11 Kasım 2020 Çarşamba

Garry Rodrigues & Galatasaray, 13. oyuncuyu ararken


Transferin son gününde, kendisiyle alakalı bir girişim olduğu yazılmış ve bu yalanlanmamıştı. Hatta, Ocak ayı transfer dönemi için anlaşıldığını dahi yazan var. Fenerbahçe, kendisinden çıkmak istese bile, rakibini güçlendirmek istemez. Bu yüzden de transferin son günü değil, sonrasını düşünerek hareket ettiler. Bu işten büyük zarar ettiler tabii, çok ciddi bir yıllık ücreti vardı. 1 yılda da beklenen katkının çok uzağında kaldı. Fenerbahçe'ye niye gitti onu da anlamamıştım. Galatasaray kimliği varken, Fenerbahçe yapmamalıydı.

Yine de geri dönüş ihtimali oluyor. Yaptığı güzel bir şey varsa, Galatasaray'ı unutmamak. Bazısı ezeli rakibe gider ve tüm geçmişini siler. Garry Rodrigues öyle yapmadı. Bu da gelecek adına kendisine kapıyı aralık bıraktı. Suudi Arabistan'da devam edeceğini düşünmüyorum. Gerçi orada da fena başlamamış. Fenerbahçe'ye 2 yıllık kiralanmıştı. Demek ki gözden çıktı diye düşünüyorum. X teklif, yeni bir ayrılık anlamına gelebilir.

İlk etapta, bu tarz hızlı kanat ihtiyacının takım içinden karşılanabileceğini düşünüyordum. Görünen o ki karşılanamayacak. Oğulcan Çağlayan iyi izlenim vermedi, şu an güçsüz. Kerem Aktürkoğlu da pek düşünülmüyor, belli ki hazır değil. Ali Yavuz Kol da forvet rotasyonunda yer alacak. İlk 11 için olmasa da, kulübenin bu tarz bir kanata ihtiyacı var. 11 için düşünmem, orada oturan bir düzen var. Arda Turan / Feghouli kanatlarıyla devam etmeliyiz.

Maçın gidişatına göre de, kenardan hızlı bir kanat alıp, açık alanı kullanmak zorundayız. Öndeyiz diyelim, skor bize bakıyor. Maçı kopartamamak biraz da bununla alakalı. Alan açılıyor, boşluklar var ama o kanalı kullanacak futbolcun yok. Hücum için hamle konusunda zayıfız. 12. adam var derken, 13'ü bulamıyoruz. 13'ü bulmak için Emre Akbaba güçlenmeli. Sonra da 14. adamı sorarız. O da hızlı bir kanat olmalı.

Sürekli eskiye dönüşü sevmiyor olsam da, günü kurtarmayı düşündüm. Ffp kaynaklı yine sorun var, satış yapmadan transfer zor. Ocak ayında da büyük satışlar beklemiyorum. Günü kurtarma kaynaklı, daha maliyetsiz kiralamalar düşünülebilir. Garry Rodrigues de bu anlamda bir seçenek olur. Alacağı rakam da mühim, büyük fedakarlık gerekiyor, yoksa zaten olmaz. Şartlar uyarsa da ihtiyacı karşılar. Kenardan gelir, hız katar, topu taşır. İyi de bitiricidir, alanı iyi kullanır.

Eski Garry Rodrigues'e dönmesi lazım biraz da. Olmadan oldum havasına giren değil de, olmaya çalışan, kendini bilen haline. Gomis'le öyle bir ikili oldular ki, şampiyonluğun belki de kilit noktası o uyumdu. Müthiş bir gol / asist sayısına ulaşmış, yeni sözleşmeyi de kapmıştı. Gomis sonrası ise kayıp. Bir anda "yıldız kanatım" havasına girip, sizi özel kılan o mücadele ve savunma yardımından vazgeçince görüntü iyi olmuyor.

7 yorum:

  1. aşırı düşük bi ücrete gelecekse buyursun. para beklentisi olmasın. para amacıyla gittiği yerden aldı zaten, onlara saysın.

    YanıtlaSil
  2. Ogulcan çağlayan nasıl kötü başladı acaba açıklayabilir misin burak? Kerem de nasıl hazır değil mesela?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Anonim (ismini bilmiyorum, x isim de uydurmak istemedim), Sivas deplasmanı 90'da girdi, 10 metre top süremedi. Kötü başlamak budur, ışık yok. Kerem Aktürkoğlu hazır değil belli ki, hazır olsa süre alır. İdmanları sen mi yönetiyorsun bilmiyorum da, hoca daha hakimdir bence.

      Sil
  3. Seri, Onyekuru ve Rodrigues bence Keita'yi da almalıyız. Hatta Elmander de futbola geri dönmeli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtarma olayı başka. Elinde harcayabileceğin para var mı?

      Sil
    2. Bu adamlara ve kulüplerine de para vereceğiz. Bu sene de günü böyle kurtardıktan sonra seneye biraz daha batmış olacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir