diagne oyuna giriyor.

      Sil
  10. Kuruluş gününde kuruluş şiar başlangıcı olan "ingilizler gibi toplu oynamak ... ...""diye başlayan sözleri tekzib ettik ne toplu, ne topsuz oynayabildik .yediğimiz iki gol de en güvendiğimiz yanımız müdafamızın ciddi hataları vardı ( araya adam kaçırma, adamı unutma, çok rahat orta yaptırma) son bir kaç yıldır avrupa da bırak iyi takımları artık kendi kalitemizin altında gösterilen takımları bile yenemiyoruz oysa iyi sorunsuz bir kamp iyi bir sezon başlangıcı yaptığımız bu sezonda bile bunu başaramadık . bu kadar kötü bir kaleciye tek bir şut atamadan, tek bir pozisyona girmeden veda ettik bunda bir hayır var diyemeyiz hayır falan yok ayna' ya yansıyan aksimiz pürü halimiz var..solda oynayan iki oyuncumuzun sol ayağı yok sol ayağı olan emre orta sahada oynuyor yaman bir çelişki takım planlaması değilmi.taylan maç başı bir kaç top kaybı yaptı biraz sallandı iş yine marcao luyundama ya kaldı oyun kurma için onlara fb maçı kadar bile baskı yapılmadığı halde oradanda katkı olmadı zaten buna bel bağlamak başka bir çözüm üretememek endişe verici gelecek maçlar için..bilinen tartışılan oyuncuları tek tek analiz edebiliriz ancak ben daha önce yazdım bu sene takım halinde ya kazanacağız yada takım halinde kaybedeceğiz diye bu maçta öyle idi.. lakin bir sözüm olacak falcao 'ya top geliyor gelmiyor çok konuşulur lakin artık onunda kıymetli poposunu bir zahmet kaldırması lazım çünkü bu sene oynamak istediğimiz oyun çabuk hızlı düşünen yer değiştiren son vuruşu bulduğunda affetmeyen bir oyuncu istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son vuruş sorun değil, forvetin pozisyona girmesi problem :(

      Sil
  11. fizik kalite eksik hocam,süper ligin emekliler ligi olduğunu avrupaya çıkınca farkediyoruz
    yabancıların çoğunun defolarıyla ülkeye geldiğini düşünmüyoruz
    fizik kalite ve tempo demişken şu anda günümüzde bunun zirvesi liverpool
    yorumculara bakıyorum kimse bunları konuşmuyor,başka şeyler,teknik taktik bireysel performanslar vs,bunlar konuşuluyor,
    olayın özeti belli: süper lig emekliler ligi oldu ve bu emeklilere tonla maaş veriliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo ve fizik olarak gerideyiz. Acı gerçek bu.

      Sil
  12. hoca değişiklikleri çok geç yapıyor. hatta geçen sezon da en büyük sorunlardan biri buydu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir