19 Kasım 2020 Perşembe

Galatasaray'da da 3 açıklanmış, 2 de açıklanmayan vaka var


Bu sezonun acı gerçeği. Covid maalesef büyüyor ve önü ne zaman kesilecek diye bekliyoruz. Hayatı durdurmak da kolay değil, en azından futbolu. Bu sezonu da "covid" tayin edecek gibi. Kimin testinin, ne zaman pozitif çıkacağı belli olmuyor. Bu da takımların stratejisini büyük oranda değiştiriyor ve zorluğa sürüklüyor. Galatasaray'da da 3 açıklanmış, 2 de açıklanmayan vaka var. Yarın yenisi eklenir mi, o da bilinmez.

Arda Turan mesela. Tam formu yükselmiş ve büyüyor derken, şu sıkıntı işleri zorlaştıracak. Umarım bir an önce iyileşir ve sahalara döner. Galatasaray'a hazırlığı uzun zamandır vardı ve ne denli iyi çalıştığı da form grafiğinden belliydi. Saha içinde de, dışında da önemi var. Önemli bir lider ve işleyişin düzelmesindeki katkısı büyüktü. Yokluğu da aranır. Yerine düşündüğümüz ismin de covid testi pozitif çıktı. Oradaki forma Emre Akbaba'ya kayıyor gibi, umarım iyi iş çıkarır.

Omar'ı da ararız. O da Linnes'e bu denli güvenmemem kaynaklı. Babel'i zaten ararız, 12. futbolcumuzdu ve 13. ismi bulmakta zorlanıyoruz. Etebo oynar diyorduk, o da sakatlandı. Luyindama sakat, formu oldukça yükseliyor ve geçen sezonlarını yakalamak üzereydi. Tam da form tutmaya başlamış, istikrarlı bir şekilde 11 kullanacak kıvama geliyorduk. Açıklanmayan isimler de Belhanda ve Okan Kocuk diyorlar. Çok büyük kayıp ikisi de. 

Belhanda'nın önemi zaten ortada. Topu taşıyacak, tempoyu arttıracak ve oyunun 2 yönünde katkı verecek yegane orta sahalarından. Yokluğunda yaşadığımız sorunlar da herkesin malumu. Okan Kocuk da yükseliyordu ve kendisini övüyorduk. Şimdi yeniden Fatih Öztürk'e mi döneceğiz? Gerçi şu tabloda, Fatih Öztürk'ün neden transfer edildiği sonucu ortaya çıkacak. Rekabet içinde kim iyiyse o oynayacak ve Okan Kocuk olmadığında şu an kaleci bulamayabilirdik.

Bu vakalar ne zaman ortaya çıktı bilmiyorum. Neden 3 günlük izin verildi onu da anlamıyorum. Acaba bu durum oluştuğu için mi böyle bir izin verildi? Futbolcu da kendine bakacak, mümkünse kimseyle görüşmeyecek bile. Biri Antalya'ya gidiyor, biri Ürgüp'e, biri yurt dışına. Evinde oturan yok ki, herkes geziyor. Fenerbahçe, hafta sonunu hazırlık maçı yaparak geçiyor, biz ise tatille. Sonra bu takımın fizik durumu neden kötü deniliyor. Nasıl iyi olsun ki? Vakalar da ortada, şu ortamda uzun tatil vermek yapılacak en son şey olmalıydı.

8 yorum:

  1. (nurika) Emre Akbabanin 70lerden kalma futbolunu tasiyacak ortasahamiz yokken ona guvenirsek skandal bir skor cikabilir sahadan, umarim olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığım kadro taşır da, Emre Akbaba ne derece hazır.

      Sil
  2. belhanda en önemli eksik. diğer eksikler ise bi şekilde halledilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Orta sahadaki tempoyu ayarlama noktasında ya da kalite için olmazsa olmazdı.

      Sil
  3. Futbolcuya parasını adam gibi veremezsen böyle izinlerle filan gönlünü hoş tutmaya çalışıyorsun öyle olunca da virüs bulaşıyor.cok zor sene gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin verilse dahi bunun kontrolü çok sıkı olmalıydı.

      Sil
  4. İşin arka planında neler oluyor neler bitiyor bilmiyoruz. 3 günlük izin gerçekten mantık dışı. Büyük hata! Ama acaba neden böyle bir şey yaptı hoca. Ben tam tersi sıkıyönetim ilan edilmeli, herkes evinden çıkmamalı gibi kararlar beklerken böyle bir şey yapılmasının bir tek izahı olabilir, o da adamlara para vermiyoruz! Belli ki bu şekilde gönüllerini almaya çalışıyoruz. Parasını ödemediğin adamdan nasıl performans alacaksın?
    ben olsam Falcao, Cagne gibi işe yaramaz oyunculardan bir an önce kurtulup onlardan elde ettiğin gelirle takıma maaşını öderdim.
    Takımın başında maalesef bir yönetim yok. Fatih Hoca tek başına 10 ayrı cephede tek başına çarpışıyor. Ancak bu kadar oluyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izin vermezdim ya da son derece sıkı tedbirle verirdim. Çıkma gerekirse evden :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir