15 Kasım 2020 Pazar

Pandev 37 yaşında ve bir yerlerde, kritik goller atmaya devam ediyor


Pandev, 37 yaşında ve attığı golle, Kuzey Makedonya'yı Euro 2020'e taşıyan isim oluyor. Hep aynı örneği veririm, düşüş içinde olan ve yaşı belli noktaya gelmiş forvetlerin, yeniden yükseldikleri lig Türkiye olur. Bu yükselişi sağlayamayan tek takım da Galatasaray olurdu. Mitroglou'nu falan geçtim, Pandev'den katkı alamadı bu takım. Aldı da, nereden aldığımıza ve beklentiye bakmalı. Türkiye Kupası'nın yıldızı olsa da, lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kayıptı.

Dzemaili'yle birlikte geldiklerinde çok da sevinmiştim. Dzemaili'nin, Prandelli dönemi olan günleri iyiydi mesela. Giderek yükseliyordu. Sonra şanssız bir sakatlık yaşadı ve geri döndüğünde, Hamza Hamzaoğlu yüzüne bakmamıştı. Aynı Hamza Hamzaoğlu, Pandev'i kazanmayı denedi. Türkiye Kupası'nı buna bir amaç olarak gördü, lige ise yansıtamadı. Pandev de belirli maç sayısına ulaşamadığı için, 1 yılın sonunda sözleşmesi biterek takımdan ayrıldı.

Galatasaray sonrası çok ilginç. Ayakta dahi duramayacak bir haldeydi, fizik yerlerde. Bir futbolcu, sezon başını kaçırırsa ne kadar kötüye gider sorusunun cevabıydı. Galatasaray sonrası ise ayaklandı ve yıllardır Genoa formasını giyiyor. 37 yaşına gelmesine rağmen de, ülkesini büyük bir turnuvaya taşıdı. Orada da boy gösterecek. Pandev'in Galatasaray'da tutmaması çok ilginçti. Kendi standartlarına biraz olsun yaklaşsa, bugün Atiba vari bir destanı da o yazıyor olabilirdi.

Inter dönemini konuşmaya gerek yok. Eto'o ve Milito ile birlikte harika bir üçlüydüler. 3 tane 9 numara olsa da, Pandev ve Eto'o kanatlara yakın oynayıp katkı veriyordu. Pandev'in oyun aklı ve teknik kapasitesi oldukça yüksektir. Biz bunu da kullanmayı hiç denemedik. Tabii fiziği de el vermedi. Türkiye Kupası'nda o akıl iyi iş görse de, lige yansımadı. Şampiyonlar Ligi'ni konuşmaya bile gerek yok. Yabancı sınırı da etken tabii, şartlar zorluyordu.

2 yorum:

  1. Biz dzemaili gibi bir oyuncuyu kullanmayıp acayip acayip birçok futbolcuyu transfer etmiştik o dönem. Bazen çok ilginç işler yapabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O daha büyük bir hikaye. Bazı zamanlar da anlatırım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir