12 Aralık 2020 Cumartesi

Ali Akman & Galatasaray, Türkiye'de kalmayı düşünüyorsa kaçırmamak gerekecek


Son dönemin en çok konuşulan "genç yerli" futbolcusu. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için de daha bir değer kazanmış durumda. Milli Takım açısından da mutluluk verici. Milli Takım açısından oldukça iyi gençlere sahip olsak da, forvet konusunda sorun vardı. Ali Akman'ın geliyor olması, gelecek adına umutlandırıyor. Maddi zorluklar yaşayan, transfer dahi yapamayan Bursaspor'u da taşıyan gençlerden. 8 maçta 7 gol 1 asistle oynuyor.

Bir süredir konuşuluyordu aslında. Yer yer şans buluyor ve "ben buradayım" mesajını veriyordu. Bu sezon ise asıl çıkışını gerçekleştirdi. Bursaspor'un altyapısı her dönem değerliydi. Önemli potansiyelleri var ve takımın içinde bulunduğu durumun bir artısı olacaksa, o da gençlerin takımı taşıyor olması. Sadece Ali Akman'ı değil, birçok genci konuşmak mümkün. Ali Akman şu an vitrindeki isim. Haliyle de transferini bugünden konuşuyoruz.

Galatasaray'la anlaşma sağlandı gibi haberler olsa da, gerçekliğine pek inanmıyorum. Ali Akman'ın ilk etapta hedefi Avrupa olacaktır ki, olmalıdır da. Bayern Münih gibi takımların onu izlediği yazılıyor. Bu tarz takımlar önce transferi yapar, sonra futbolcunun gelişimi adına onları kiralık gönderir. Gelişimini izledikten sonra da, ya kendi takımlarında tutarlar, ya da ciddi bir transfer izleriz. Enes Ünal / Manchester City örneğinde olduğu gibi.

Ali Akman'ın konumu diğer gençler gibi olmayacaktır. İddialı geliyor çünkü, ciddi bir gelişim içinde. Ülkemiz içinde x büyüğe geldiğinde de o şansı bulur. Falcao elinde mesela. Çift forvet oynasan, Ali Akman  / Falcao ikilisi kafama oturuyor. Falcao gibi bir tecrübenin bu gençler üzerinde etkisi büyük olacaktır. Ali Akman, oldukça hareketli, gol sezgisi yüksek ve iyi bir bitirici. Geleceği olabildiğince açık. Umarım en doğru kararı verir.

Türkiye'de devam edecekse, Galatasaray'a geleceğine inanıyorum. Yine de tercihi Avrupa olur diye düşünüyorum. Türkiye'de kalacaksa, gerekirse Ayhan Akman da devreye girecektir. Yönetimin değişiyor olması bir boşluk oluşturabilir sadece. Orada da Fatih Hoca ipleri eline alacaktır. Sözleşmesi bitecek, önemli yerliler de olacak. Onları da zamanla konuşuruz. Yabancı sayısı düşecek, ister istemez yerli ağırlığı hız kazanmalı.

05.11.2020 tarihli yazı..

15 yorum:

  1. Falcao ile iyi bir ikili olacağını düşünmüyorum aslında alinin yanında daha pivot bir forvet daha çok iş görecektir :) Falcaonun yanında daha çok ali yavuz gibi biri iş daha çok görür mücadele sertlik fizik koyabilecek biri ama sahada göremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ligde olurlar. Ben biraz daha Falcao tecrübesi anlamında düşündüm :)

      Sil
  2. (Emre)
    Sezon sonu bedava ayrildiginda Bursaspor yønetimi baslar bizi satti demeye (Mustafa Kapi ørnegi). Ama umarim gelmez. Avrupa'ya acilsin. Su an Kadroda bulunan gencleri oynatmiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey diyemezler, yetiştirme bedeli alacaklar :)

      Sil
  3. Gelmesin abi. Gitsin avrupa ya orta sıra takımlardan birine ilk etapta gerçekten yetenekliyse kısa sürede kendini gösterip daha iyi transfer yapar. Kalmasın burada. Gençler için uygun bir takım değiliz. Elimizdeki gençleri bile oynatmiyoruz. Ali yavuz nerede celil kerem.... daha çok sayarım. Oynatmiyorlar bu gençleri yazık oluyor. Gitsin belçika ya hollanda ya... büyük takımlar o ligleri izliyor sürekli çünkü biliyorlar ki yeteneği olan gelişime açık olanı oynatiyorlar orada burada ki gibi kenarda bekletmiyorlar. Daha çok genç oyuncu gitsin. Büyük takımların verecek paraları da kalmadı artık. Zaten kur farkıyla falan buradakinden de fazla kazanırlar amaç para kazanmaksa. Umarım bu çocuk alinmaz da avrupa da izleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celil örneği hata, ısrarla yazıyorum. Avrupa'ya gitsin tabii de, Ali Akman gibi büyük potansiyel de Ozan gibi oynar.

      Sil
  4. Bu yönetimin böyle basarili bir iş yapabilecegine pek inanmıyorum. Oyuncu gelecekse anlaşmak istiyorsa bile bir şekilde işi bozar bizim yönetim

    YanıtlaSil
  5. Avrupa alternatifi varsa oraya yönelsin. Terim bile eldekileri oynatmıyor. Ali gol atıyor ama fizik olarak SL stoperleriyle boğuşacak düzeyde değil. Gitsin avrupaya özel antrenmanlarla, kirala oynatla şans tanırlar. Gerisi oyuncuda bitiyor zaten.

    YanıtlaSil
  6. Boyle oyunculari Avrupa takimlarina bedavaya kaptirmak cok yazik;tersine biz avrupa alt yapilarinda yetismis Turk futbolculari bonservissiz aliyor pozisyonda olmaliyiz.
    Ali Akman gibi oyunculari ne pahasina olursa olsun almaliyiz; Yusuf Demir icin de tum sartlari zorlamaliyiz. Caglar, Zeki, Cengiz gibi 18 yasindan once alt liglerde kendini gostermeyi basarmis oyuncularin mutlaka transfer edipmesi gerekirdi.
    Aksi takdirde bu lig biter, uc buyuklerin zayifladigi bir lig Turk futboluna darbe vurur. Hakan Calhanoglu, Emrecan, Kaan Ayhan, Kerem Demirbay gibi isimlerin hepsini alma firsatimiz oldu, biz tercihimizi yabanci yildizlardan yana kullandik, simdi o potansiyeldeki futbolculari Alman kluplerinden kopartmayi hayal dahi edemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almalıyız da, futbolcuların tercihi değişiyor artık. Doğru bir değişim :)

      Sil
  7. 1 tane adam satabilsek aslında 5-6 tane böylesi oyuncu toplayıp gelecek 10 yılımızı kurtarma imkanımız var.
    Lyundama, marcao herhangi birinin satılması demek bu çocukları getirmemiz demek.
    Seri, Onyekuru, etobo, sarakki gibi kısa vadeli kiralık işleri bitmeli. bizi bekleyen en büyük tehlike henry ve seri konusu. Fatih Hoca'nın sözlerinin altını doldurmasını bekliyorum.
    Kiralık istemiyoruz dedi. Geleceklerine yatırım yapacağız dedi. Yaşanan onca batık iş, kısa vadeli işin fayda getirmediğini gördük.
    Henry'nin yerinde şu an en az 4-5 kişi var. En başta Kerem'e yazık günah.
    Seri ise hiçbir vasfı ile bu takımda yeri yok. Aylardır sıfır maç yapan, temposu olmayan, ikili mücadelelerde etkisiz bir oyuncunun gelip ne Taylan'ın yerinde ne de yanında işi yok. O zaman sırf kendisine getirmek için haracanacak 2-3 milyon euroya günah değil mi?
    Bu işleri geride bıraktık artık.
    Alacağımız oyuncular belli.
    Kimseyi alamasak bile bence bu takım yedeği ile, ası ile, genci ile bu sezonu çıkartır. Yazın esas yapmamız gereken büyük dönüşümü elimizde imkanlar varken yaparız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir