13 Ekim 2020 Salı

Sezona müthiş başlayıp, sonrasında performansı dalgalanmıştı


Sezona müthiş başlayıp, sonrasında performansı dalgalanmıştı. Bu dalgalanmanın bir nedeni elbette sıkışık fikstür. Üst üste zor maçlar oynadık ve her ne kadar rotasyon yapılsa da, yorgunluk faktör oluyor. En önemli nedeni ise Feghouli'nin düşüşü. Feghouli / Mariano uyumu geçmiş yıllarda bizi güçlü kıldı. Sonrasında tempolar düştü ve takımın hızı azaldı. Feghouli de her geçen zaman biraz daha geriliyor. Savunma yardımı olmayışı ve formsuz hali de arkasındaki ismi düşürüyor.

Son dönemde, "Mariano'yu arıyoruz" diyenler oluyor. Ben de yeri geldiğinde bunu yazdım. Müthiş bir oyun tekniği ve futbol aklı vardı. Temposu düşmüş olsa da, geriden çıkarken etkisi büyüktü. Omar ise biraz daha farklı. Top tekniği ya da oyun aklı Mariano düzeyinde olmasa da, Galatasaray'ı taşıyabilecek nitelikte. Hele ki daha direkt ve hızlı bir oyunu düşündüğünüzde. Saracchi'nin yokluğu dahi sağ / sol dengesini bozdu.


İsabetli orta işine kafayı taktım. Galatasaray çok fazla ortacı bir takım olmadığından, beklerin orta sayısına bakmam. Yine de isabet oranları önemli. Kasımpaşa karşısında üretemedik, haliyle iş biraz daha kenar ortalarına dönmüştü. Emre Taşdemir de oldukça isabetsiz kaldı. Maalesef oyun da sola yıkıldı ve Omar'ı sağ tarafta pek düşünemedik. Ligde oynanan tüm maçlara bakınca, 7 ortada 4 isabet bulmak oldukça iyi iş.

Caicara'ya bakın. Crivelli ve Demba Ba gibi forvetlerin varlığına rağmen 25 ortada 5 isabet. Gökhan Gönül de, Juanfran da, Necip Uysal da çok daha fazla orta deniyorlar. Bizim oyunumuz buna bakmıyor, rakip ceza sahasına pasla girmeye çalışıyoruz. Çizgiye indiğimizde de, bekler genellikle ortadan ziyade, direkt ayağa, yerden oynamaya çalışıyorlar. Bu da hücum işledikçe işe yarayan bir durum. Saracchi de döndükten sonra, o dengeyi tekrar yakalarız.

6 yorum:

  1. Rakip ceza sahasına orta açmak diye bir şey artık kalmadı nerdeyse. Pasla içeri gireceksin veya sıfıra inip geriye top çıkartarak defansın dengesini bozacaksin. Halı sahada defans oynayanlar bile bilir stoperlerin en sevdiği toplar bu ortalar ve karşıdan gelen yüksek toplardir. Fatih hoca da hele içerde Falcao varken bunu hiç istemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas artık o da, direkt futbolcuyu görüyorsun. Biz de böyle oynuyoruz.

      Sil
  2. Her takım ceza sahasına sürekli pasla giremez, gerekirse yüksek orta'da açmalı, karamboller yaşatmalı. Son yıllarda Galatasaray'da bunu pek göremiyoruz tabi takımda bu işi yapan oyuncuların olması da şart. Omar'ı izlediğim kadarıyla beğeniyorum uyum sağlayacağını düşünüyorum iyi bir oyuncu ama bir Mariano'nun iyi hali olur mu bu tabi tartışılır. Mariano ciddi manada iyi bir oyuncuydu herkes bunu anlayamaz belki her maçta kendini gösteremedi ama Mariano gerçekten başka bir oyuncuydu. Performansının iyi olduğu zamanlarda oyun zekasına, isabetli paslarına, köşeye kaymalarına hayrandım. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaosa gerek yok, sen organizasyon dahilinde hareket et.

      Sil
  3. ceza alanına orta olayı 90 lı yıllarda kaldı hocam,bek profilide değişti haliyle,biz halen ceza alanına doldur boşalt futbolundan bahsediyoruz,

    türk futbolu bu bakımdan oldukça geride,tempo yok,yüksek pres yok,doldur boşalt var,
    takımları izliyoruz,hemen hemen hepsinin ne yapacağını önceden kestirebiliyorsun,topu kanatlara getir,sonra içeriye orta kes,bütün taktik bu türk futbolunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iş pasa döndü artık. Galatasaray da böyle oynamaya çalışıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir