7 Kasım 2020 Cumartesi

Böyle kaliteli yabancılar için de kimse yaş algısı yapmaz


Bu tarz forvetlerin Türkiye'deki "yeniden ayağa kalkışı" müthiş bir olay. Birçok örneğini çok daha öncesinde bloga yazmıştım. Siz de biliyorsunuz zaten. Remy de o halkanın son ürünü diyebiliriz. Türk takımları ile uzun süredir adı anılsa da, transferi bir türlü gerçekleşmemişti. Lille'deki performansı fena değildi gerçi. Yaş 33 oldu, düşüş de doğal. Yine de gözden çıkmış halde, transferini bekliyorduk. Bu sezon Rizespor'a nasip oldu ve harika iş çıkarıyor. Oldukça da klas, keyif veriyor.

Diagne ve Mitroglou'nun transfer olduğu Ocak dönemi, Galatasaray'ın da gündemindeydi. Son opsiyon gibi elde tutulmuş, öncesinde "bonservisi yüksek ve daha genç" birçok ismi konuşmuştuk. Diagne'ye tüm parayı verince de, Mitroglou'nu bedelsiz kiralamayı göze aldık. Remy de o dönem takımında kaldı. Galatasaray'a o gün gelse bir şeyler değişir miydi merak ediyorum. Gerçi benim fikrim net, Burak Yılmaz / Muriqi ikilisini o Ocak döneminde transfer eder, önüme bakardım.

Klas ve yetenek sizi ayakta tutuyor. Özellikle de bu ligde. Biraz olsun temponuzu korur, ayakta kalmayı başarırsanız da yükseliyorsunuz. Nice düşüşte forvet bu ligde özüne oldukça yaklaştı. Galatasaray'da olmuyor bu işler. Nonda'yı hatırlıyorum bir tek. Mitroglou'ndan bu anlamda umutluydum, o da ayakta kalmayı başaramadı. Yürüme temposuyla oynayınca ve takım da sizi pozisyona sokmayınca bir şey ifade etmiyor.

Remy ise hareketli ve oyun aklıyla hareket ediyor. İyi de bir bitirici ve çok klas goller attı. 7 maçta attığı 6 gol boşuna değil. 79 dakikada bir gol atıyor ve hücum istatistiklerinde de forvetler arasında en üst sıralarda. İlla genç futbolcuyu almak mesele değil, bu tarz fırsat transferlerini de kovalamak gerekiyor. Tabii doğru ücretlere. Böyle kaliteli yabancılar için de kimse yaş algısı yapmaz. Aksine kalite katıyorlar.

7 yorum:

  1. bence daha hareketli olanlar başarılı olabiliyor. remy, vagner love, cisse, gekas. ilk aklıma gelenler. statik, uzun boylu olanlar patlamaya daha müsait. mitroglu, bjknin ispanyol santraforu gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Hareketli olanlar kismina katiliyorum. Ama bence sistemle alakasi da var. Cisse hareketli degildi. Ama Alanyaspor'da planlanmis bir sistem ve oyun plani var. Sistemde parladilar. Vagner Love'u Besiktas'ta kaos icinde gørduk.
      Bence Negredo patlamadi, basarili da oldu. Gruptan lider ciktilar onunla. Tek sezonda 45 macta 15 gol 9 asist. Mac sayisina bakarmisin? Sakatlik yok. Istikrarliydi ve oyunun icindeydi. Cok iyi servisciydi. Køtuymus gibi algi yaratildi aldigi maas uzerinden. Negredo gittikten sonra hucumda bile kalamadilar Burak gelene kadar.

      Sil
    2. Negredo tutmadı değil. O bu klasmanın dışında çünkü düşüşte geldi diyemem. Çok büyük paralara geldi. Bunun üzerinden o kıyas yapılır. Bu yazdığım isimler düşüşün düşüşü. Pivot olan da tutuyor, oyun aklı ve fizik gücü biraz olsun yeter ki.

      Sil
  2. Rize Fener'e bedavaya peşkeş çeker yakında. Biz hiç heveslenmeyelim :))

    YanıtlaSil
  3. Abi bizdeki hata tecrübeli oyuncunun yanında tecrübeli oynatıyoruz bende buna sinir oluyorum tecrübeli-genç karma bi takım kurmuyor kimse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevmiyorum. Ali Akman deniyor ya, onu Falcao yanında görmek isterdim mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir