28 Kasım 2020 Cumartesi

Rizespor 0-4 Galatasaray, bu hücumu durdurabilmek ciddi anlamda zor


Kayserispor maçının ilk yarısındaki görüntü ne kadar iyi olsa da, 2. yarı moral bozmuştu. Rize deplasmanı öncesi de bu moral bozuklu vardı. Beklentinin ötesinde bir oyun bu. 45 dakikaya da sınırlı kalmadan, maçın genelinde iyi görüntü. İlk 11'i derinden etkileyen, çok büyük eksiklere rağmen bu oyunu oynayabilmek de büyük iş. Fatih Hoca'nın dokunuşu tam da bu anda ortaya çıktı. Bazı içimler için şans diyordum ya, bugün o isimleri rotasyona dahil ettik.

Diagne'ye eleştirim "bitiriciliği" üzerindendi. Bu sezon birçok kez şans bulsa da, o bitiriciliği göstermedi. Pozisyon hazırlama tarafı elbette etken de, şansları da kullanmadı. 2 maçtır iyi işleyen, organize bir hücumdan bahsediyoruz. Rakip ceza sahası çevresinde Galatasaray'ın pas hızı çok iyi. Çizilmiş hücum setleri var ve rahat pozisyona giriliyor. Orta sahanın temposu, beklerin hücum desteği de çok kıymetli. Diagne de bu yapı içinde birçok imkan yakaladı.

Bitiricilik üzerinden genel bir yorum yapmıyorum. Bu sezon üzerinden yazdım. Kasımpaşa'da gol rekoru kırmış bir isim yoksa. Soğukkanlı kal, ceza sahası içinde doğru yerde ol. O soğukkanlılığı hatırlayınca 3 gol birden attı. Hücumun organize ve olabildiğince hızlı. Forvetinin bitiriciliği ön plana çıkarsa böyle bir deplasmanda farkla kazanırsın. Kayserispor maçında da bunlar, hatta daha ötesi bile olabilirdi.

Oyunu rakip yarı sahada oynadık desek yeri. Rakip ceza sahası içinde ve atılan şutlarda rekor kırmış bile olabiliriz. Linnes ve Emre Taşdemir'in beklerde katkısı büyük mesela, resmen açık gibi oynuyorlar. Feghouli yerini buldu, merkezdeki etkisi çok daha yüksek. Tempolu bir Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç da var. Diagne'nin oyun içi katkısı yükseldi, bence Oğulcan Çağlayan da kabuğunu kırmaya başladı ve Kayserispor maçında yaşadığımız tüm sıkıntıları bu maçta yaşamadık.

Galatasaray'ın kendi oyunundan ödün vermemesi değerli. Rizespor da topu Galatasaray'a bırakıp, hızlı çıkmak isteyeceği belliydi. Kayserispor karşısındaki o görüntüyü beklemiyorlardı sanırım. Aynı görüntü devam etti ve bazı isimlerin yükselişiyle de çok baskın bir performans oldu. Galatasaray topa sahip olup, rakip yarı sahada mümkün olduğu kadar hızlı paslaşarak sonuca gitti. Feghouli'yle ortadan da gelebiliyorsun, bekleri öne atıp rahatlıkla kanatlardan da. Bu hücumu durdurabilmek ciddi anlamda zor.

28 yorum:

  1. Normalde Belhanda yokken üretmekte zorlanırdık. Şimdi ne olduysa o olmadan da rekor pozisyona girebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Hocanın aynı kadroda ısrarı hoşuma gitti. Uzun süre sonra ne oynadığını bilen bir GS gördüm. Ben bu saatten sonra orta üçlünün bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. Belhanda döndüğünde Akbaba'nın pozisyonunda, Babel de Diagne'nin yerinde düşünülmeli bence.

    YanıtlaSil
  3. yalnız diagne'ye yine de güvenip bel bağlamamak lazım. ilk 2 golü tamamen şans eseriydi. şutları çok savruk ve yavaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bel bağlamam ama maçın adamı da o. Sadece 3 golü değil, oyun içi katkısı da mükemmeldi.

      Sil
  4. belhanda döndüğünde feghouli tekrar kanada geçecek ama. gerçi hem o hem de arda zaten kanat gibi oynamıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmemeli bence. Feghouli merkezde, Akbaba'nın olduğu yerde Belhanda olabilir.

      Sil
  5. Feghouli ve Diagne gibi isimlerin yanında Oğulcan'da da ısrarcı olması hocanın doğru idi. Geçen haftayı kaza olarak görelim ve yolumuza devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu galibiyet ve fark öz güveni yeniden toparlamıştır.

      Sil
  6. Kayseri maçından sonra travma yaşarız diye düşünmüştüm. Sen aksi görüşteydin. Yanıldığıma sevindim. Hoca gençleri motive etmeyi başarmış. İyi futbolun sürmesi güzel. Bu defa goller de gelince ekmek kadayıfı oldu. İstikrarı bulur, oyunu 90 dakikaya yayarsak Khalkedonlu çocuklar feryat figana başlar. Son söz Rize'nin bırak sporu normal ahlak kurallarıyla bağdaşmayacak başkanına; noldi Hasanyan, biz GS'dan daha iyiyiz diyordun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Travmalık bir durum yok. Mühim olan oyun. Sen iyi oynadıkça skor zaten gelir. Skor odaklı hareket günü kurtarır.

      Sil
  7. takımı oturttuk. bu sistem devam edecek belli. çok iyimserim. sadece ilk golü daha erken bulmalıyız çok kaçırıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyimserim, oyun yükseldikçe skor gelecektir.

      Sil
  8. (Emre)
    Galibiyet alindi Albayrak hemen kamera karsisinda gecti.

    Hoca oyuncularina inandi. Bizler taraftar olarak da inanmamiz gerek. Feghouli'yi bøyle gørmek beni mutlu etti.

    YanıtlaSil
  9. haftaya covidliler sakatlar dönünce bakalım takım nasıl olacak
    Feghouli bence bundan sonra kariyerine orta saha, 8-10 gibi devam etmeli. hızı, gücü kanat için yeterli değil. eğer faydalı olacaksa bu şekilde ortada oyun kurucu gibi oynamalı.
    sağ kanatta oğulcan ve lines'i süper koşturdu. Sağ kanadı resmen bayılttı ikisi. İşte atletizm, gençlik, tempo kanatta lazım ve onları koşturacak o pasları atacak adam da ortaya lazım. Oğulcan her şeye rağmen kanattan ziyade ilerde daha iyi olur diyorum. Burak Yılmaz'a biraz benzetiyorum. Fizikli, boylu ama tekniği zayıf.
    Belhanda - taylan - feghouli üçlüsü daha da etkili olabilir orta sahada. denemek lazım.
    Emre Kılıç - Arda - Kerem sol kanatta dönüşümlü olur. Sağda Oğulcan - Jesse - Ali yavuz olabilir
    Diagne ve Babel güzel alternatif olurlar. Babel de bence artık hızı düştüğü için kanatta değil fizik avantajını kullandığı santrafor pozisyonunun alternatifi olmalı.
    Devre arasında kesinlikle Taylan'a yedek alırdım. Çünkü onun yedeği yok. Bulursam bir tane stoper alırdım. 3 günde bir maç olacağı için lyundama ve marcao güvenilir değiller. Geçen sene ki gibi stopersiz kalmamak için stoper alırdım.
    İleriye savaşçı bir forvet alırdım mesela Kenan Karaman gibi.
    öyle çok adam almaya gerek yok. Anahtar yerlere kritik takviyeler yapılarak ikinci yarıdaki yıkıcı maç trafiğinden etkilenmeyecek bir takım kurardım. Bu sene belli ki çokça sakatlık, covid kayıpları olacak. bunlara hazırlıklı olmak için 25-30 kişilik kadrolar lazım. Scott Piri'nin farkı da burda çıkıyor. Girenlerin, yedeğin yedeği diyebileceğimiz çocukların ne kadar fit olduğunu gördük. Belki çokça adale sakatlığı yaşıyoruz yapılan yüklemelerden ötürü ama 25 kişinin tamamı da fit oluyor bu da güzel tarafı.
    Şimdi çok kızıyoruz ama Falcao gitmez kalırsa o da çok büyük artı. 5 maç bile çıkıp oynayıp gol atsa maçı çözse büyük güç. Ben taraftarım bazen duygusal olabiliyorum ama Fatih Hoca bizim gibi duygusal değil, kişiselleştirmiyor. Anlamaya çalışıyor. 50 yıldır bu işin içinde olduğu için herkesten az veya çok ne alabilirim diye bakıyor.
    eğer Falcao gitmezse o da rotasyonda katkı verir illa ki. Ama hepimiz şunu anladık ki Falcao'ya güvenerek bir sezon kurulmaz. O yüzden orda Babel, Cagne, Falcao, hatta Kerem, Oğulcan bile yeri geldiğinde oynayabilir olmalılar.
    İkinci yarı çok yıkıcı geçecek. 24 maç oynanacak. 3 günde bir maç yapılacak. Her pozisyona 2 hatta 3 kişi lazım.
    son olarak da şunu söyleyeyim, bu sezon eğer şampiyon olacaksak Muslera'nın eski Muslera gibi dönmesine o kadar ihtiyacımız var ki...
    Epeydir ondan haber alamıyoruz. Ne yapıyor acaba? düzeldi mi? Hala memleketinde mi? Hiç idman fotolarında göremiyoruz.
    Umarım Ocak'ta dönmüş olur.
    Eğer Muslera dönerse işte o zaman şampiyonluktan modu açılır!!


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftaya dönemeyecekler, sonraya sarkacaktır biraz daha. Bu kadro devam eder.

      Kenan Karaman'ı almazdım artık. Diagne de ışık yaktı, Oğulcan Çağlayan ise savaşıyor zaten, o rolde.

      Sil
  10. Güzel galibiyet oldu. Maç sonrası tam beklediğim gibi Abdürrahim Albayrak kamera karşısına geçti :)

    YanıtlaSil
  11. Hocayı formsuz iken eleştiriyorum, bu maçta da hakkını vermem lazım. Takım çok seri, sistemli ve estetik bir oyun anlayışı ile oynadı 90 dakika boyunca. Ama bence yine bu durumda dinamizmin de payı büyük. Falcao, Babel ve Arda gibi 30+ oyuncuları hamle oyuncusu yapıp, bu maçın 11'inin üzerine gitmeliyiz. Saracchi, Belhanda vs. 11e girebilir ama 30+ yaşında oyuncuları doldurursak bu tadı almamız çok zor. Hoca umarım bu 11i (profil olarak söylüyorum, birebir aynı 11 anlamında değil) bozmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmıyoruz derken, çalışıyormuşuz :)

      Sil
  12. Qalibiyyetten ziyade yerli oyunculari kazaniyor olmamiz cok onemli
    Okan Emre Tasdemir Ogulcan Taylan
    Buyuk kulup formasi altinda ezilmeyen Emre Kilinc
    Hatirliyorsan aylar once Emre Tasdemir hakkinda bir yazin vardi abi Emreyi alternatif olarak da gormuyordun iyiki seni yaniltti onemli olan Galatasarayin menfaati
    Takimin skelesinin yerlilerden olmasindan yanayim basarilarimiz hep boule gelmistir
    Okanin zamanla Musleranin yerini tutmasini arzuluyorum Emre Tasdemir as sol bek Emre Kilinc Ogulcan Taylan in sa Allah performanslari daha da artar ve kalici olarak ilk 11 oynarlar ve Ardayi da unutmamak lazim Galatasarayin sahada ve saha disindaki en buyuk kozu zamanla daha iyi olacaktir futbolu bizimle s9nlandirib sonrasinda teknik ekipde yerini alir umarim
    Ve sonda su anki en ideal 11
    Okan
    Linnes Luyindama Marcao Emre
    Taylan
    Belhanda Arda
    Ogulcan Emre Kilinc
    Diagne
    Forma adaleti bunu gerektirir
    Ancak zamanla saglikli bir Falcaoyla Omar da kadroya girer diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12 kişilik, çok adaletli bir kadro :)

      Sil
    2. Abi defalarca saydim 11 kisi sen nasil 12 saydin anlayamadim :)

      Sil
    3. Emre ve Kılınç olarak saymışım ben :)

      Sil
    4. Seni bilmem de ben Emre Akbabayi kesinlikle begenmiyorum:)
      Ocak ayinda umarim Salih Ucan transfer olur o zaman Emre Akbabanin forma sansi azalir
      Ayaginda topla cok oynuyor gol atayim derken bazi pozisyonlarda cildirmamak elde degil
      Sezon sonu sozlesmesi uzatilir ancak ben gitmesinden yanayim

      Sil
    5. Salih Uçan orta sahanın merkezinde oynuyor. Emre Akbaba şu an sola daha yakın, ben birbirlerinin alternatifi gibi görmüyorum. Zaten yarın Arda, Belhanda, Babel gibi isimler dönecek. İster istemez Akbaba'nın bulduğu şans azalacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir