11 Kasım 2020 Çarşamba

Şimdi ise yeniden "yükseliş" mesajını verdi


Feghouli konusunda gelgit çok oluyor. Kalitesinden kimsenin kuşkusu yok. İstediğinde, neredeyse tek başına "şampiyonluğun seyrine" etki eden bir futbolcu. Fatih Hoca'nın 4. dönemindeki 2. şampiyonluğun bana sorarsanız 1 numaralı ismiydi. Ligin 2. yarısında öyle bir top oynamıştı ki, hücumun anahtarını o tutuyordu. Feghouli transfer edilirken ki düşünce buydu işte. O katkıyı istikrarlı şekilde almak meseleydi.

İstikrarı bulamadık diyelim. Galatasaray'da 3.5. yılını yaşasa da, istikrarlı şekilde ilerlediği dönem sayısı çok az. Maaş gibi konuları çok konuştuk, şu ortamda göndermek imkansıza yakın. Haliyle de, onu silmek yerine kazanmanız gerekir. Feghouli ayarında, o pozisyon için iyi bir alternatifiniz var mı? Hoca da bunu biliyor ama bir türlü izin vermiyorlar. Başkanı çıkıyor, basın önünde futbolcuyu işaret ediyor. Şu ortamda nasıl kazanacaksın futbolcuyu?

Bu sezona iyi başladı, devamında düştü. Şimdi ise yeniden "yükseliş" mesajını verdi. 2 haftalık yedek beklemesi işe yaradı gibi. Yeniden sezon başındaki kurguya döndük ve futbol oynamak isteyen bir Feghouli de ciddi katkı sağladı. Solda Arda Turan, sağda Feghouli, ortada Belhanda / Emre Kılınç, forvette de Babel'le de müthiş bir oyun aklından vazgeçiyoruz. Hem topu iyi kullanan, hem hücuma iyi yerleşen, hem de üretebilen bir yapı.

Feghouli'nin de oyun aklı büyük. Cezayir Milli Takım'ında 10 numara gibi, biraz daha serbest rolde. Galatasasaray'ın bu oyun düzeninde de 10 numara gibi oynadı diyebiliriz. Sağa kilitlememek lazım, daha serbest oynadığında rahat hareket ediyor. Topu zor kaptırır, pas görüşü iyi ve yay civarından şut atabilir. Meziyet çok yani. Tek sıkıntı, kaleciyle karşı karşıya kaldığı an karar verememesi. O kararsızlıkta en basit anda top kaybına sebep.

4 yorum:

  1. kaleciyle karşıkarşıya geldiğinde %80 atan bir tip olsa zaten bize bırakmazlardı,sonradan açılan at,keşke temmuz-agustos-eylül-ekim aylarında,aylığını vericek enayi bir takıma kiralama imkanımız olsa,kasım başından itibaren oynamaya,şubat başından itibaren göz doldurmaya,mart ortasından sonra ise takımı sırtlamaya ve hattriklere başlar,huyu böyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atardı yine de, bu kadar kötü değildi. O kararsızlık sonradan çıktı ortaya.

      Sil
  2. Belhanda öyle de, Feghouli olayı daha garip geliyor bana.

    YanıtlaSil
  3. Klasik Feghouli işte bir iki maç daha oynar sonra yatmaya devam. Asalak gibi takımın kanını emiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir