25 Kasım 2020 Çarşamba

Donk'un hatası da, o alanın bomboş oluşu Etebo'ya yazar


Etebo tartışılıyor, bu gidişle tartışılmaya da devam eder. Hatta gün sonunda, Ocak ayında yollar ayrılmalı dahi denir. Gidişat iyi değil çünkü. Gerçi bir konuda hakkı var. Milli Takım'dan sakat dönmesine rağmen, çıktı bu maçta oynadı. Bazısı ise sakat ve ne durumda olduğu bilinmiyor bile. Tribünden maç izliyor. Etebo'nun azmine, oynama isteğine saygım var. Futbolu ise endişe verici. Oysa sezona ne kadar da iyi başlamıştı.

Biraz da oyun tarzıyla alakalı diyelim. Topla ilişkisi iyi değil. Top yapan isimlerin arasında iyi bir tamamlayıcı olabilir. Al topu, üret dersen de beklentini karşılamaz. Son haftalarda dediğimiz bu. İlk 11 başladığında, Belhanda ve Feghouli gibi isimler sahada yok. Kenardan getirdiğimizde, bu isimler yine sahada değil. Ömer Bayram ve Etebo ikilisiyle maç tutmayı deniyoruz. Topla ilişkileri 0'ın altında olunca, sorun yaşamak kaçınılmaz oluyor.

Kayserispor maçı da böyle. 1-0 öne geçmen ve rakibin 10 kişi kalması maçı bitirmiyor. Bir anda Etebo'lara döndük ve kim nerede oynadığını 5 dakika anlayamadı bile. Sonra 1-1 olunca da, yine Etebo pas yapsın, bir şeyler üretsin diye bekledin. Sahada bu işi yapabilecek kimse kalmadı ki. İster istemez kurtarıcı rolüne soyunduruyoruz ve kötü görünüyor. Tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum, fazlası değil. 

Savunma aksiyonu da hatalıydı gerçi. Merkezi tutsun diye oyuna aldık, o ise gidip kenarda rakibe basıyor. Boşalttığı merkezde rakip boş, top önüne düştü ve golünü attı. Donk'un hatası da, o alanın bomboş oluşu Etebo'ya yazar. Savunma katkısını veremeyip, enerji katamayacaksan, haliyle varlığın bir şey ifade etmez. Ocak ayında da takımdan gönderilebilir mi diye konuşulur. Bir an önce toparlaması şart, kendisi açısından sıkıntı büyük.

6 yorum:

  1. İki tane ayağı iyi olan oyuncu varken etebo üçüncü oyuncu olarak sahada yer alabilir enerji katsın diye ama orta sahanın tamamının topla ilişkisi iyi değilse Ömer Bayram ya da Etebo'dan oyunu tutmalarını beklemek onlara haksızlık olur.
    Günümüz futbolunda en fazla bu tarz bir oyuncuyu kabulleniyor orta sahalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamlayıcı demem bu yüzden işte. O vakit enerjisinden, topla çıkışlarından bahsedebiliriz.

      Sil
  2. Etebo'ya bu kadar kira ücreti verip Coulibaly'e bu ücretin 1m fazlasını vermemek o kadar facia bir karar olmuş ki. Aylardır futbol oynamayan ve sistemine asla uymayan bir oyuncu. Kiraladığımız oyuncuların potansiyeli yüksek ve 21 yaşından genç olma kriterlerini sağlaması bize daha iyi sonuç verdi şu ana kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 milyon fazlasını verdiğinde sattığın kadar alı aşıyordun, olay o.

      Sil
  3. Galatasaray'ın ciddi bir zihniyet devrimi geçirmesi gerek de bunu yapacak bilgi, bereci, akıl var mı? Yönetim değişikliği olmadan bu işleri konuşmak yersiz.
    ama şu bir gerçek ki artık kısa vadeli başarı elde etmek için pahalı ve yaşlı kadrolar kurma dönemi geride kaldı. Buna ne dış etmenler müsade ediyor ne de iç ekonomik kısıtlar...
    Akıl, bilgi, beceri, plan, vizyon koymak hepsinden daha kıymetli.
    Galatasaray'ın önce bir stratejik analiz yapıp en az 5 yıllık planlama ile bu stratejik amacına uygun yıllık hedefler belirleyerek ilerlemesi lazım. Günlük başarılara göre pozisyon alma işini bırakması şart.
    Bu planlama yapıldıktan sonra geriye bu planları uygulayacak kişileri seçmek kalıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir