24 Kasım 2020 Salı

Önde olduğun, iyi de oynadığın maçları bir şekilde kırıp, kazanamamak


Son 3 sezonun en büyük hastalığı. Önde olduğun, iyi de oynadığın maçları bir şekilde kırıp "kazanamamak". Hoca yapıyor bu hatayı. Oyunu çevirmeye çalışırken forveti kalabalık tutup, orta sahayı boşaltmasını bu maçta da eleştireceğiz. İşin bir de skoru koruyamama faslı var. Rakipler de Kayserispor, Ankaragücü gibi takımlar. Son 3 sezonda birçok örnek sıralayabiliriz. Kayserispor karşısında 1-0 öndesin, rakip 10 kişi kalmış ve ilk yarıdaki kadar olmasa da görüntün iyi. Ne gerek var tüm kurguyu bozmaya.

Maç bitmiş gibi bir havaya girdik. Çok şut atıyoruz, pozisyonlar var ve bir şeyler iyi gidiyor işte. Önce skoru al, sonrasında değişiklikler gelir. 1-0 iken maç bitmedi. Senin kadro kaliten de bu işte, Etebo ve Ömer Bayram gibi isimlere kalıyorsun. Al skoru, sonra yap hamleyi. Ali Yavuz Kol'a hiç bir şey demem, burada hocanın anlayışını eleştiriyorum. Çift forvete döndük, yine orta sahayı boşalttık. 5 dakika, kim nerede oynayacak anlayamadı bile. O ara golü yedin işte.

Golü yedikten sonra da, Etebo / Ömer Bayram gibi isimlerle skor aramak zorunda kaldın. Yine kontrolden uzak, orta sahayı boşaltıp, forveti mümkün oldukça çoklayarak. Donk da forvete geçmişti bir ara. Hala aynı anlayışla gol arıyoruz. Kerem Aktürkoğlu'nu 5 dakika izledik, ben hayran kaldım. Her an seyir değiştirebilecek rolde. Yine de çıkan isim Feghouli mi olmalı? Feghouli sağa geçti, bütün etkisi kayboldu. Niye merkezden kaydırıyoruz?

Maç bitmedi yani. Hamle yap da, bütün oyunu kırıp atma. Oğulcan Çağlayan ve Emre Akbaba bence de etkisiz yoksa. Aynı düzen içinde, kimsenin yerini değiştirmeden hamle yapmak lazım. Bu tarz keskin hareketler kötü sonuç doğuruyor ve hiçbir şey yapmayacağın yerde farka gidebilecekken, 1-1 bitiyor. Şampiyon olmak istiyorken de böyle bir maçta puan kaybedemezsin. İlk yarıdaki görüntüyü bence de konuşmak isterdim. Maalesef 2. yarıda Fatih Hoca faktörü o kadar ön plana çıktı ki. Kendi yarattığı müthiş ortamı, kendi elleri ile bozdu.

10 yorum:

  1. (Emre)
    Oyun oyuncu degisikligi gerekirken 80'inci dakikayi bekler. Oyuncu degisikligi gerekmez iken erken mudahele eder. Tam bir komedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu değişiklikleri büyük fiyasko maalesef.

      Sil
  2. dönen topları aldığınız zaman ve hucum sürekliliğini sağladığınız zaman rakibe baskı kurarsınız, hoca istisnasız 3 yıldır orta sahayı kaybedip hücum oyuncuları ile baskı kurmaya çalışıyor ama futbol da orta sahan ile baskı kurarsın yoğunluk sağlarsın,maalesef gününüz futbolun bazı temel gerekliliklerini yerine getiremiyor hoca, klopp ne zaman mesela üçlü orta sahasından bir oyuncu alıp hücum oyuncusu sokmuş yerine, adam hep önden birini çıkartıp origi, shaqiri vs alıyor, yani yoğunluğumu kaybedeyim orta sahayı kaybedeyim demiyor ama hoca diyor bu sene paşa, rangers, Alanya maçlarında da aynı saçmalığı yaptı peki noldu? Bu maçları hepsini kaybettik hem skor olarak hem oyun olarak,skordan ziyade hocanın bunu bilmemesi veya anlayamaması beni çok üzüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu 3 yıldır birçok maçta uygulamak mesele :(

      Sil
  3. çok basitti aslında: oğulcan yerine koy ali yavuzu sağ kenar forvet gibi. feg sağ iç gibi olduğu yerde kalsın. yanına kaydır kılınçı sol iç gibi. sol kenar forvete de çıkar akbabayı koy keremi. kerem kılınç feg ali yavuz gibi. olmaz mıydı, çok mu basit düşünüyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok hamle yapardın da, takım düzeni ile bu kadar oynamazdın.

      Sil
  4. (nurika) Hersey bir ikinci kaleci Serkan Kirintiliyi almış olsak mesela 4-5 puan ilerdeydik çok mu aradik bu kovayı? Yarisahadan gol yiyecek yakındır

    YanıtlaSil
  5. Hocanın maçı çevirme yönündeki hamlelerinin eldeki kadro ile de hiç alakası yok. Kadro zengin olsa da donk forvete atılıyor yedek kulübesinde kimse olmasa da... Gol atmak için topu ayağınızda verimli bir şekilde tutmamız gerekirken ısrarla orta sahayı boşaltıyoruz. Orta sahada kalanlarda takımın en kötü pas yapan isimleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok, o kadar kötü bir yapı olmadığını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir