29 Kasım 2020 Pazar

Oğulcan Çağlayan'ı Galatasaray'a getiren bu özelliğiydi


Kayserispor maçında eleştirdik, Rizespor maçında övdük. Görüntü iyileşti çünkü, performans yukarı çıktı. Oğulcan Çağlayan da o iyi performansı gösterenlerden. Oynadığı pozisyona göre verdiği savunma katkısı çok değerli. Ön alanda müthiş bir baskısı olduğu kadar, geriye geldiğinde savunmasına yardımı da büyüktü. O sayede arkasındaki bek biraz daha nefes alıp, tam anlamıyla hücuma odaklanabiliyor. Artı olarak işin hücum aksiyonunda da var oldu.

1.89 boyu var ve bu fiziğe göre oldukça hızlı. Güçlenmesi, ayakta kalabilmesi gerekiyordu. O konuda da aşama kaydetmeye başladı. Böyle bir fiziğe hızı da ekleyince değerli oluyor. Oğulcan Çağlayan'ı Galatasaray'a getiren bu özelliğiydi. Biraz olsun fizik gücünü kazanınca, yeteneğin seni ön plana çıkartıyor. Alternatif kazanmak meseleydi, Oğulcan Çağlayan da kazanıldı. Kayserispor maçında sallandı derken, Rizespor maçında yükseldi. Bu biraz da ritim meselesi.

Ön alanda iyi baskı yaptı, savunmasına yardım etti ve topla her dikine çıkışı da etkiliydi. İlk yarının bir bölümünde o da bitirme noktasında sorun yaşadı. Attığı müthiş şutun ardından ise o konuda da öz güveni yükseldi. Akıllı da futbolcu, oyun aklı var, doğru düşünüyor. +1 alternatif diyoruz. Artık Oğulcan Çağlayan'ı sahada gördüğümüzde biraz daha güvenli olacağız ve katkı alacağımızı bileceğiz. 2-3 maç üzerinden hüküm veriyoruz.

4-4-2 oynarsın, 2. forvet olur. 4-3-3'de ideal sağ kanattır, yarın en ileri uçta da oynar. Maaşı düşük, bonservissiz yerli. Her şey transfer değil, içeriden kazanım dediğimiz bu. Biraz da ısrar meselesi. Rizespor karşısında 11 başlaması değerliymiş, hoca ısrarında haklı çıktı. Hatayspor maçında da bu kadro devam eder ve alternatiflerin de güçlü olduğunu göstermiş oluruz. İyi oyunu bu isimlerle oynamak da değerli.

8 yorum:

  1. savunma yardımının yanı sıra kisa bek-uzun kanat eslesmesini sağlıyor ve ters kanattan gelen ortalarda sana +1 yaziyor. Ayrica fizigi mukemmel sirti donuk oyunu da bizim icin bir opsiyon. Ozelliklerini keskinleştirmeli. İcimizdeki kenan karaman diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da oynayarak gelişecek şeyler. Kenan Karaman hamlesine ihtiyaç kalmadı şu an :)

      Sil
    2. devre arası aytaç kara hamlesi bizim için yeterli olur. Sozlesmesini feshedecegi konusuluyor. keremle jesse kiralik gidecekse yarim donemlik onyekuru hamlesi de guc katar oyunu cesitlendirir

      Sil
    3. Gelirse yok demem biliyorsun, Taylan için olabilecek en iyi yerli alternatif.

      Sil
  2. Sence Fatih hocanın oynattığı futbolda Albert Riera etkisi var mıdır ?

    YanıtlaSil
  3. Kendi oyuncularımıza sabredersek onları kazanabiliriz. Her fırsatta Onyekuru demeyi bırakıp eldeki oyuncuları geliştirmek en mantıklısı. Hem maddi hem de sportif açıdan kazanan biz oluruz bu sayede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiye dönmek manasız, elindeki iyi. Alırken dahi artık yeni isimleri konuşalım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir