20 Kasım 2020 Cuma

C Ligi'ne düşmüş olmak çok büyük bir fiyasko


Şenol Güneş'e inanmayan biri değilim. Milli Takım'ın başına geçtiğinde mutlu da olmuştum. Euro 2020 elemelerindeki performans hala aklımda. Zaten potansiyelli bir oyuncu grubu yakalamıştık. Şenol Güneş de bu takımı iyi yönetti ve Euro 2020 elemelerinde başarılı olduk. Üstelik güzel de bir kimlik yakalayarak. Akan oyunda gol yemiyordu bu takım. Hücum tarafında eleştirilecek noktaları olsa da, kazanarak ilerliyordu. Fransa'dan aldığımız 4 puanı unutmadım.

Uluslar Kupası görüntüsü ise bambaşka. Bence de gereksiz bir organizasyon, hele ki şu ortamda. Maç sayısı mümkün olduğu kadar azaltılmalıyken, şu süreçte bir de hazırlık maçı eklendi. Yine de aynı süreci tüm ülkeler yaşıyor. Sıkıntı sadece bize değil, herkese. Şenol Güneş ise ilk andan itibaren bu kupayı hazırlık turnuvası tadında gördü ve hiç motive olmadı. Her maç bambaşka 11'ler izledik, istisnasız her maça kötü başladık ve sonradan geri dönmeye çalıştık. Kiminde döndük, kiminde ise ne oynadığımızı anlamadık bile.

Geri dönüşlerde de işaret edilecek isim Cengiz Ünder'di. Öyle bir patlayıcı güç ki, tek başına Milli Takım'ı taşıdı. O sahada olmadığında yokuz, varlığında ise en azından 45 dakikadaki hücum etkinliğimiz çok yüksek. Sorunlardan biri de, akan oyunda gol yemeyen bu takımın maç başına yediği gol ortalaması 2'yi buldu. Zaten ortada futbol yok ve yeniye kapalı bir teknik adam. En çok eleştirdiğim tarafı da bu.

Kafasında bir oyuncu havuzu var ve kadro sürekli aynı isimler üzerinden dönüyor. Yeni isme kapalı, formda olanı ya görmüyoruz, ya da oynamıyor. Oyuncu grubu yakaladın da, ilk 11 istikrarın gitti. Hadi rotasyon geldi diyelim, orada da hak eden sahada mı? Sassuolo'nun sağ beki Mert Müdür yedek, Fenerbahçe'nin yedek sağ beki Nazım Sangare ilk 11'de. Fenerbahçe'nin 1. sağ beki Gökhan Gönül ise kadroda bile yok. Elde olanları konuşuyorum. Burada olması gereken Taylan Antalyalı'lara girmiyorum bile.

Mahmut Tekdemir kendi takımında yedek, Milli Takım'da 11. O takımda yerine oynayan Berkay Özcan ise Milli Takım'da yedek. Okay Yokuşlu'su derken de liste uzar. Şu da var. Önce savunma derken, çakılı bir 6'yı ısrarla kullandı ve savunamadı da. Bu sırada da hücum gücünden ödün vermiş oldu. Israrla geri düştük ve oyuna ortak olmayı denerken, zaten olması gereken düzeni zorlamayı başladık. O zaman neden ilk etapta böyle oynamadık? 

Şuradan lider çıkmak avantaj olacaktı. Dünya Kupası grupları çok daha zor geçiyor. En azından bu sayede play-off hakkımız olacaktı. Şimdi bir de C Ligi'ne düştük. Far Öer Adaları, Cebelitarık, kim ararsan var. Euro 2024 için avantaj gözüyle bakmam, zaten o eleme grubundan çıkıyorduk. Uluslar Kupası sayesinde mi o hakkı cebimize koyacağız. Macaristan deplasmanı final maçıydı ve çok da eksikleri vardı. Eline gelmiş şans, değerlendir. Yine bir final ve Şenol Güneş maalesef kazanamadı.

2 yorum:

  1. Yakaladığımız ritmi uluslar kupası yüzünden kaybettik. Avrupa şampiyonasında kilit oyuncularımiz sahada olurlar umarım. Çağlar Merih Burak Ozan gibi isimler mutlaka olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacaklardır, oraya eminim ki daha iyi odaklanırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir