3 Kasım 2020 Salı

Yunus Mallı & Galatasaray, Ocak ayı için şartlar olgunlaştı diyebilir miyiz?


Zaman zaman da değil, her transfer dönemi öncesi konuşmaya başlarız. Yunus Mallı'nın adı da bir süredir Türk takımlarıyla anılsa da, hala bu konuda hamle gelmiş değil. Bu tarz gurbetçilerin gün sonunda adresi Türkiye oluyor. Yunus Mallı'nın da Bundesliga'daki misyonu bitmez üzere. Geçtiğimiz sezonun 2. yarısı Union Berlin'e kiralanmıştı ve orada da eski haline dönüşü sağlayamadı. Bu sezon başında da Wolsburg'a döndü. Sadece 1 maçta, 58 dakika şans bulabildi.

Wolfsburg'a 12.5 milyon avro'ya giderken, kendi pozisyonunda ülkenin en iyilerinden biriydi. Zaman zaman iyi işler yapsa da, genele bakınca beklentiyi karşılayamadı. İyi de kazanıyordu diye aklımda. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve ayrılacağı kesin. Hatta yaz ayları da beklenmeyecek, Ocak ayında, 0 bonservis karşılığı bu iş biter. Döviz kuru malum. Bir yanda da gelecek olan yeni yabancı kısıtlaması var. Haliyle de ibre bu tarz yerlilere dönmek durumunda.

Yunus Mallı'ya "iyi bir hücum jokeri" gözüyle bakarım. Hücumun birçok noktasında oynatırsınız. Asıl pozisyonu forvet arkası olsa da, kanatlarda, sahte 9 gibi ya da 8'e dahi çekebilirsiniz. Klasik bir oyun kurucu değildir, organizasyon onun üzerinden dönmez. Fenerbahçe'li Pelkas gibi düşünün. O da bir 10 numara ama sol kanatta kullanılıyor. Oyun kurulumu onun üzerinden dönmüyor. Asıl özelliği gole çok yakın oluşu.

Yunus Mallı da böyle işte. Gole yakın bir futbolcu. Topla dikine çıkışları olan, ceza sahası içi ve çevresinde oyunu yükselen, iyi bir bitirici. İyi olduğu sezonlarda da, 10 gol bandını zorladığını görürsünüz. Emre Akbaba için de bunları yazsam da, o forvetin arkası dışında bir yerde pek iş yapmıyor. Yunus Mallı'yı ise birçok mevkide kullanmak mümkün. 0 bonservisle gelecekse de, yerli kalitesini arttırmak adına bu transferi gerçekleştirirsiniz.

Yeni Belhanda değildir, o yorumlara katılmam. Belhanda'nın oyun tarzıyla alakası dahi yok. Yunus Mallı, orta sahanın hücuma bakan tarafında bir joker olur ve gol / asist katkısı konuşuruz. Oyun kurmaz, organizasyon onun üzerinden dönmez ya da savunma aksiyonunda büyük işler yapmaz. Gol anında parlar ve o da mümkün olduğunca rakip kaleye yakın oynamak zorunda. Bu transferi bekliyorum.

6 yorum:

  1. Fatih Hoca'nin oynatmayı sevdiği tarzda bir oyuncudur. Tam anlamıyla bir hücum jokeri çıkarabilir kendisinden. Birlikte oynadığı forvetin de verimini artırabilir

    YanıtlaSil
  2. Aynı soyadlı biri sanırım menajeri, aracılar vasıtasıyla temas var diye GS'ın adını ve Yunus’un isteğini açıklamış. Kaan olayına benzer mi bilemem ama bir adım var. Karşılığı da var. Yunus'un futbol kalitesine itirazım yok ama Türk futbolu sistemden bihaber olduğu için faydalanabilir miyiz kuşkuluyum. Terim, milli takım döneminde yararlanamamıştı kendisinden. Dediğin gibi joker özelliğini kullanacak desem ille de kanatlarda sürat arıyor, orta sahamız basmıyor, Yunus’da savunmada pek etkili değil. Takım yapısı, oyun anlayışı vb açılardan aklıma yatmıyor. Sanki yapılmış olsun diye yapılan bir transfer gibi. Hoca sistem değiştirecekse pas oyunu, sürat dışında denemeler yapacaksa durum farklı olur. Gerçi bu defa da takımın geri kalanı nasıl uyacak yeni sisteme. Bir dolu soru. Bekleyip görelim bakalım sonunu.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajeri babası mı neydi, ailesi yönetiyor. Benzemez, çünkü sözleşmesi bitecek. Alınabilir yani.

      Sil
  3. Çok isterim, ama doğru bir yapıda kullanabilir miyiz... Bilmiyorum işte. Keşke alsak da, faydalanabilsek. Alıp da faydalanamama ihtimali yüksek geliyor. O da dediğim gibi tamamen yapı ve taktiksel kaynaklı. Oyuncu kaynaklı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanılır, yeter ki doğru yapı olsun. Yapı işi sıkıntı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir