1 Kasım 2020 Pazar

Etebo ne oynadı, anlayan biri bana açıklarsa çok sevinirim


Ömer Bayram'a kızamıyorum. İş biraz daha kapasite meselesi. O da elinden geleni yaptı. Bence de etkisiz ve vasat bir görüntü. Yine de çaba işte. Beklenti de diyebiliriz, daha fazla ne bekliyorduk? İşin özü, sorunu Ömer Bayram özelinde aramamak gerekiyor. Bence asıl sıkıntı Etebo tarafındaydı. Etebo ne oynadı, anlayan biri bana açıklarsa çok sevinirim. Hücumda bir organizasyon, yaratıcılık beklemiyorum da, en azından tempo ve topu öne taşıma, daha dikine oynamasını beklerim. 

Biz ise buram buram vasatlık izledik. Taylan Antalyalı / Ömer Bayram / Etebo hattından, hücum tarafında ciddi anlamda beklentim yoktu. Maç önü de bunu yazdım. Böyle bir orta saha hattında, hücumda bir şeyler yapabilmek imkansız. Yaratıcılık imkansız, organize olamazsın. Ancak tempo görürsün, mücadele edersin, topu öne hızlı taşır, bol bol faul alırsın. Sonucu açabilmen için, o gol erken gelmeli.

O gol de bu orta saha yapısında zor gelir. 45. dakikada gol gelene kadar, Galatasaray'ın hücumda herhangi bir varlığından söz edilebilir mi? Maçın özetinde forvetin yok, bol bol Babel göreceksin. Saracchi soldan geliyor ya da Babel'le çabalıyorsun. Hücumun özeti buydu. İşin daha vahim tarafı da, 2. yarıya da aynı orta saha yapısıyla devam etmek. İlk yarı 0-0 bitse eminim ki hamle gelecekti. 1-0 olunca skor, kazanan 11'i bozmam mantığı yine ön plandaydı.

O mantık bizi aşağı çekiyor. İlk 11'de Feghouli'yi Ömer Bayram'ın yerine yazacaktık. Koca ilk yarıda, takımın oyun aklı az biraz olan tek ismi Babel'di. 2. yarıda Arda Turan oyuna girdikten sonra bir şeyler yapabildin. Oyun aklı biraz daha yükseldi, en azından kıpırdadın. Tabii ayak uyduracak futbolcular bulamadın, özellikle orta sahada. Haliyle de, Ankaragücü dahi bu kadar eksikle sana kafa tuttu. Tuttu gibi görünmesinin nedeni, senin kötü görüntün.

İlla 4-3-3 oynayacaksın diye bir kural yok. Şu ezberden sıyrılalım. Çıkan 11'e bakın. Ömer Bayram'ı sol kanatta, Babel'i forvette oynatsak ve 4-4-2 dizilsek kötü mü olacak? Babel solda değil de önde top tutar ve belki Diagne'yi de kullanmayı başarırsın. 4-3-3 diziliyoruz, Babel solda hapis, orta saha da hücum tarafında vasat. Belhanda döndüğünde mutlaka bir şeyler değişecek olsa da, bu ezberci ve takıntılı hal içinde çok daha bir şey değişmeyecek gibi.

18 yorum:

  1. Reis,anladim f.terim zorda kalmayinca hic bir genci oynatmayacak,hatirlarsak semih kaya ozan kabak gibi,yahu en azindan onlarla yenil,bursayi izliyorum zevk aliyorum mactan,gs bu yil cok kotu maalesef, f.terimdr formsuz

    YanıtlaSil
  2. 433 de etebo dan çok bence Taylanı kaybettik. Etobo 4141 ortasını daha iyi oynar diye düşünüyorum. Bence sorun hocanın sisteminden kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Etebo geriye geliyor, 2 tane 6 numara gibi oluyorlar. Bu da bizi bozdu.

      Sil
  3. Dün akşamki orta saha ciddi anlamda BAM orta sahasını anımsattı.

    YanıtlaSil
  4. Ömer yerden yere vurulur ama etoboyo tık yok,Ömer en azından sorumluluk alıyor çaba sarf ediyor etobo bir olumlu işi olmaz mı adamın ya, ne hucum da ne savunmada inanılmaz, 90dk kaldı oyunda bide sebebi ise daha önce de söyledim bunu burada, hoca da maalesef etikete göre kadro çıkartıyor, adem in gitmesinin sebebi bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo bu maç felaketti. Yoksa kötü isim değil. Adem Büyük'ün gitme nedeni bence daha iyi bir teklif alması.

      Sil
  5. bence futbolculardan çok hoca formsuz,isteksiz ve futbolculara karşı güvensiz...daha önceki yıllarda saha içerisinde yapılan değişiklikler oyuncu değişikliği gibi fark yaratırdı.şimdi babel çıkıyor donk giriyor.geçen seneki kötü gidiş aynen devam ediyor. etoba, glaskov'da o oyun şablonunda oynasaydı bence golde yemezdik.

    YanıtlaSil
  6. Ömer takıma dinamizm katıyor en azından. Etebo dün koca bir sıfırdı, defansta dahi yoktu fazla. Gelmesine en çok karşı çıktığım Arda şu takımda orta saha oynasa şu takım biraz seviye atlar o derece kötüyüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo da katar ama Ömer ile yan yana olmaz. Kısır kalır o yapı.

      Sil
  7. Etebo Galatasaray'ın ilk 11 oyuncusu olamaz. Melo, Selçuk, Lemina, Fernando gibi kaliteli oyuncular bu ucuzlaşan formayı giyiyorlardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur, neden olmasın. Tek maç üzerinden eleştirsem de, iyi maçları var. Beğenmediğim bir isim değil.

      Sil
  8. Ben maç kaybetme pahasına Feghouli'nin oynamamasina razıyım. herkes bir şekilde reaksiyon gösteremeye çalışırken Feghouli beyefendide hâlâ tık yok. hiç hak etmiyor oynamayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ise şu yoklukta kazanılması yanlısıyım.

      Sil
    2. Oğulcan Kerem veya Ali Yavuz'u kazanmamız daha kolay gibi.

      Sil
    3. Kolay da, hareket lazım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir