11 Aralık 2020 Cuma

Bu sezon ligde oynadığımız tüm maçlarda ilk 11'de başlayan 2 futbolcumuz var


Bu sezon ligde oynadığımız tüm maçlarda ilk 11'de başlayan 2 futbolcumuz var. Taylan Antalyalı ve Marcao. Sezonun ilk haftalarında oynadığımız ön eleme maçlarını da düşünürsek, özellikle bu 2 isim müthiş bir tempoda forma giydiler. Sakatlandıkları dönemler olsa da, özverileri onları sahada tuttu. Marcao ile Falcao aynı sakatlığı yaşadı mesela. Marcao 1 hafta içinde sahaya çıktı, Falcao ise uzun zamandır kayıp. Taylan Antalyalı da 2 sakatlık dönemi yaşasa da, ertesi oynanacak maçta sahaya çıktı. Bunun adı özveri, takdir etmek gerekiyor.

Taylan Antalyalı'nın alternatifi de yok. Sezon başı 6 ararken, içerden Taylan Antalyalı kazanıldı ama alternatif üretilmedi. Ocak ayı transferinin 1 numaralı gündemi bu olacaktır. Allah korusun, onun olmadığı bir senaryoda ne yaparız düşünemiyorum bile. Bu adam 6 numara oynarken, 8 numara gibi hareket edecek tempo ve hareketliliğe sahip. Donk'u çeksen ağır kalır, Etebo'yu oynatsan iyice dağılır. Marcao'dan 6 numara yaratmaya çalışırsın, aklıma başka bir yol gelmiyor.

Marcao'nun da gerçek anlamda bir alternatifi var diyemem. Donk imdada yetişse de, sol stoperin farkı başka. Marcao'nun bir de gitme ihtimali oluşabiliyor, transferi her dönem konuşulur oldu. Onun için de alternatif üretmek, gittikten sonra da formayı ona emanet etmek gerekecektir. İmkan olsa, Ocak için bir de sol stoper bakardım. Bu adam için de "kafası transferde" deniliyordu, oysa sakat sakat bile sahaya çıkıyor. Donk sonrası da toparladı, farklı bir tandem oluştu.

Taylan Antalyalı'yı övmek için hiçbir fırsatı kaçırmam. Bu performansı övmeyeceğiz de neyi öveceğiz? 10 numara düşüncesiyle alınan, size müthiş bir 6 numara performansı veren isme dönüştü. Fatih Hoca'nın dokunuşu bu tabii, bazı futbolcuların pozisyonunu değiştirip, eski görüntülerinin çok daha üzerine çıkmalarını sağlamayı iyi bilir. Taylan Antalyalı da çalışarak buna iyi cevap verdi ve bu sezonun bizler adıma simgesi oldu.

6 yorum:

  1. Hep söylüyorum, bence bizim 1. transfer stratejimiz orta saha 6 numara. Ama artık as değil yedek aramalıyız. Çünkü oranın ilk 11 oyuncusu belli. Allah sakatlık bela vermediği sürece Taylan Antalyalı sürekli üstüne koyarak elit bir sporcuya dönüşecek inşallah. ama onu yedekleyecek birini bulmak lazım. Gönlümden geçen Ana transfer stratejisine uygun genç ve gelecek vadeden, tipik olarak aynen Taylan gibi ve Taylan'ın yaptığı işleri ve üstlendiği görevleri yapabilecek biri ile yedeklemek olmalı. Bu çocuk içerden olabilir, olamıyorsa dışardan alıncak oyuncu yerli veya yabancı bu minvalde olmalı. Her ne koşulda olursa olsun artık etikete gitme dönemi bitti!!
    Yani bunun cevabı ve çözümü Seri olmamalı. Kiralık geçici çözüm olmamalı. Yaşlı, yedek, formsuz olmamalı. yüksek maaş olmamalı
    2. acil de kesinle stoper. Bunu ben sürekli yazıyorum farkındaysan. Tekrar ediyorum, eldekilerin hiçbiri gitmese dahi bir stoper şart. Ha bu stoperin tipi, yaşı, maliyeti bütçeye bakar. Ama ben olsan Marcao ve Lyundama sanki her an gidecekmiş gibi bir yatırım yapardım. Hatta 1 genç 1 de tecrübeli alırdım. Bunu hemen devrede yapalım anlamında demiyorum. ama devrede 1 tane takviye kesin lazım. Bu iki arkadaş zaten gidecekler artı gitmeseler dahi, sık sakatlanıyorlar, ceza alıyorlar vs. Donk 35 yaşında. Emin hala çok toy ve genç. 1 tane şimdi 1 tane de yazın stoper alırdım.
    son olarak da Falcao'nun gitmesi veya kalmasına göre de eğer imkan veya bütçe müsade ederse Santrafor bakılmalı. Tabi satış olması lazım. Falcao'nun da gitmesi lazım. Falcao gitmezken, 10 milyon € üstü maaş ödediğin bir hatta, bir tane daha adam alacak lüksümüz artık yok!
    Falcao'nun derdi her ne ise çözülmesini diliyorum. Çünkü sezonun 2. yarısında şampiyonluğun çok çetin geçeceği ve aşırı sık maç yapılacak. Herkes lazım. Umarım sorun çözülür, kenarda bile olsa böyle bir güç çok fark yaratır. Cagne şu an formda ama ona da güven olmaz biliyoruz ki... Takımın genel bitirememe problemi aşikar!
    Falcao, Cagne ve santrafor departmanının çözümünü ben yaza bırakırdım. Hem daha geniş zamanda, hem FFP bitmişken ve daha uzun vadeli mantıklı planlama ile çözmek en iyisi. Şimdi yine kısa vadeli başarı için hatalar yapılmasından endişe ediyorum.
    Hata, tabi ki Falcao'u almaktı. Bu paraları vermekti! Ama artık alındı, kadroda.. Serdar Ali Çelikler gibi bir takım trollerin gazına gelip de eldeki değerleri tukaka etmenin bize faydası yok. Fatih Hoca Allahtan öyle biri değil. Kimseye kin tutmaz garez yapmaz. Yeter ki Falcao bir adım atsın. Kesinlikle gitmesinden yanayım ama şimdi değil yazın. Şİmdi bize iyi Falcao lazım. 2. yarıda 10 tane maç oynasın 10 gol atsın bu bile büyük güç demektir.

    YanıtlaSil
  2. Mourinho'nun Chelsea'sinde sene boyunca sürekli rotasyon olurdu. Tek oyuncu değişmezdi o da Makalele'ydi. Taylan da bugün öyle bir istikrar içinde bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an takımın olmazsa olmazı gerçekten de. Güzel örnek verdin :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir