28 Kasım 2020 Cumartesi

Kayserispor maçında olmayan isimler arasına bir de Saracchi'yi ekleyin


Rizespor deplasmanı zordu, bu denli eksikler sonrası daha da zor. Kayserispor maçında olmayan isimler arasına bir de Saracchi'yi ekleyin. Takımın olmazsa olmazlarından, alternatifsizlerden. Saracchi sahada olduğunda gösterilen etki ile, o yokken oynanan oyun arasında çok fark var. O da yok. Belhanda, Omar, Babel, Okan Kocuk, Arda Turan gibi isimler covid kaynaklı yok. Falcao zaten hiç olmadı. Tablo bu işte. Bu denli esksik arasında galibiyet arayacağız.

Kayserispor karşısında, özellikle ilk yarıda oynanan oyun umut verici olsa da, bitiricilik büyük problem olmuştu. Bu sefer rakip Kayserispor değil, daha dişli. Seni zorlayabilecek, elinde etkili isimler olan bir takım. Remy gibi bir kozları var mesela. Sende olsa, Kayserispor maçının ilk yarısından farka koşarsın. Sen ise Rizespor karşısında tekrardan Diagne'ye kaldın. Hoca bir sürpriz yapar da, direkt Ali Yavuz Kol'la başlar mı, sanmam.

Ya da Kerem Aktürkoğlu çok daha erken şans bulur mu, bilemem. Bulmalı oysa. Elinde çok fazla hücum kozu kalmadı ki. Çocuk gayet yetenekli, hem de seyri değiştirebilecek nitelikte. Kayserispor maçı öncesi, bazen böyle zamanlar fırsat olur demiştim. 5 dakika şans bulsa da, yapabileceğini gösterdi. Rotasyona yazalım işte, fırsat olarak görelim. İlk 11 bile başlatırsın da, böyle bir hamle yapacağımızı sanmıyorum.

Fatih
Linnes Luyindama Marcao Taşdemir
Taylan Etebo Feghouli
Kılınç Diagne Akbaba

11 kurmak da zor. İstemeye istemeye Etebo'yu yazdım. Feghouli'yi merkezde kullanmak zorundayız, saha içindeki en önemli oyun aklı olacağı için. Oğulcan Çağlayan geçen maçta şansını kötü kullandı, bu yüzden Emre Kılınç oraya geçebilir. Emre Akbaba da mecburi gibi, iyi kötü pozisyona girebiliyor. Biraz daha serbest rolde, forveti tamamlayacak gibi düşünelim. 4-3-3 diyorum da, aslında pek öyle oynamıyoruz. 3-4-2-1 gibi bir formasyona geliyor görüntü.

Gönül ister solda Kerem Aktürkoğlu, forvette Ali Yavuz Kol olsun. Formayı hak etmediğini düşündüğümüz isimleri mecburi görmeyelim ve zorlamayalım. Olmayacak tabii bu. Haliyle de sahaya çıkmaya yakın 11 üzerinden konuşuyoruz. Kağıt üzerinde kazanacak kadro da, bazı isimlerin form grafiği soru işareti bile değil. Diagne mesela, ne bekliyoruz, ne yapabilir ki? En rahat ortamda dahi kötü olmayı başarabiliyor.

8 yorum:

  1. Falcao tam bir hayal kırıklığı oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bence Oğulcan yine şans bulmalı orta sahada emre kılınç oynarsa daha etkili olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bulmamalı, şans bulması gereken başka gençler var.

      Sil
  3. keşke Kerem oynasa ilerde. Akbaba için Galatasaray kariyeri artık bitmiştir. Sakatlıklar onu çok kötü etkiledi. Dorukhan ile devre arasında hiç düşünmeden takasta kullanırdım.
    kerem, ali yavuz ve emre kılıçtan kurulu bir 3'lü çıkmayı çok isterdim.
    orta sahaya da donk- taylan - feghouli yazardım.
    Lyundama oynayabilecekse tabi ki. Geçen hafta yedek beklediğine göre ben oynar diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke. Ben de çok isterim. Akbaba için bitti demeyeyim de, şu an 11 adına yetmez.

      Sil
  4. (M.T.A)
    Fatih-Linnes,Luyindama,Marcao,E.Taşdemir-E.Kılınç,Etobo,Taylan,Ö.Bayram-Feghouli-DONK.Neden mi Donk?Daha iyi bir pivot forvet izlenimi veriyor.Diagne'ye göre top tekniği daha iyi,mücadele düzeyi yüksek,presi bile daha iyi yapar.Diagne'ye umut bağlamamalıyız.Kafa olarak maalesef futbolu bitirmiş.Mücadele etmiyor.Oğulcan ve Ali Yavuz Kol ilk 11 için hazır değiller.Orta sahadaki dörtlüyü ısıran oyunculardan oluşturdum.Oyun aklımızsa Feghouli olmalı.Forvet arkası serbest oyuncu da olabilir.Çünkü Feghouli'nin kendi milli takımında verilen oyun kurma görevindeki başarısı ya da 8 numaradaki marifetleri ortada.Zaten hiçbir zaman hızlı bir kanat oyuncu değildi.Tekniği ve zekasıyla ayakta kalan bir isimdir.Ayrıca E.Akbaba sakatlıktan iyi dönemedi o da hazır değil.İkisinin birarada oynaması takımı hucüm açısında yukarı çıkarıyor gibi gözükse de orta sahamızın mücadele düzeyi düşürüyorlar.Bundan dolayı E.Akbaba ikinci yarıda son 15-20 dakika görev alabilir.Bence maçın ikinci yarısında gidişattan bağımsız Kerem'e de en az 30 dakika şans verilmeli.Kaliteli kumaşı var bunu 5 dakikada belli etti.Her şeyden önemlisi sakatlıklardan uzak,TİBİA-FİBULA(KAVAL-BALDIR) KEMİĞİ sakatlıklarının olmadığı bir maç olması dilekleriyle...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir