24 Kasım 2020 Salı

Falcao, maçı yine en güzel yerden izledi


Falcao'yu tribünde değil de sahada görsek, ilk yarıda maçı 3 yapmak mümkündü. Tabii böyle bir şeyin gerçek olması için zahmet etmesi gerekiyor. Marcao da aynı sakatlığı yaşadı, 8 gün sonra sahadaydı. Falcao'nun sakatlığı üzerine Milli Takım arası geçti, neredeyse 1 ayı devireceğiz. Kendisi henüz sahada değil ve ne zaman ineceği üzerine de fikir yok. Bu tarz isimlerin varlığı sana maç kazandıracak olması. En çok kazanan ve sahada olmak için çabası yok. Sen de kazanamıyorsun.

Bir istatistik var. Falcao'nun Galatasaray formasını giydiği maç sayısı 29, kaçırdığı maç sayısı ise 26 oldu. Kaçırdığı maçlar, forma giydiği maçları yakalamak üzere. Bu kafayla gittiği sürece de geçecektir. Yıldız olarak gelen ve hayal kırıklığı olan birçok isim sayarız. Falcao da o isimlerin yanına yazılır, hatta ilk sırayı dahi zorlayabilir. Fenerbahçeli Van Persie ile dalga geçiyorduk da, Falcao'nun ne farkı var? Bu zarar kime yazacak?

İşin kötüsü de, Falcao yerine oynattığın isim Diagne. 2 yıl önce, 12 milyon avro gibi bir bonservis bedeli ile gelmiş. Ülke sınırları içinde gol rekorları kırmaya gidiyordu. Bugün ise en büyük hayal kırıklığı. Kayserispor karşısında, bu sezon oynadığı diğer maçlara oranla daha diri ve güçlü görünmeye çalıştı da yeterli mi bu? Nerede bitiricilik, Son dakikada ayakta kalamadı yine. Forvetin Diagne, tribünde oturan diğer forvetin Falcao.

Biz de "gol sorununu" tartışıyoruz. Bitiremiyoruz, Falcao olsa ilk yarıda 3 olmuştu diyoruz. Şu forvet rotasyonunda, takımda çok büyük bir forvet sorunu var. Falcao ve Diagne ile acil şekilde yollar ayrılmalı, o rotasyonda yeni bir yapılanmaya gidilmeli. Şu oyunun forveti daha yırtıcı ve hareketli olmalı. Sağlıklı Andone'yi bu yapı içinde görmek isterdim mesela ya da Baros gibi bir forveti. Organizasyon var, forvetini de pozisyona sokar. Yeter ki forveti hareketli olsun, pas oyununa katılsın, biraz daha gezerek ve hızlı oynasın.

10 yorum:

  1. Umarım devre arasında filan gidecektir de ondan dolayı oynamak istemiyordur.

    YanıtlaSil
  2. Adem buyuk bosu bosuna gitti,tam onun yeri idi,beyfendi hic iyilesmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bana da öyle geliyor ve üzülüyorum. Hakkını teslim edemedik.

      Sil
  3. Bir Serdar Aziz'in Galatasaray dan büyük olmadığını gösteren hoca (!) Falcao'nunda sonucu ne olursa olsun Galatasaray dan büyük olmadığını göstermek zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Yarın Falcao oynadığında, bu soru net sorulacak.

      Sil
  4. bu takımın ilk transferi bitiren bir golcü olmalı. Gene gidip hızlı pırpır kanatlarla uğraşmanın anlamı yok. bence orta sahadan bile öncelikli golcü. Geçtim Şampiyon olmayı golcün olmadan yarışmacı bir takım olamazsın bile.
    ne acı ki Gomis'i satalı 2 sene geçti üstüne 50 milyon eurodan fazla parayı çöpe attık ve hala golcü arıyoruz. Yazıklar olsun böyle çapsız beceriksiz yönetime. Kardeşim neden 30 gol atmış adamı bir hiç uğruna gönderdiniz.
    Acilen bu iki işe yaramaz oyuncudan kurtulmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta 2 transferi, bence 2 isim birden lazım. Gomis konusu farklı, orada hiçlik bir durum yok da, çözülemeyecek konu da değildi.

      Sil
  5. takımı oynatmıyor. belhanda ve feghouli ile iyi anlaşır şüphem yok. aynı yörenin insanı. devre arasında slimani'yi kiralayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir, ben yakışacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'deki görüntüsü aldatıcı olmamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir