8 Ekim 2020 Perşembe

Taylan Antalyalı'nın öyle istatistikleri var ki, çoğu noktada takımın 1 numarası


Etebo da, sezon başından bu yana tüm maçlarda forma giyse, bu rakamları zorlardı. Taylan Antalyalı'nın öyle istatistikleri var ki, çoğu noktada takımın 1 numarası. Sezon başladığından bu yana tüm maçların neredeyse hepsinde 90 dakika forma giydi. Artık en son taş olsa çatlardı ve Kasımpaşa maçında sorun oldu. Neyse ki ciddi bir sakatlığı yok, Alanyaspor maçına yetişebilir. Trafik de biraz olsun azalacağından, daha diri kalacaktır. Yine de bir alternatifi oluşsun isterdim.

Sezon başladığında "6 ve 8 numaralar ne olacak" diye düşünürken formayı aldı. Fatih Hoca'nın imzası bu. Emre Kılınç da aynı şekilde, merkez bu sayede hareket kazandı. Transfere bu denli odaklanmadan, diğer pozisyonlar adına da aynı hamleleri bekliyorum. Rotasyonu konuşurken de yazdım, bazı isimlerin de kazanımı mümkün. Taylan Antalyalı şu aşamada büyük şans ve takımın en istikrarlısı. Bunu da hiçbirimiz beklemezdik.

Taylan Antalyalı'nın bu sezon Süper Lig'de forma giyen Galatasaraylı oyuncular arasındaki performansı:   

Topla buluşma: 285  
İsabetli pas: 197  
Kazandığı ikili mücadele: 24  
Kaptığı top: 7  
Sahipsiz top kazanma: 25 

Opta'nın paylaşmış olduğu istatistik bu. Bu istatistiklerde takımın 1 numarası olmuş. Ortalamalara vurduğumuzda da çoğu noktada en iyi çıkacaktır. İkili mücadeleleri kazanışı, sahipsiz top kazanması ve top kapmasıyla savunma aksiyonunu oldukça yukarı çekti. Bir yandan da geriden oyun kurmaya, takımı çıkarmaya çalışıyor. Yalnız kalması sorun, çok baskı yedi. Oraya 2. bir ismi dahil edemediğimiz için de oyun düzenimiz çözüldü diyebiliriz.

7 yorum:

  1. 2011-2012 Selçuk etkisi yapıyor resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O farklı bir etki de, bu da değerli performans.

      Sil
  2. Evet istatistikleri harika ama daha 5 maçta sakatlandiysa demek ki ya fizik kondusyonunda sorun var yada dengesiz oyun yapısı nedeniyle üzerine aşırı yük biniyor ki bence 2. Si. Öyle bir yapı var ki önünde oynayan taylan her tarafa koşmak zorunda kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden sorun olsun. 5 maça 5 maç diye bakma, tarih aralığını düşün. Hepsinde 90 dk.

      Sil
    2. Bak aynı şeyi söylüyoruz. Kondusyonunda problem yoksa oyun yapısı nedeni üzerine fazla yük biniyor demek ki diyorum ben de. Önünde oynayan oyuncular savunmaya yeteri destek vermiyor ki taylan haddinden fazla yoruluyor. Hoca nın bunu görüp önlemini alması gerekiyor. Orta saha oyuncularının savunma desteğini arttırmasını sağlaması lazım. Taylan ın sakatlığı aşırı zorlanmaya bağlı bir sakatlık.

      Sil
  3. Mevkisinin tarifini istatistiklerle yapmış resmen

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir