20 Kasım 2020 Cuma

Matheus Fernandes & Galatasaray, bu tarz kiralamayı fırsat işi diye düşünürüm


Barcelona'nın büyük umutlarla transfer ettiği ama henüz piyasaya sunamadığı bir futbolcu. Bu yaz transfer döneminde, Palmeiras'dan 7 milyon avro'ya transfer etmişlerdi. Bu sezon süre alamadı ve kısa vadede de alacak gibi görünmüyor. Haliyle de "kiralanması" üzerinden haberler yapılıyor. Olası da görünüyor. Henüz 22 yaşında ve tribünde bekleyeceğine, biraz daha gelişmesi için kiralık gidebilir. Ülkesine döneceğini de sanmıyorum, bu kiralık hamlesi Avrupa içinde olur.

Bu da bizim, Onyekuru ve Denayer tarzı yaptığımız kiralık işlere benzer. Al, parlat, geliştir ve kulübüne geri dönsün tarzında. Bu isimler belki döndükleri kulüplerinde olmadılar ama o gelişin sayesinde transfer yaptılar. Galatasaray'ın da bu anlamda iyi bir adres olduğunu oldum olası yazarım. Ocak ayı, sattığın kadar al sarmalındaki son transfer dönemi. Bu tarz bir kiralamayla, orta sahadaki kalite yükseltilebilir.

Etebo'yu da tartışmak lazım. Fena bir futbolcu olduğunu düşünmesem de, tam anlamıyla beklentiyi karşılıyor da diyemem. Sezona fena girmemişti. Takımın enerjisinin düştüğü zaman, Etebo'nun yükseldiğini görmüştük. Topla iyi çıksa da, ilişkisi kötü. Size enerji getirir, baskı gücünüz olur. İş ağırlıkla hücuma baktığında ise sırıtır. Üretemiyor çünkü, iyi bir pasör de diyemem. Kenardan geldiğinde de böyle. Şimdi bir de sakatlandı.

Sezon başında ciddi bir 6 numara arayışı vardı. Seri gibi bir pasör düşünülse de gerçekleşmedi. Biz de orada Taylan Antalyalı'yı kazandık. Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç üçlüsü de gayet iyi. Sorun ise alternatiflerinin olmayışı. Belki biraz daha kalitenin artması gerekebilir. Matheus Fernandes'in hem topla ilişkisi iyi, hem tempolu, hem de oyunun 2 tarafında katkı verebilir. 6'da kullandığınızda sırıtmaz, 8'de kullandığınızda ise zaten iyi.

Fena bir pasör de değil, çalışkan futbolcu. Uzun zamandır sahada göremedik, sorun o olabilir. Ocak sonrası yüksek bir tempoya girilecek. Rotasyon olabildiğince genişlemeli ve yükselmeli. Sakatlığı, covid'i derken problem büyük oluyor. Bu tarz bir kiralamayı "fırsat işi" diye düşünürüm. Bir de Salih Uçan ismi geçiyor. O da gelirse, kenardan gelecek ikili Ömer Bayram / Etebo olmuyor. Haliyle de kalite olabildiğince yükselecek.

2 yorum:

  1. Taylan geride oynadığında önünde iyi oynar. Tek bir özelliği ile değil her şeyi standart derecede iyi olması ile ön planda olan bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geride de oynar, Taylan'ı daha önüne atabilirsin. Elini çok güçlendirir alternatif için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir