28 Aralık 2020 Pazartesi

Çok fazla şans vermesem de, kardeşleri bir arada görmek isterim


Başakşehir'de işler iyi gitmiyor ve pek iyiye yönelecek gibi de değil. Şampiyonlar Ligi / lig temposun, hele ki böyle bir sezonda kaldırmak mümkün değil. Şampiyonlar Ligi'nde bana göre beklentinin üstünde iş çıkardılar. Oradaki yüksek temponun lige yansıması ise olumsuz oldu. Kadronuz ne kadar geniş olursa olsun fark etmiyor. Şu an Şampiyonlar Ligi de bitti ama ligdeki kötü gidişat devam etmekte. Daha çok maç olmasına karşın, Avrupa Kupaları hedefi dahi olabildiğince zor.

Yüzler eskidi, bunu da etken görüyorum. Bazı önemli isimlerin misyonu bitmiş gibi ve değişim gerekiyor. Hatta bunun için geç de kalındı. Geçen sezon şampiyonluk geldi, sonrasında da Şampiyonlar Ligi'nde oynandı. Bunun devamı yok, nereye kadar gidebileceksiniz, daha fazla ne yapacaksınız? Büyük camia değilsiniz, arkadaki taraftar desteği az. Haliyle de bazı isimlerin transfer isteği doğal oluyor.

İrfan Can Kahveci için de Galatasaray söylentileri yaz döneminden bu yana konuşuluyor. O dönem de zordu, bugün de. Hele ki Şampiyonlar Ligi görmüş bir İrfan Can Kahveci için. Orada çıkış yaptı ve vitrin oldu. Galatasaray'ın ciddi bonservis ödeyemeyecek durumu da cabası. Futbolcuyu iknada sorun yaşanmaz diye düşünüyorum yoksa. Galatasaray'ın adı, yükselişi, Taylan Antalyalı / Oğulcan Çağlayan faktörü gibi birçok etmen var. Avrupa hayaline buradan da yükselebilirsin.

Alabilmek sorun işte. En kötü ihtimalle 6-7 milyon avro dahi konuşulduğunda, bu rakamı nasıl verebileceksin ki? Satış olmalı desek, yine bütün parayı 1 isme harcamak lüks. Yine de yüzde 5'lik bir şans varsa, o şans da bu Ocak dönemi için var. Başakşehir'in kötü gidişatı, değişim isteği gibi faktörler göz önüne alınırsa, ufak da olsa bir ihtimal olabilir. Çok fazla şans vermesem de, kardeşleri bir arada görmek isterim.

12 yorum:

  1. Göksel Gümüşdağ bu transferin önündeki en büyük engel. Biz Mevlüt'ü istediğimiz zaman bonservis talep etmişti ama Fenerbahçe isteyince bedavaya bırakmıştı.

    YanıtlaSil
  2. Irfan Can ya bize gelecek ya da Avrupa'ya gidecek gibi duruyor; Basaksehir ondan cikmak isteyecektir ki yeterli orta saha rotasyonlari da var.
    Ilginc olan su ki, herkes Diagne'ye ihtiyaclari olmadigini yaziyor, oyss net bir golcu eksikleri cok bariz, Dembanin 1 golu var, crivelli 8 90 dk dan daha az sure almus ve 2 golu var, Diagne 7 90dk suresinde 6 gol atmis; 29 yasinda bu ligde kendini ispatlamis, sakatlik sorunu olmayan bir forvet. Diagne+2 milyon euro teklif etsek satabilirler, zira irfancan icin alacaklari teklifler 7-8M euro bandinda olacaktir. Ustelik Diagne onlarin sisteminde fark yaratabilir, ctivelli ve gulbrandsen farkli tip hucum oyunculari ve 3'u ayni anda bile oynayabilir. Bu anlamda boyle bir takas gerceklesirse Basaksehir bir anda ligin en zengin forvet rotasyonuna sahip olmus olur; Irfan'in eksikligi onlari oyun olarak cok etkilemeyebilir. Ben medyanin kasitli olarak Diagneyi degersizlestirmeye calisarak bu takasta Basaksehirin kozunu artirmayi hedefledigini dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bir bonservis kazanmak isterler. O zaman da adres Avrupa oluyor.

      Sil
  3. Bahsedilen bonservisleri İrfan'a vermek çok mantıklı değil. O paralar bizim bütün transfer bütçemizi oluşturur. 60 milyon TL gibi bir para kuru çevirirsek.

    YanıtlaSil
  4. şöyle kandırabiliriz ancak. (ocak ayı için bu senaryo)
    emre akbaba ve yarım devre maaşı bize ait.
    diagne 2.5 sezon tüm maaşı bize ait.
    + 3-4 milyon euro bonservis.

    diagne'nin maaşı biz verince fatura kabarıyor. ikna olabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum onu. Ellerinde tonla forvet var, neden Diagne'yi düşünsünler.

      Sil
  5. irfancan hata etti bence bizden bağımsız. 2024'e kadar uzatmayacaktı.
    2021'de bitiyordu eski sözleşmesi. abarttı.

    YanıtlaSil
  6. taylan ve oğulcan ile öyle böyle kanka değil.. aklının gs'de olduğuna eminim. ama gerçekten zor bir transfer..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir