8 Kasım 2020 Pazar

Fatih Hocanın tek değişikliği, sezon başındaki kurguya dönmek olabilir


Maç önüyle alakalı bir şeyler yazdığımda, Marcao ve Saracchi'nin kamp kadrosunda olacaklarını tahmin etmiyordum. Gerçi yine oynarlar mı, oynamazlar mı emin değilim. Marcao'nun olmama ihtimaline karşı, Emin Bayram da kamp kadrosuna alınmış. Belli olmaz yani, maçın kadrosunu görmek lazım. Bu yüzden de ilk 11 şu olur diyebilmek güç. Futbolcu tercihlerine bağlı, farklı formasyonlar dahi görmek mümkün. Son dönemde çok kötü futbol oynuyoruz. Kazansak da, rakibin en kötü halinde dahi zorlanıyoruz.

Benim için kesin olan tek şey, Babel'in forvet oynayacağı. Babel'i en ileri uca koyar ki, şu an elindeki en iyi seçenek o. Kanatlar ve orta sahayı merak ediyorum. O noktada elindeki seçenek fazla. Arda Turan / Feghouli kanatlarıyla sezon başındaki düzene de dönebilir, Feghouli ya da Arda Turan'dan birini oynatıp, Emre Kılınç'ı kanatta kullanmaya devam da edebilir. Belhanda ve Taylan Antalyalı'nın orta sahadaki yeri garanti. Etebo'nun olup olmayacağı, Emre Kılınç'ı nerede kullanacağıyla alakalı.

Eğer Saracchi'nin ilk 11'de başlayacak durumu yoksa, sol bekte Ömer Bayram'ı bekliyorum. Daha önce Linnes desem de, Ömer Bayram ismi sanki daha ön planda. Linnes orada olmadı çünkü, Emre Taşdemir de yetmedi. Sıra Ömer Bayram'ın diyebiliriz. Hocanın hücumdan ödün vermemek adına, böyle bir tercihi olabilir. Ömer Bayram'ın da sol bekteki görüntüsü çok iyi değil gerçi. Asıl farkını orta sahada göstermişti.

Bu maç için 3'lü savunmaya dönsek ve sol çizgide Ömer Bayram olsa nasıl olur diye de düşünüyorum. Sol bek değil de, sol çizgideki görüntüsünü fena bulmuyorum. Arkasını toplayacak bir isim olduğunda, hücum enerjisi işimize yarayabilir. Sağda zaten Omar var, bu işi iyi yapacak bir bek. Tabii pek ihtimal vermediğim bir senaryo bu. Fatih Hocanın 4-3-3'den vazgeçeceğini düşünmem. Tek değişikliği, sezon başındaki kurgusuna dönmek olabilir.

6 yorum:

  1. Eğer saracchi olmayacaksa linnes oynar muhtemelen, eğer sol da arda oynarsa 2 sağ ayaklı oyuncu oluyor yani çizgiyi kullanamıyorsun o yüzden sol iç Ömer olmalı çizgiye kullanmak adına, etobo zaten hücumda hiç yok savunmada da yok niye oynuyor hiç bilmiyorum etobo Türk olsa Ömer yabancı olsa herkes bayılırdı Ömer e, Ömer daha iyi oyuncu etobo dan neye göre demeyin çocuk bari ön alanda sürekli hareketli duran top becerisi var yeri geldiğinde şut ataliyor, etobo da ne var dribbling dışında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ı sol bek görürüz diye düşünüyorum. Etebo'nun topla ilişkisi kısıtlı olmalı. Ömer / Etebo hattında, Etebo'nun kötü görünmesi doğal.

      Sil
  2. 9 numaralı lanet yine yok. Eğer müzmin sakatsan o sözleşmeye imza atmayacaksın atacaksan da ona göre atacaksın. Attıranda tabii büyük suç ama fifa'nın da bu işe artık el atması lazım. Senede 20 maç oynamıyor adam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzminlik değil artık, Belhanda dahi adale tutuyor. Yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz. Fernando'ya böyle derdik, adam Sevilla'da tek sezonda 44 maça çıktı. Bizde 2 sezonda 56.

      Sil
    2. demek ki problem başka yerlerde. hoca bu işi niye çözmüyor peki ? ya da çözemiyor diye düşünüyorum artık

      Sil
  3. Falcao (p) yine yok :D ne olacak bizim bu takımın sakatlıklarla imtihanı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir