6 Kasım 2020 Cuma

Falcao olmadığında onlar oynasın ya da hamle olarak onları düşünelim


Bazı futbolcuları kazanmayı dener ve onlara süre verirsiniz. İstediğinizi alamadığınızda, daha da üstelemeye gerek yok. Hele ki o pozisyon için, arkada bekleyen iyi gençler varsa. Babel'e şans verildi ve bunu iyi kullandı. Şu an takımın en önemli kozlarından biri. Diagne'ye de aynı şans verildi ve iyi kullanamadı. Sahada ruh gibi, varlık yok. Dolayısıyla da, kendisi için ısrara gerek yok. Ne ilk 11, ne de hamle futbolcusu olarak düşünülmemeli. Çünkü zaman kaybediliyor.

Belli ki Ocak ayında da yollar ayrılacak ve 3-5 ne geliyorsa bir şeyler kazanılmaya çalışılacak. Bu saatten sonra süre verip, zaman kaybetmem. Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi isimlere sahibiz. Falcao olmadığında onlar oynasın ya da hamle olarak onları düşünelim. Bugün de "Falcao yoksa, Ali Yavuz Kol kullanılacak, hamle futbolcusu olarak düşünülecek" gibi bir haber vardı. Çok güvenmesem de, umarım doğrudur. 

Fatih Hoca, transferin son gününde bu kiralamaya engel olmuştu ve Ali Yavuz Kol takımda kalmıştı. Bunun altını doldurmak lazım. Altı da, süre vererek doldurulur. Adem Büyük giderken, bu gençleri işaret etmiş ve gidişi ancak böyle değer kazanır demiştik. Şu ana kadar istediğimizi görebildik diyemeyiz. Umarım bundan sonra görürüz. Ali Yavuz Kol'un yaşına göre fizik gücü ve hızı oldukça değerli. Ön alandaki hareketliliği sağlamak adına ideal.

Diagne, beklentinin uzağında. Bu saatten sonra toparlayacak gibi görünmüyor. "Gider" diye düşünülen bazı isimler yükselirken, bazısı hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. Forvete top gelme sorunu ayrı olsa da, forvetin de hareketliliği, isteği olmalı. Ankaragücü karşısında gördük, sanki orta saha oynar gibi bir yerleşimi vardı. Ceza sahasından uzak, ceza sahasına hareketlendiğinde de ağır. En azından daha hızlı ve dinamik isimler oynasın, enerji katarlar.

4 yorum:

  1. Ali Yavuz covid değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha öyle diye biliyorum ama bu genel bir yazı.

      Sil
  2. Diagne son şansını Ankaragücü maçında kullandı bence. Ali Yavuz bir şekilde forma şansı bulmaya başlamali. Kerem ve Oğulcan da aynı şekilde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir