19 Kasım 2020 Perşembe

Attila Szalai & Galatasaray, Marcao sonrası için bir hazırlık var gibi


Marcao sonrası için bir hazırlık var gibi. Macaristan formasıyla, Türkiye'ye karşı izlediğimiz Attila Szalai'nin adı Galatasaray'la bir süredir anılıyor. 22 yaşında, sol ayaklı ve piyasa değeri açısından bakınca da şartları uygun görünmekte. Yine de eli çabuk tutmalı, önemli bir potansiyel. Milli Takım'ıyla da kendisini göstermeye başladı. Zaman geçtikçe değeri daha da artacaktır. Marcao ile benzer özellikleri olması da, olası bir satışa işaret.

Marcao'nun sözleşme durumunu her fırsatta dile getiriyorum. Acil şekilde uzatılması gerekse de, hala o konuda bir adım yok. Ciddi taliplerinin olması da, "acaba sözleşme uzatmayacak mı" diye düşündürüyor. İpleri kendi eline almak isteyebilir. Sözleşme uzatmayacaksa da, bu Ocak ayında satışı gerçekleşmeli. Biraz da buna mecbur kalacağız. 1.5 yılı kalacak çünkü. Her geçen zaman da değerini daha aşağı çekecek. Şu dalgalanan form grafiğini dahi transfer durumuna yorabiliriz.

Attila Szalai ismi, Marcao sonrası adına iyi bir adım olur. Yine genç ve sol ayaklı bir sol bek. Farkı ise daha fizikli bir isim oluşu. Marcao'nun bazı zafiyetleri var tabii. Hava topları, biraz fizik tarafı ve bazen odak problemi yaşayışı. O odağı da son zamanlarda daha sık kaybetmeye başladı. Attila Szalai de topla ilişkisi fena olmayan bir stoper, fiziğine göre hızı da fena sayılmaz. Marcao'ya göre biraz daha odağı sağlam ama Marcao'daki teknik taraf da başka bir seviyedeydi.

Elde belli bir bonservis bedeli olunca, direkt olarak bu tarz genlere gidiyoruz. Bonservis bedeli veremeyecek durumda olduğumuzda ise (sattığın kadar al kuralı unutulmamalı) maaş artıyor, daha iddialı isimler konuşuluyor. Marcao satılır, yeri Attila Szalai ile doldurulur. Bu satış olursa, geç kalınmadan 2-3 milyon avro'ya bitirebilecek bir iş. Arta da para kalacaktır. Onlarla da farklı yerler doldurulur. Çark böyle dönecek. Alacaksın ve parlatacaksın. Sattıktan sonra da yine bu tarz başka bir isim alacaksın.

7 yorum:

  1. Gayet iyi bir futbolcu. Marcao kadar potansiyel gösteriyor. Bizde sallansa da ben Marcao'nun Almanya veya İtalya'da daha üst düzey bir oyuncu olacağına inanıyorum. Para varsa böyle isimlere yönelmek gayet mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Ciddi potansiyel ve stoper için farklı meziyetleri var. Şu anda sallanması da sanki transferi ile alakalı.

      Sil
  2. (M.T.A)
    Bonservisi makul seviyede olan bir futbolcu olmasına rağmen kulübu bize satmayabilir.İyi ilişkilerimiz olmadığı bir ülkede forma giyiyor.Milli takımında bize karşı iyi mücadele etti.Yaşı da uygun.Marcao'nun satışından sonra kendisini alıp kalan parayla bir başka ihtiyacımızı da karşılayabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. (nurika) Bu yonetim Marcao'yu yazik oldu denmeyecek bir rakama satmayi basarsin, bu kadar potansiyelli adami da 2-3 milyona bitirsin butun blog okurlarina baklava ismarlarim :) Ozan Kabak'i satip panikleyip ustune para koyup Diagne almis adamlardan bahsediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ısmarlarım, o ayrı :) Başarılmalı bu dediğim, imkansız değil. Olması gerekeni yazayım de, becerilemezse yine eleştiririz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir