10 Kasım 2020 Salı

Bu dönem kazandığı öz güven, gelecek adına iyi mesaj vermekte


Kaleci konusunu bu platformda çok konuştuk. Konuşacaklarımız yine aynı yere çıkacak olsa da, bu performansın altını çizmek gerekecek. Kalecilik konusunda "öz güven" o kadar değerli ki. Israrla yazarım, kalecinin ayakları titrememeli ve orayı doldurmalı. Geçen sezon kaleyi aldığında, olabilecek tüm kaosları gördük. O da zaman zaman iyi işler yapsa da, performansı yayamadı. Yeni sezona girerken de rekabet gerekiyordu.

Fatih Öztürk'ün aldığı para elbette eleştirilir. Transferini ise eleştirmedim. İyi olan oynayacaktı, şu an Okan Kocuk formayı aldı. Formayı alırken de daha güçlü döndü işte. Rekabetin mutlaka önemi var. Direkt Okan Kocuk'la sezona girsek, belki de geçen sezon yaşananlar devam edecekti. Fatih Öztürk iyi başladı gibi göründü, sonrasında dağıldı. Okan Kocuk'a olan bakış açısı da otomatik olarak değişti. Rekabet sayesinde kendisini hazır tuttu diye düşünüyorum.

Şimdi de üzerine koya koya ilerliyor. Hatta Muslera'dan bu yana ilk kez bir kalecinin, maça bu denli etki ettiğini görüyorum. Sivasspor deplasmanında gelen galibiyetin anahtarlarından biri ondaydı. İlk ve 2. yarının son 10 dakikalarında büyük baskı yedik. Hele ki 2. yarının son 10 dakikasında çok tehlikeli gelmeye başladılar. Uzaktan attıkları etkili şutlarda, Muslera vari işler gördük. Yediği gol hatalı olsa da, orada takılı kalmaması güzel. İyi performansı üzerine koyarak devam etti.

Galatasaray az gol yiyor. Fatih Hoca'nın 4. döneminden bu yana da böyle ilerliyoruz. Az gol yeme noktasında, Muslera'nın önemi büyüktü. Bir kaleciden fazlası deriz ya, gerçekten de öyle. O olmadığında yaşadığımız sorunlar da ortada. Çok daha iddialı yerli yedek kaleciler gördük, hiçbiri tutmadı. Sinan Bolat'ı, Cenk Gönen'i olmadı. Okan Kocuk ise iyi iş çıkarıyor, iyi bir yedek kalecimiz var. Dalgalanmalar mutlaka olacak ama bu dönem kazandığı öz güvenle birlikte, gelecek adına oldukça iyi mesaj vermekte.

8 yorum:

  1. fatihin aldığı para yanılmıyorsam 4miotl, yani 400.000 eur. süperlig seviyesinde alacağın kaleci zaten 100.000 eur'ya oynamaz. gençlerden birisini 3.kaleci yapsaydık diyenlere de sorum, 18 yaşında bir genç fatih yerine üçüncü kaleci olsaydı okan kendini ne kadar hazır tutmuş olurdu? bu bağlamda fatih veya x bir tecrübeli kalecinin transferini doğru buluyorum. keşke yapılabilseydi de sözleşmesi 1 yıllık olsaydı ama sanırım onu da kabul ettiremezdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk, geçen sezonun getirdiği negatif öz güvenle sezona girecekti bir de. Alternatif yok. Yarın o da sakatlansa ne olacaktı. Muslera yokken, rekabet oluşturmak olmazsa olmazdı.

      Sil
  2. iyi kaleci. yetenekli. tek eksiği özgüven. çok efendi bi çocuk. bu efendilik de biraz ürkeklik getiriyor. zamanla aşacaktır. yeter ki sosyal medyada doğranmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğranmaz artık, çünkü daha kötüsü görüldü. Öz güven mühim, ayaklar titrememeli.

      Sil
  3. Okan, Bursa'dayken ligde en çok kurtarış yapan kaleciydi. Çok büyük haksızlık yapıldı, Muslera'nın sakatlığı sonrası. Her hafta önünde oynayan stoperler değişiyordu o dönemde. Refleksi sağlam, ayakları en düzgün kalecimiz. Sıkıntısı yan toplar, ki bu da özgüven eksikliğinden biraz da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksızlık yapılmadı da, kötü zamanda kaleyi aldı ve iyi görüntü ister istemez veremedi.

      Sil
  4. muhtemelen okan koçuk un kesik yemesine neden olan şey 6 saniye kuralı oldu geçen sezon,hem okan ı hemde galatasarayı yaktı hakemin verdiği o karar,sonrasında zaten fatih öztürk transfer edilip sezona başlandı

    bu arada eray işcan faciasından sonra okan koçuk yada fatih öztürke geçilmesi muazzam bir ilerleme yedek kaleci mevkii adına,
    galatasarayın bazı sezonlarında yedek kaleci seviyesi çok düşük kalıyordu,bu sezon böyle bişey yok,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o bayağı bir yıprattı kendisini. Neyse ki aştık, bu güzel olan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir