14 Kasım 2020 Cumartesi

Bunun da sebebi, Arda Turan / Saracchi / Emre Kılınç sol kanat üçgeni


Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport), Galatasaray'ın bu sezon oynadığı maçlar üzerinden oluşan "hücum bölgelerini" paylaşmış. Büyük bir sol kanat ağırlığını görebilirsiniz. Bunun da sebebi, Arda Turan / Saracchi / Emre Kılınç sol kanat üçgeni. Hatta bu üçgen oluştuğunda, Falcao dahi biraz daha oraya kayıyor. Ya da Babel devreye girdiğinde, aynı tablo devam etmekte. Fatih Hoca'nın 4. döneminde sağ kanat ağırlığını görürken, artık sol kanat ağırlığını görmekteyiz.

Sağ kanat ağırlığında Mariano'nun etkisi büyüktü. Mariano / Feghouli / Belhanda sağ kanat üçgenini görüyorduk ve oyun ağırlığı oraya kayıyordu. Savunmadan çıkarken de, Mariano bir oyun kurucu gibiydi. Top tekniği ve oyun aklı olabildiğince yüksek. Ona başvurduğumuz çok an var. Feghouli ve Belhanda da bu isimler arasına katılıyordu. Orada çok kaliteli bir sağ kanat hattı oluşturmuş oluyorduk. Sol öndeki tercih de, biraz daha topsuz oyunu iyi oynayan, hızlı kanatlardı. Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi.

Bu sezon ise daha farklı. Belki hızlı bir kanat tercihimiz yok ama takımı hızlandırmayı başardık. Daha tempolu bekler ve orta sahayı da olabildiğince hareketli kılarak bu işi çözdük. Kanatlarda ise "oyun kurucu" profilinde isimler var. Arda Turan da bu işi sol kanatta iyi yapıyor. Arkasındaki beki çok iyi gösterebilen bir kanat diyebiliriz. Saracchi de sahada olduğunda, topla oynama oranı en yüksek futbolcu olabiliyor. Emre Kılınç'ı da bu hatta katarsak, oyunun oraya kayması doğal.

Sağ kanat ise işi biraz daha dengeleyen taraf diyebiliriz. Saracchi ya da Emre Taşdemir kadar, Omar'ın hücumu zorlamadığını düşünüyorum. Biraz daha orayı dengeliyor. Feghouli de merkeze çok kayıyor ve 10 numaraya yakın. Bu da sağ kanattan gelmemizi biraz daha düşüren bir şey ama tercih sebebi. Merkezden hücuma gelecek isimler ise biraz daha kanatlara kayabiliyor. Emre Kılınç yer yer sol kanat gibi zaten. Merkez yükü biraz daha Belhanda'nın ki o da tüm sahayı geziyor.

4 yorum:

  1. sistem yok diye şikayet ediyorduk. artık var. bu düzen asla bozulmamalı. yenilebiliriz elbette. ama taylan emre belhanda arda feghouli falcao/babel yerlerinden kıpırdamamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem var, hep vardı. İşleyişi ve oyunun hızı problem.

      Sil
  2. Bu tarz ezberleri sahanın birçok yerinde kurup çözüm üretilmesini zorlaştırmamiz gerekiyor. Bu da birlikte oynadıkça gerçekleşecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 11 istikrarını yakaladık artık, bu devam edecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir