12 Kasım 2020 Perşembe

Bir futbolcu, Milli Takım'da yer almak için daha fazla ne verebilir?


Taylan Antalyalı'nın Milli Takım'a alınmamasına takıldım. Hak ediyor çünkü. Bu durum da, "hocanın belirli, birbirini tanıyan bir kadrosu var" diye açıklanamaz. Saygı duyuyorum, bir arada, birbirini tanımak önemli olsa da, gidip aylardır kendi takımında 11 oynayamayan bir ismi kadroya alırsan, bu felsefenin anlamı kalmaz. Mahmut Tekdemir'in Başakşehir'de en son ne zaman 11 oynadığını hatırlamıyorum bile. 10 numara bildiğimiz Berkay Özcan o pozisyona çekildi ve bambaşka bir yapı oluştu.

Oyun da değişiyor çünkü. O pozisyonda biraz daha hareket, top kullanabilme becerisi, hücuma yönelik meziyetler ön plana çıktı. Taylan Antalyalı da bu anlamda gelişim gösteren, değerli bir kazanım. Bu sezona yönelik belki de Fatih Hoca'nın en büyük kazanımı. Kadrodaki bazı isimlere bakıyorum, özellikle de bu pozisyonda oynayan. Takımlarında yedekler ve yüzlerine bakan yok. Sadece Mahmut Tekdemir demeyeyim, Okay Yokuşlu'su falan da böyle.

Dorukhan Toköz süre alıyor diyoruz. Peki form durumu ve sahada verdiği, şu Taylan Antalyalı'nın üzerinde mi? Oynamayanı geçtim, oynayanı da bence ondan iyi durumda değil. O zaman neden diye sorarım. Bir havuz kurmuşsun ve yeni kimseye yer vermiyorsun. Hele ki, hazırlık formatı tadında gördüğün ve arada hazırlık maçı da oynadığın Uluslar Kupası zamanı. Yeni bir ismin hiç mi şansı olmayacak?

"Taylan (Antalyalı) geçen sene de takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Düşündüğümüz oyuncular arasında ama elimizdeki bazı arkadaşlarımız var. Onları değerlendiriyoruz. Sadece bunlar değil hem yurt içinde hem yurt dışında takip ettiğimiz oyuncular var."

Takip etmeye gerek yok, gözlerin önünde bir performans. Yer yok tabii. Yeni isimlerin şu kadroya dahil olması zor. Çünkü o pozisyonda oynayan ve kadrodaki isimler uçup kaçıyor, harikalar yaratıyor. Bir yerde formayı istemeden de olsa verecek, o ayrı. Şu performansın önünde kimse duramaz. Emre Kılınç da yok mesela, o da ayrı konu. Ezberden gidiliyor, formsuz da kadroda ama kesilen isim Emre Kılınç oluyor.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Senol Gunes'in bøyle sacma bir huyu var. Teknik direktørlugune lafim yok, cok iyi verim alir. Ama Besiktas'ta cok yasandi. Mario Gomez'i, Negredo'yu, Medel'i, Adriano'yu, Fabri'yi vs ve bircok isim yeni olunca ilk 11'e almiyor. Yedek birakiyor. Ama orda yønetim baskisi oluyordu. Milli takimda rahat simdi, oyuzden hic kadroya almiyor bu "yeni isimleri". Adem Buyuk alinmadi, Ømer Bayram zirvedeyken oynatilmadi. Senol hoca oyuncu hazir olsa da, formda olsa da almiyor iste. Sonra Ømer Bayram ørnegi gibi formunu ve formayi kaybetmisken kadroya alir "zamani geldi" deyip. Taylan kadroya alinir ileryen dønemde suphem yok. Ama su anki formundan faydalanalim diye dusunmuyor. yeni isimlere cabuk gecis yapmiyor iste. Bøyle bir garip takintisi var iste.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım burası, hak eden yer almalı. Bazısını alıyor yine..

      Sil
  2. Dorukhan benim de beğendiğim bir oyuncu fakat bu sene o seviyede değil. Onun çağırılıp Taylan'in alınmaması yanlış karar.

    YanıtlaSil
  3. Aslında iyi oldu. Taylan düzenli olarak 90 dakika maç oynadı. En azından dinlenmiş olur ve sakatlanma riski yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıdan bakarsak birçok pozitif çıkarım var :)

      Sil
  4. Yerine oynayan oyuncu verim verse risk almıyor diyeceğim ama o da yok. Okay formsuz. O pozisyonda bir başka deneme ihtiyacı net ama Güneş'i Terim'den eksik kılan nedenlerden biri nu takıntılı tavrı. aşamıyor komplekslerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke aşsa diyeceğim de, bu saatten sonra imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir