21 Kasım 2020 Cumartesi

Eksikler çok olsa da, bazen böyle zamanlar fırsata dönüşür


Eksikler çok olsa da, bazen böyle zamanlar fırsata dönüşür. Arda Turan / Babel gibi isimlerin yokluğunda da, mevcut bazı kanat oyuncularının önü açık. Jesse, Oğulcan Çağlayan, Kerem Aktürkoğlu ve kanatta da oynayabilen Ali Yavuz Kol'un şansı var. İlk 11 tarafında sürpriz gelir mi bilmiyorum. Bir tarafta Feghouli var, sol tarafa ise Emre Kılınç ya da Ömer Bayram gibi isimler kayabilir. Yine de hamle tarafı için başka seçenek yok.

Jesse Sekidika'nın idman performansının ve dayanıklılığının iyi olduğu söyleniyor. Henüz kendisini tam anlamıyla da izleyemedik. Geçen sezonun 2. yarısının başında süre bulduğu maçlar vardı. Onyekuru dönünce onu da kaybetti. Bu sezon ise hiç göremedik. Ocak ayında da kadrodan ayrılmasını bekliyorum. Belli ki düşünülmüyor ve o pozisyon için daha farklı bir hamle yapılacak. Kayserispor maçı fırsat işte, oynarsa kendisini gösterebilir.

Benim önceliğim "içeriden kazanmak". Transfer işin kolaycılığı gibi, önce kendi içimize bakmamız lazım. Jesse'yi de transfer ederken beklenti vardı. En kötü şartta bile zarar ettirmez, maliyeti düşük hamle, bunlar doğru da, kazanmayı da deneyelim. Jesse'yi biz değil de x alsa parlatabilirdi. Sonra da daha yüksek maliyetlere keşke bizde olsa diyebilirdik. Potansiyelini kimse inkar etmez. Hızlı, patlayıcı gücü var.

Hızlı bir kanat oyuncusunu da arıyoruz. Öndeyiz mesela, skoru korumaya çalışıyoruz. O dakikalarda, hızlı bir kanat oyuncusunun açık alandaki etkisi değerli. Alan boşalıyor, rakip risk alıyor. Bunu kullanamıyoruz ve hızlı kanat eksiği var diyoruz. Elde var, yok değil. Üstelik potansiyel sahibi isimler. Sadece Jesse'yi düşünmeyin, yukarıda saydığım kanatlar da bu özellikte. Oğulcan Çağlayan son 1-2 dakikalarda şans bulsa da, diğer isimlerin henüz süresi yok.

8 yorum:

  1. En azından yedekten girip biraz forma bulmalilar.

    YanıtlaSil
  2. Hocanın bir bildiği vardır diyeceğim ama ilginç geliyor bana. Çünkü bence sekidika, onyekuru'dan çok daha fazla şey vaat ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaat kısmını bilmem. Alternatif arıyorsun ve elinde aradığın tarzda biri var. Kazanmalısın.

      Sil
  3. Jesse aslinda cok yetenekli bir adam ozel yetenegiyle adam gecebilen biri. Ozel yetenek diye bahsetme sebebim fizik calimlari degil. Hizli da ayni zamanda ama 5 degisiklikli sezonda hic sans bulamadi. Acaba top kaybeder de gol yeriz diye mi oynamiyor sasiriyorum bence kayseri macinda sans alirsa yeterli sure min 30dk. Tahmin edilemezligi ve yeni cikmasindan dolayi patlama yapabilir. Ornek Garry Rodrinin ilk macinda konyaya karsi performansi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamlılığı yok belki de, fiziken de yeterli olmayabilir. İdmanları izleyemiyoruz.

      Sil
    2. o isigi veren jesse olmasada 5-6dk icin kerem verdi bence.
      Mesela Keremde iyi oynadigini farkettigi icin ozguveni yukselecektir kendini isin icine daha cok dahil etmeye baslar. Bence keremi izleriz ilerleyen maclarda

      Sil
    3. Bence de Kerem'di. Detaylıca yazdım da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir