5 Kasım 2020 Perşembe

Şu an geçmişi düşünmek, hatırlamak, konuşmak bir şey değiştirmiyor


Başakşehir'in, Manchester United karşısında aldığı galibiyetin elbette güzellemesi yapılacak. Burada bir kıyas yok, bugünü konuşuyoruz. Dünün de bugüne bir faydası yok. Düne bakınca "Avrupa Fatihi" olsak da, bunun bugüne bir faydası yok. Öz eleştiri yapmıyor, dün ile yaşamaya devam ediyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde en son hangi büyük takımı yendik diye düşünürken zorlandım. Ya da en son ne zaman iddia sahibiydik? Orayı da geçtim, tüm Avrupa maçlarını düşünün. Ne yapıyoruz biz?

Avrupa'yla açılan makas büyük olsa da, mazeret olmamalı. İyi bir sistem ve planla birlikte elinden geleni yapıyorsun. Yine kaybeder, gruptan çıkamazsın belki. En azından "mücadelenden" ödün vermezsin. Fatih Hoca diyordu ya, "kaybederken dahi vazgeçmemek", onu şu an Başakşehir yapıyor. Geçen sezon PSG karşısında tonla pozisyon vermemize rağmen, takım biraz daha iyi olup, hareketlilik gösterince heyecanlanmıştık. Bir de bu sezon Başakşehir'in PSG mağlubiyetine bakın.

Transferin geç gelişi, kamp, fikstür yoğunluluğunun da mazeret olmadığını izliyoruz. Tüm takımlar yeni sezon kampına başladığında, Başakşehir'i Kopenhag karşısında Avrupa Ligi maçında izliyorduk. Uzun bir süre transfer yapamayıp, tüm ciddi hamlelerini son güne bıraktılar. O sürede lige de kötü girdiler ama toparladılar. Geçen sezon, Galatasaray'ın da hamleleri geç geldi. Geç gelen hamleler de Nzonzi, Lemina, Falcao, Andone gibi iddialı futbolcular.

Bu sezon, Neftçi, Hajduk ve Rangers gibi rakiplerle oynarken "fikstür yoğunluğunu" mazeret ettik. Adamlar ise Leipzig, PSG, Manchester United gibi takımların olduğu ortamda, her hafta Şampiyonlar Ligi oynuyor. Eskisi gibi 15 günde bir değil maçlar. Okan Buruk'tan fikstürle alakalı mazeret asla dinlemedim. Şampiyonlar Ligi'nde de gayet iyi iş çıkarıyorlar. Hatırlıyorum, gitseler ne olacak ki deniyordu. Bu olacakmış. Beşiktaş'tan bu yana, Türk takımları açısından en iyi Şampiyonlar Ligi performansı.

Okan Buruk'u da kutlamak gerekiyor. Abdullah Avcı'nın yapamadığını yapıyor. Abdullah Avcı bu takımın temelini atmış olabilir de, Okan Buruk'un takımı getirdiği nokta bambaşka. Hem ligde şampiyon olup, hem de Avrupa'da yürümek mümkün. Geçen sezon Avrupa Ligi grubunda Roma ve Gladbach gibi takımların arasından sıyrılmışlardı. 2 yıldır yerlerde sürünen ülke puanını taşıyorlar. Haliyle de bu başarının güzellemesi yapılır.

10 yorum:

  1. Ona güzelleme dememek gerekiyor. Başarılı olduklarında haklarının teslim edilmesi demek daha doğru. Psg maçını da manchester maçını da izledim. Psg maçında yenildiler belki ama oyun olarak çok iyiydiler manchester maçında da iyiydiler ve iyi oyunun karşılığını aldılar. Okan hoca taktik olarak ta fizik olarak ta takımını iyi hazırlıyor. Oyunu da iyi okuyor. Manchester maçında topu karşı tarafa verdiler gayet iyi bir savunmayla kaptıkları toplarla hızlı çıkarak istediklerini aldılar. Keyif veren bir futbol ve mucadelesi vardı takımın. Sonra dönüp bize bakıyorum bunların hic biri yok. 35 yaşında ki demba ba nın oyununa bakıyorum dönüp bizim forvete bakıyorum. Irfan ın attığı toplara bakıyorum dönüp bizim orta sahaya bakıyorum. Visca nın topu alıp ileri taşımasına bakıyorum sonra bizim kanat beklere bakıyorum. Işte sadece bakıyorum. Başakşehir futbolun ne kadar doğrusunu yapıyorsa biz o kadar yapamıyoruz tüm o doğruları. Be başakşehir yaş ortalaması en yüksek takım yanlış hatırlamıyorsam şampiyonlar liginde ki. Burak sen büyük ihtimalle bunu kabul etmeyecek hatta belki bu yorumumu yayımlamayacaksın bile ama kabul etmek gerekir ki başakşehir in yapıp galatsaray ın yapamadığı şeylerin tek sorumlusu bence fatih hoca dır. Oyuncu bazında iki takımı karşılaştır kağıt üzerinde bizim takım her durumda çok daha kaliteli görünüyor ama buna rağmen olmuyorsa bu işin tek sorumlusu teknik direktördür bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelleme tanımı sosyal medyada yapıldı, ben hakkını veriyorum. Teknik direktör değil, ağırlık yönetimin. Ama hocanın da suçu var.

      Sil
  2. bahaneye yer yok. kadrona göre helva yapacaksın. top oynayacaksın. bunu içten içe herkes biliyor da bazıları dile getirmeye korkuyor sadece.

    YanıtlaSil
  3. Bu galibiyetle iz bırakmayı başardılar. Manchester United da tam istedikleri tarzda bir takım. Güçlü takımlara çok zorluk çıkarırken hücum etmesi gerketiginde afallayan bir takım bu yüzden Başakşehir akıllı oynayarak onları alt etti. Tebrik etmek lazım. Okan Buruk Hoca Avrupa'ya gitmeden bi Galatasaray yapar umarım.

    YanıtlaSil
  4. Buna güzelleme değil hakkını teslim etmek denir. Ve biz de şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. En başta da Fatih Hoca. 3 senedir bir türlü gelmeyen futbol için. Bu sene başında biraz gelir gibi olmuştu ama nedense o da uçuverdi.
    Galiba topyekün, sıfırdan resetleme ihtiyacımız var gibi, hiçbirimiz kabul etmesek de yeniden başlamamız lazım. Yeni bir akıl, plan, proje ile....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelleme eleştirisi sosyal medyada yapıldığı için kullandım. Bence de takdir etme denir buna.

      Sil
  5. burak twitter'da şöyle yazmış: Öz eleştiri yapmıyor, dün ile yaşamaya devam ediyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde en son hangi büyük takımı yendik diye düşünürken zorlandım.

    öz eleştiri yapmayan biz değiliz. buralarda yazıp çizen taraftarlar değil. hocamız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir