5 Ekim 2020 Pazartesi

Takım kötü, Etebo çok iyi


Etebo'nun, Kasımpaşa karşısında olası bir faciayı önlediğinden bahsedebiliriz. İlk yarıya bakıyorum, kaptırılan her topta en çok savaşan futbolcu. 11 tane sahipsiz top kazanmış, 2 top kapması ve 5 pas arası var. Bu istatistiklerin ağırlığı da ilk yarıdadır. Galatasaray baskı yediğinde oyun kurması sorun. Seri ve Mariano gibi isimleri bu noktada arıyor. Taylan Antalyalı yoruldu, sadece stoperlerle de bir yere kadar. O iş de çoğu zaman Luyindama'ya bakıyor ve hata geliyor.

Etebo o an, topla çıkayım en azından derken, pas açısında kimseyi göremiyor. Rangers maçında da böyleydi. Sürekli boş alanı birilerine göstermeye çalıştı. Belki hücuma katkısı daha çok olacak, bunları daha fazla zorlayacak ama kaptırılan topları kovalamaktan fırsat bulamadı. Şu performansı belki de olası faciayı önledi. Bol bol açık alan veriyorduk, aldığımız hücum riskleri sonrasında savunma yerleşimi felaket.

16 tane ikili mücadele girmiş ve 15 tanesini kazanmış. Yüzde 92 başarılı pas yüzdesi var ve 119 kez topla buluşmuş. İstatistikler de yetmiyor, bir futbolcu daha fazlasını yapamaz. Şu kötü takım içinde, iyi diyebileceğimiz tek isim. Hatta "sezonun transferi" olmayı da zorlayacak. Transfer edildiğinde umutlar düşüktü ve sorgulanan bir işti. Geçen haftalarda oynadığı futbolla potansiyelini yansıttı diyebiliriz. Şu an takımın en önemli enerji kaynağı.

Bundan sonra da ilk 11'in vazgeçilmezi olacaktır. Şu tempoda 2. bir ismin olmadığı için mecbursun da. Taylan Antalyalı'yla birlikte kendisinden vazgeçemezsin. 3. isim kim olur sorusunun yanıtı ise mevcut kadro içinden zor. Keşke transfer gelse, bahsedilen Seri ya da muadili bir hamle gelse. Geriden oyun kurmak çok büyük bir sorun oldu. Bu tarz bir 6 numaran olsan, Etebo ve Taylan Antalyalı ile hem dikine iyi çıkar, hem de ön alan baskısını iyi yapardın.

12 yorum:

  1. Etebo ,son yıllarda gördüğümüz bir oyuncunun ,bir maçtaki en verimli orta saha oyununu oynadı yetmedi oynamayanı da oynatmaya çalıştı mesela 3 ayrı oyuncunun darbesine rağmen alıp taşıdığı feguli' nın yanlış pozisyon alarak piç ettigi(hakaret yok o pozisyon durum tesbiti) öyle bir topu öne taşıyıcılı uzun zamandır görememiştik anlatıcı repliği de uzun zaman unutulmaz .şunu gördük kiralık bir oyuncu ama aidiyet duymuş , işine saygı duymuş bir kaç gamsız ipe un sermiş oyuncu bundan sonuç çıkarmalı bence bir önemli yanıda vücut diliyle oyuna arkadaşlarına isyan ediyor pozisyon gösteriyor bu çok değerli bir şey. Oyun artık başka bir yere evrilmeli arda gibi kendi sol bekinin atağının önünü kes her topu kendine işte üstelik bunu yürüyerek yapmaya çalış bu artık eski model bir oyun geçmişte işe yarıyordu ama artık deyim yerinde ise anadolu takımlarında köpek gibi basan oyuncular var . eğer kanatlar ve önde fatih hoca çabuk hızlı yeni bir oyun oynayabilirse etebo ve çabası çok ama çok daha değerlenir çocuk ellerini açıp neredesiniz demez ellerini açıp emeğini değerlendirenlere sevinçle sarılır bu günleri böyle maçları görmek umuduyla ..

    YanıtlaSil
  2. Merak etme takımla birlikte o da düşer. Babel Falcao ve Feghouli'nin oynadığı takımda takımın gerisine gerçekten yazık oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşer tabii, bu yapıda kim ayakta kalır ki.

      Sil
  3. Bu dünyada seri den onyekuru dan başka oyuncular da var. Umarım hoca da yönetim de bunun farkına varır. Hep aynı isimler etrafında dönüp durmaktan sıkıldım. Seri ne verdi de seri seri diye sayıklayıp duruyoruz anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca farkında da, yönetim değil. Scout listesi ortada.

      Sil
  4. Arda bu ıkılının yanına gelmelı dıye dusunuyorum..solda Arda olmamalı..Ama Arda'da sola kayarak oynamamalı..Wesley yaptığı hataya düşmemeli..oyunu sola yıkmamaı oyunu oynatan adam Arda olmalı bence..Cok ıyı bır aklı var ayakları cok cok ıyı..lider ..merkezde Arda olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olmamalı, merkezde, daha serbest bir rolde ekonomik oynar.

      Sil
  5. etebo olayında kıssadan hisse: fiziksel miadı dolmamış her oyuncu fark yaratır,
    arda feguli,falcao,babel ,diagne ile bu takım tempo oyunu oynayamaz,öndekiler içinde koşan taylan ve etebo maç sonu sakatlandı,nerede adalet?

    maçı izlerken luyindama nın marcao nun taylanın etebo nun omarın 5 büyük lig profili oyuncular olduğunu gördük,öndekiler ise katar ligi oyuncuları idi,böyle olunca bütünlüklü bir takım olamıyorsun

    fiziksel olarak bitik hücum oyuncusu transferinden vazgeçmek gerekiyor artık,24-26 yaş arası transferler her zaman katkı veriyor

    emekli oyunculara aşırı yüksek maaş veriliyor türkiyede,sonra bu yüksek maaşlı emekliler yerinede koşan etebo ve taylan maçın sonunda sakatlanıyor.çifte zarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum söylediklerine. Ama kimse sakatlanmasın.

      Sil
  6. bu arada taylan ve etebo gerçekten bir şans galatasaray adına,eğer bunların önüne koşan bir üçlü koyarsan farklı bir takım ortaya çıkması işten bile olmaz
    misal belhanda emre kılınç ve ömer bayram

    2010-2011 sezonunda olduğu gibi ,presli bir oyun geri gelebilir,
    diğer türlü öndeki 3 emekli için etebolar taylanlar hatta marcao ve luyindamalar sakatlanır,bütünlüklü bir takım olamazsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın isimler olur, iyi de iş çıkarıyorlardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir