2 Kasım 2020 Pazartesi

Cevap net, beklediğimin çok ötesinde


Arda Turan'ın performansını nasıl buluyorsunuz tarzında sorular geliyor. Cevap net, beklediğimin çok ötesinde. Erzurumspor maçının ardından da bir şeyler yazmıştım. Oyuna sonradan dahil olmuş ve skoru korumamız yönündeki katkısı büyüktü. Bizi hücumda tuttu, topu sakladı, takımı biraz daha sakin kıldı. Bir şeyler yapacaksa da, bu yönde katkı verebilir diye düşünüyordum. Selçuk İnan'ın son döneminde kendisinden beklediğimiz ama alamadığımız performansı, Arda Turan verebilirse ne ala diyordum.

Ankaragücü maçındaki performansı ise bence daha ötesinde. Şu maçta "skoru koruma" çabasından dolayı utanıyorum. Burası ayrı nokta. Hadi iyi kötü 1-0'ı bir şekilde bulduk. Farkı arttırıp, rahatlamak gerekiyordu. Maalesef kötü futbol devam etti ve bir noktadan sonra skoru koruma psikolojisi ön plana çıktı. Rakibe resmen gel gel yaptık. Birçok eksikli Ankaragücü değil de, daha dişli bir rakip karşısında o golü de yerdik.

Yine "skoru koruma" noktasında en önemli isim Arda Turan'dı. İlk 11'e bakınca, Galatasaray'ın oyun aklı olabildiğince düşüktü. Babel'e baktı koca takım. Arda Turan oyuna girdikten sonra ise işleyişi ele aldı ve oyun aklını yükseltti. Top tuttu, pozisyon hazırladı, takımı yönetti. Solda veya ortada oynaması fark etmiyor. Zaten serbest bir rolü var ve oyun kurucu görevinde oldukça iyi. Fizik düşüyor olsa da, oyun aklı ve teknik yeterliliği baki kalıyor.

Arda Turan transferi eleştirilse de, yaz dönemi yapılan en iyi işlerden biriymiş. Şu yapı içinde Arda Turan olmasa, birkaç maçta ciddi sorunlar yaşayabilirdik. Özellikle de son 2 maçta. Galatasaray'a gelme isteği, Ocak ayından bu yana çalışması, kendini hazırlaması boşa değilmiş. 45 dakikalık bir enerjiye sahip olsa da, 5 oyuncu değişikliği yapılan ortamda kalitesi değer kazanıyor. Sezon başındaki formata döner miyiz, bunu da göreceğiz.

8 yorum:

  1. Hocam ankaragücü maçında emre kılınç yerine feghouli başlasaydı ilk yarıyı 3-0 kapatırdık diyorum ben. Omar çok yalnız kaldı. Tamam feg’te iyi değil son zamanlar ancak Emre kılınç sahada dahi yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu organizasyonsuzlukla zor, her maçta zorlanırız.

      Sil
  2. İlk iki maçımızdaki iyi oyunun ana sebebi soldaki Saracchi, Arda, Emre üçgeniydi. Hareketli ve akıllı bir üçlüydü. Sağı da bu sayede ayakta tutuyorduk. Sakatlıklar, cezalar derken patladık. Arda şu takımda 11i hak ediyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönecektir de 11'e. Eski düzene döneceğiz gibi. Hız diyorsak da, Feghouli yerine Oğulcan oynasın.

      Sil
  3. Sanırım Omar'dan sonra yapılan en iyi transfer Arda transferi.

    YanıtlaSil
  4. Ne yalan söyleyeyim Arda transfer edilirken futbol anlamında katkı sağlamayacağını düşünüyordum ama beni utandırdı. Demek ki adam Galatasaray'ı ve futbolu gerçekten özlemiş.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir