21 Kasım 2020 Cumartesi

Belhanda ve Emre Kılınç'ın, orta sahadaki hücum istatistikleri


Orta saha için "alternatif" sorunu yaşasak da, ideal 3'lüyü yakaladığımızı söyleyebilirim. O ideal 3'lü de, sezon başında hesapta olmayan şekilde oluştu. 6 numara alınamadı ve Taylan Antalyalı oraya çekildi. Yine kimsenin beklemediği şekilde, Emre Kılınç'ın orta sahaya çekildiğini ve gerçek potansiyelinin orada olduğunu gördük. Belhanda da gider diye bekleniyordu, yeniden takımın olmazsa olmazı oldu. 3 hareketli, hızlı, mümkün olduğunca dikine oynamaya çalışan ve oyunun 2 yönünde etkisi olan orta saha.

Emre Kılınç'ın Sivasspor deplasmanındaki istatistiklerine bakarsanız, kazanılan 2'li mücadelelerde ilk sırada yer aldığını görürsünüz. Belhanda zaten pozisyonuna oranla verdiği savunma katkısıyla farkını ortaya koydu. Taylan Antalyalı da iyi bir 6 numaraya dönüşüyor. 10 numara düşünülerek transfer edildi, asıl değerini 6 numarada ortaya çıkardı. Rakibi bozuyor, iyi top çalıyor, fizik olarak ayakta. Bunlar değerli dokunuşlar ve Fatih Hoca'nın imzası.

Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport), Emre Kılınç ve Belhanda'nın orta sahadaki hücum performanslarının radar grafiğini paylaşmış;


Belhanda'nın şut istatistiğinin geliştiğini görmek güzel. Maç başına 2 ortalamayı yakaladı ve sık ceza sahası içine girip, goller de atıyor. Pas isabet oranı, özellikle de hareketliyken dikine attığı pasların kıymeti büyüdü. Asistin asisti deniyor da, çok değerli bir istatistik. Atağı geliştiren isim diyebiliriz. Golün olması mesele değil mi? Gole takılmıyor kimse, golün asistini kim yapmış ona bakıyor. Neredeyse her 2 golün 1 tanesinin 2. ya da 3. asistini yapmış. Yani atağın içinde, gelişimini sağlayan isim kendisi.

Emre Kılınç'ın golün 2. ve 3. asisti ortalaması daha yüksek. O da sürekli pozisyonun içinde ve ısrarla dikine oynuyor. Pas organizasyonunun Belhanda kadar içinde değil tabii. Onun attığı goller biraz daha savunma arkasına boş koşular ve topsuz oyundaki kalitesiyle alakalı. Pas oranı ister istemez biraz daha düşük. Hareketliliği ve dikine çıkışlarıyla ön planda. Biraz daha şut istatistiğini arttırmasını bekliyorum. Sivasspor'da müthiş şutları vardı.

2 yorum:

  1. Türkiye Liginin hiç alışık olmadığı kadar hareketli bir orta saha oluşuyor Taylan-Emre-Belhanda üçlüsü oluştuğunda. Bunlara bir de Arda Turan'in oyun aklı eklenince işler yolunda gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi de ekle derim o oyun aklı ve hareketliliğe. Kazanmak zorundasın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir