23 Kasım 2020 Pazartesi

Galatasaray 1-1 Kayserispor, futbol böyle bir oyun deyip geçemem


Maç 1-0 olduktan sonra gelen 3 değişiklik. Nedeni de Fatih Hoca'nın "değişiklik yapmak için değişiklik yapmak" istemesi. Rakip de 10 kişi kalmışken, nasıl olsa kazanırız düşüncesi. Etebo giriyor, Feghouli ve Emre Kılınç kanatlara geçiyor, Ali Yavuz Kol'la çift forvete dönüyorsun derken, futbolcuların nerede oynayacağını kavraması dahi 5 dakika sürdü. Oysa 1-0'ın ardından biraz daha beklesen ve böyle köklü değişiklikler yapmasan yine istediğin sonucu alacaksın.

İyi futbol beklemiyorken, ilk yarıda beklediğimden iyi bir futbol vardı. İlk 11'i derinden etkileyen çok kritik eksikler vardı. Lung'u geçemedin, sakat sakat, tek ayağı üzerinde sekerken dahi gol çıkardı. Özellikle Emre Akbaba kaynaklı bitiricilik kalitesi de tartışılır ama ilk yarıda 4-5 atabileceğin bir maç. İyi de oynuyorsun, hücumda organizesin. Rakip ceza sahası çevresinde o kadar hızlı paslaştık ki, Kayserispor nefes dahi alamadı ve birçok pozisyon oluşturdun. 

Olabilir, bazen atamıyorsun, rakip kaleciler devleşiyor. Ben 2. yarıya takılıyorum ve bu maçı da Fatih Hoca'ya yazıyorum. İlk yarıda her şey iyi gitmişken, 2. yarının başında dahi değişiklik aradı. Emre Kılınç sağa, Oğulcan Çağlayan sola geçti ve ezber kayboldu. Lung da çıkmış, sana olumlu dönüş olabilecek her şey gelişiyor. Sonra eski formaya dönülse de, o hız kayboldu bir kere. Lung'a atılan şutların 3'de 1'ini İsmail Çipe'ye atamadın. 

Yine de baskı kurdun ve penaltı + kırmızı kart derken 1-0'ı yakaladın. Sonrasında yine farka uzanabilirsin ama hoca yine devrede. Gelen değişiklikler o kadar plan, programdan uzak ki, rakip oyunun içine girebiliyor. Etebo merkezi tutması gerekirken, kanatta rakibe basıyor, Donk desek ekstra çaba ile asistini yapıyor. Fatih Öztürk de rakip ceza sahası dışından gol yemeye devam ediyor. 1-1 sonrası ise panik havasında.

Etebo'yla oyun kurmaya çalışıyorsun. Feghouli sağa geçtiğinde iptal oldu. Etebo / Ömer Bayram merkezine kaldık, Donk'u yine forvete sürdük. Galibiyet ararken klasik işler işte. Tek artı Kerem Aktürkoğlu dersin. Bana göre, 5 dakikada Oğulcan Çağlayan / Emre Akbaba ikilisini katladı. Yine de gençlerin oyuna girmesi adına yanlış zamanlama. Hoca "genç oynatma" işini de yanlış anlamış. Futbol böyle bir oyun deyip geçemem.

21 yorum:

  1. Etebo-Ömer orta sahası ile hiç bir maçı çözemezsin.10 kişi kalmış,elek olmuş Kayseri'yi bile çözemiyorsun. Bir de kahretsin Donk bir maçta santrafora geçip gol attı diye her maçı rezil ediyoruz. A planımızın üstüne gidip bunu geliştirmemiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anlamda sorun çok büyük. Forveti doldur, orta sahayı boşalt.

      Sil
  2. Fatih hocayı çok seviyorum ama diyerek söze girmenin artık bir manası yok. Bu maç net olarak Fatih hocaya yazar. Son vuruş eksikliği falan bir tarafa ilk yarıdaki oyundan keyif aldım. İkinci yarının hemen başında ki anlamsız pozisyon değişiklikleri ve sonrasında yapılan oyuncu değişiklikleri anlamsızdı. Belhanda'nın yokluğunu arıyoruz. Hoca Ömer Etebo ikilisi ile hem oyun kurmakta hem de oyunu tutmakta sıkıntı yaşadığımızı nasıl göremiyor anlayamıyorum. Son olarak oyuncular hakkında: Taylan ve Feghouli çok iyiydi. Kerem oyuna hareket getirdi, beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıdaki mükemmel görüntüyü, 2. yarıda ilk andan bu yana bozan Fatih Hoca oldu. Haliyle de ona yazacak.

      Sil
  3. bu maçta hocayı asla eleştirmem. o mu atacak golleri. ilk devre 4 olacaktı. yapacak bir şey yok.

    trabzon berbat oynadı 1-0 yendi. biz yenemedik. şans. yalnız o top oraya çıkarılmaz donk efendi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben elestiririm. 2. yarıdaki her hamlesi maalesef takımı biraz daha geriye attı.

      Sil
  4. devam burak... oyunu skor ustunden okumaya devam... yaz hocaya bakalim. degisiklik gelmese su golu yesen degisiklik nerede diye bagriyordunuz. hele hele ikinci yarinin basinda kanatlarin degismesi falan elestirmek icin elestirmek. devam edin boyle yangina korukle gidin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu oyun üzerinden okuyorum. Sen yazıyı sadece başlık uzerinden okuduğun için ezber bir yorum yapıyorsun. O hamleler gelmese maç zaten sende, golü yemeyeceksin. Baskıyı kurmussun, goller gelecek, oyun açılacak. Sen hücumu da kaybettin.

      Sil
  5. Sinan Yılmaz yazınca uyandım bende sonradan, hoca 2.yarı başı feg ve Kılınç ı kanada atmış oğulcan diagne ile çift forvet akbaba merkezde, yav çok kötü oynasak tamam yap değişiklik ama takır takır pozisyon üretirken neden merkezde iyi oynayan adamlar kanada geçiyor bunun bir açıklaması var mı yani oyun iyiken neden diziliş değişikliği yapıldı acayip skandal bir durum bu,sonra niye 4 dk daha fazla vermedi hakem diye ağlıyoruz hocam Allah için 3 yıldır aynı şey orta saha boşalt forvet al, valla kenarda forvet olmayınca ben seviniyorum hoca skoru alamayınca çift forvet yapamayacak diye, senelerdir aynı şeyi yapıyor sadece Rize Antalya maçını falan aldık valla gına geldi artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarı mükemmel oynarken, 2. yarıda her şey bozuldu ve takım durdu. Hocaya yazar maalesef.

      Sil
  6. (nurika) Hocayı çok severim ama bu tip puan kayıpları arttıkça "hoca direktör gibi üst akıl, planlamaci olsun, takımı genç dinamik bir hoca çalıştırsın" görüşü de güçlenir, hele ki ilk 3 içinde bitiremezsek. Belki de doğrusu bu.
    Ayrıca şu maçtan sonra uzatma diye yakinarak , hoca başarısızlıkta gündem değiştiriyor diyenlere malzeme verdi yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın, özellikle biz önde iken yaptığı hamleleri iyiden iyiye düşünmesi gerekiyor.

      Sil
  7. Terim ezberinden sıkıldım 2 ay evvel bıraktım GS maçı izlemeyi...Hakemler filan demiş, iyi ki böyle bir karar almışim..Transfer ettigi gencler ve altyapidan gelenlerden takım yapmadikca izlemem..Kredisinden yiyor Terim, degismezse, değişim şart olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemler demedi, maçın uzaması ile alakalı bir yorumdu o.

      Sil
    2. uzasa ne olacaktı ki? ömer bayram^ın saçma sapan ortalarını izlemeye devam edecektik. 30 tane korner attık bir tane tehlike yaratamadık. Bir takım hiç mi duran top çalışmaz!!

      Sil
  8. şu maçı alsaydık haftaya derbi beraberliğinde filan fb'nin önüne geçebilirdik. psikolojik olarak önemli bi avantaj olurdu

    YanıtlaSil
  9. Kağıt üstünde kesin üç yazdığımız bir maçtı. Eksikler olsa da öne geçtik ve rakip on kişi kaldı. Buna rağmen puan kaptirirsan ilk önce hoca suçludur. Geçmiş maçlarda yaptığı bütün hataları tekrar ederek puanı verdi Fatih Hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki tüm görüntü başı başına hocaya yazar.

      Sil
  10. "Futbol sürprizler ve hatalar oyunu" sözü bu maçta hayat buldu. Adımıza çok dramatik bir maç oldu. 4-5 farklı kapanacak bir devre golsüz bitti, golü bulduk, takım kurgusunu bozmanın ardından 10 kişi ve kalemize gelemeyen rakip bir geldi puanı alıp gitti. Bu maçın travması kolay atlatılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlatılır aslında, yine 2-3 maç üst üste kazanmaya bakıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir