29 Ekim 2020 Perşembe

Skoru koruman ve tempoyu düşürme gereği duyduğun anlarda Arda Turan'ı sahaya atarsın


Arda Turan'ın "yeni" Galatasaray kariyeri beklediğim gibi başlamadı. Bu yazdığım da pozitif bir şey. Saha içi noktasında hiç beklentim yoktu. Futbol olarak ise beklediğimiz üzerinde başladı. İlk 11'e yerleşti, sezonun ilk etabında 60 dakika da olsa bir katkısı vardı. Sadece Saracchi'yle sağladıkları uyum dahi düzenin önemli parçalarından biri oldu. O kanatta Arda Turan / Babel rotasyonunu izlemeye devam edeceğiz. Şu etapta ise forma Babel'e geçti.

Bence doğru olan da bu. Babel, forvet özellikli bir kanat ve fizik olarak bambaşka. Forveti ikileme noktasında önemi var. Arda Turan ise biraz daha topu saklayacak, seni hücumda tutacak futbolcu. Haliyle de ilk 11'den ziyade, son 25 - 30 dakika için önemi olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz sezonlarda Selçuk İnan'dan beklediğimiz ama pek yapamadığı iş olan, takımı sakin kılma ve topu tutma tarafında katkı verecektir.

Erzurumspor maçının son 25 - 30 dakikası da iyi bir örnek oldu. 2-1 öne geçtik, 10 kişi kaldık ama 10 kişi kalmanın sorununu yaşamadık. Bunda rakip de etmen tabii. Yine de, Arda Turan'ın takımı sakin kılması ve rakip yarı sahada tutma konusundaki başarısızı önemliydi. Sol tarafta topa sahip oldu, birçok faul aldı ve takımı sakinleştirdi. Top, Arda Turan'dayken geri almak zor. İyi saklıyor, bu tarafını hiç kaybetmemiş. Teknik meziyeti hala iyi. 

Bu özelliği de onu ciddi bir alternatif yapar. Skoru koruman ve tempoyu düşürme gereği duyduğun anlarda Arda Turan'ı sahaya atarsın. O da seni hücumda tutar, tempoyu yavaşlatır. İdeal bir skoru koruma hamlesi diyebiliriz. 4-2-3-1 gibi düzende, forvet arkasında da olabilirdi. Böyle oynamadığımız ve Arda Turan da eski fizik durumunda olmadığı için, orta sahanın içinde oynatılmaz diye düşünüyorum. Sol kanattaki "kenar oyun kurucu" görevi fizik durumuyla alakalıydı.

6 yorum:

  1. Kesinlikle katiliyorum. Zaten kendisi de acikladi gecen haftalarda. Benden 19 yasinda ki gibi cizgi de bekleyip akin akin atak yapmami beklemeyin gibilerinden.

    Arda'nin akli her takimin ihtiyaci. Arka arkaya atak yiyorsundur alir oyunu sogutur. Emre'den ogrendigi bir taktik mesela rakip ile top arasina vucudunu cok iyi koyup faul alabiliyor. Kisa paslari, uzun paslari duzgun. Hararetli oyunda gencleri yatistirabiliyor. Uzerine hakem uzerinde de bir etki kurabiliyoruz. Bunlar pek goz ardi edilecek noktalar degil. Mumkum mertebe faydalanmak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 - 30 dakikalar adına ideal, kendisi de buna hazırlanıyor gibi. Top tutma, saklama konusunda. Özellikle de skoru tutmaya çalışırken.

      Sil
  2. bu sene şampiyon olmak istiyorsak, ne yapıp kadro derinliği yaratacak bir ekip kurmalıydık, sürekli bunlar konuşuldu ama maalesef Galatasaray'ın başında bir yönetim olmadığı için koca bir transfer sezonu bomboş şekilde geçildi.
    Devre arasında nasıl olur ne şekilde olur bilmiyorum ama, kanatlara, orta sahaya, forvete hatta sol beke takviyeler lazım.
    4 tane oyuncu almazsak ve kenardan destek alamazsak bu sene de olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o denli lazım değil. Çare içeriden bulunabilir. Orta saha ve sol bek yediğine transferi kapatırdım ben.

      Sil
  3. Futbolu bırakma yaşı 40'a yaklaştı artık. Çalışıp tekrar sahneye çıkabilir. Tekniği ve oyun zekası üst seviye çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyelim, görelim. Umarım dediğin gibi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir