26 Kasım 2020 Perşembe

Bazıları şansları iyi değerlendiremiyor


Kayserispor maçının bazı isimler adına fırsat olduğunu düşünüyordum. Yeni isimleri rotasyona katmak mühim, hele ki rotasyon konusunda sorun yaşayan takımlar için. Oynanan oyun, girilen pozisyonlar derken de maçı neden fırsat olarak gördüğüm ortaya çıkmıştı. Emre Akbaba, Diagne ve Oğulcan Çağlayan için bu fırsatlar ortaya çıktı. Değerlendiremediler tabii. 3 ismin kötü günüydü. Gol beklentisinin en yüksek olması beklenen 3 isim de kötü olunca, ne kadar iyi hücum yaparsan yap kazanamıyorsun.

Diagne'den bu saatten sonra beklenti içine girmemek gerekiyor. Hareketlilik yok, istek desek hiç yok. Emre Akbaba beni şaşırtıyor. Sakatlıklardan genelde iyi dönerdi, bu sefer kötü döndü. Emre Akbaba'yı özel kılan "bitiriciliği" değil mi? 10 numara olsa da, forvet özelliklidir. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde önemli bir gol tehdidiydi. Net de pozisyonlara girdi, hiç biri gol olmadı. Üstelik çok kötü vuruşlar.

Daha önce de söyledim, Emre Akbaba'yı "oyun kurulumu" gibi işlerde görmemek lazım. Gole yakın olur, pozisyona girer. Eskiden girdiğini de atardı. Kayserispor maçında kaçırdıklarına çok şaşırdım. Golleri yapsa, öz güven de tazeleyecekti ve rotasyondaki yerini daha güçlü kılacaktı. Umarım toparlar, çünkü ihtiyaç olacak. Yerli ağırlığı yükselecek, Emre Akbaba da takımda kalmaya devam edecektir. Biraz daha kendini hatırlaması şart.

Oğulcan Çağlayan'ın da ilk maçı sayılır. En azından ilk 11 olarak. O da iyi bir görüntü vermedi. İlk yarıda çok sırıtmasa da, aksiyonun içinde değildi. 2. yarıda forvete çekildi ve 2 tane pozisyon kaçırdı. Goller kaçar da, biraz daha agresif olmak, işin içine girmek lazım. Kerem Aktürkoğlu'su çıkıyor, ilk andan itibaren bu ikiliden daha çok heyecan verebiliyor. Alttan gelenler var yani. Rotasyona yeni isimler katmaya çalışırken, bazıları şansları iyi değerlendiremiyor.

11 yorum:

  1. e.akbaba alanya'da oynarken çok iyi şutördü. biz de halâ göremedik o şutları.
    e.kılınç da aynı şekilde, sivas'da inanılmaz golleri vardı, mesafe tanımaksızın topu içeriye zımba gibi asıyordu. bizde daha 1 tane şutu yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder den sonra şut göremedikki takımda, sanki kenardan talimat alınmış gibi şut son tercih her zaman

      Sil
    2. Kimseden göremez olduk, nedense tercih edilmiyor.

      Sil
  2. çok rahat pozisyona giriyor bu özelliği gerçekten çok iyi. atamadığı için ben de kızdım ama o çıkınca kilitlendik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun düzenini değiştirdik, kilitlenme bundan aslında.

      Sil
  3. Adam sakatliktam dondu,3 defa agir sakatlik atlattı, elbetteki bir korkusu ya da kendini mental acidan tam haizrlayamadi,ben sahsebln emre akbaba ya guveniyorum ,onumuzdeki zamanlarda daha iyi olacak,

    YanıtlaSil
  4. Oğulcan kendini hiç hazır tutmamış. Kredisi olan bir futbolcu değil, en azından çabasını göstermeliydi. Oysa hoca oynatmamakla haklıymış dedirtti. Emre Akbaba'nın durumu çok daha vahim. Bu haliyle sözleşme falan beklemesin. Yönetimden, teknik heyete, aslardan, gençlere toptan bir formsuzluk var takımda. Sezon adına kazanım diyebileceğim bir Taylan biraz da Okan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz mental olarak da hazırlanmak gerekiyor, seviyeyi kaldırmak güç. Şans sürekli gelmez, geldiğinde değerlendirmek lazım.

      Sil
  5. Emre Akbaba önünde hareketli biraz daha zeki bir forvet istiyor. Diagne komple forvet meselesini yanlış bütün özelliklerini komple kaybetmiş. Oğulcan için çok erken Feghouli efendiyi dört senedir Falcao efendiyi iki senedir bekliyoruz. Ogulcan için bir maçta olmaz demek çok sacma olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao ile iyi ikili oluyorlardı. O uyum lazım, forvetin Akbaba'yı beslemesi. Tabii Akbaba'dan oyum için katkı beklememek kaydıyla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir