23 Aralık 2020 Çarşamba

Diagne umutlandırırken, bir anda düşündürmeye başladı


Diagne umutlandırırken, bir anda düşündürmeye başladı. 3'e 5'e bakma sat modunda elbette değilim de, iyi bir teklif gelirse de Ocak ayında olası bir satış mutlu ederdi. Kayserispor maçında başlayan çıkışta, sadece golleriyle değil, oyun içi katkısıyla da etkiliydi. Karagümrük maçından itibaren ise oyun içi katkısı gibi noktaları görmüyoruz. Göztepe maçının da 10. dakikasından itibaren durdu ve neredeyse hareket dahi etmedi.

İşin kötüsü doğru pozisyon da almıyor. Top kenarlardan iyi taşındı, özellikle de Saracchi'nin 2-3 net ortası var. Diagne'nin topu beklediği ve hareketlenmediği noktalara tekrar bakın. Ceza sahası içinde, topu sürekli kendisine istiyor. Ceza sahası dışına çıktığında da, ısrarla topu tutup, doğru anda ayağından çıkarmıyor. Oyun içi katkısı da 10 dakikayla sınırlıydı. Sonra saldı ve takımın hücumda kalamamasının en önemli sebebi oldu.

Bir de oyundan çıkarken eli kolu oynuyor. Ne oynadın ki tepki gösteriyorsun? Takımın odağı kazanmak, senin gol sayını arttırmak değil. Geçen haftalarda seni "oyun içi katkısı" üzerinden övüyorduk. O katkı arttığında goller geliyor, beklediğinde değil. Şu an Diagne'ye mahkum kalmak kumar tadında, o gün ne kazanacağını bilemiyorsun. Son 2 maçtır sallanıyor ve ilerisi adına doğan umutlar yeniden söndü.

Oğulcan Çağlayan'ın forvet performansını konuşmak lazım. Nihayet onu da en ileri uçta izledik. Top tuttu, mücadelenin içindeydi ve hücuma hız kattı. Kalite noktasında mutlaka eksikler olsa da, en azından oraya hareketlilik katınca, hücumda çarklar işlemeye başlıyor. Orada kalabilmek mühim. Kaptırdığın her top sana kontra pozisyon olarak geri dönüyor ve son zamanlarda yediğimiz goller bu şekilde gelmeye başladı.

3 yorum:

  1. her oyuncu her maç iyi oynayamaz, bir oyuncudan her maç üst düzey performans bekliyoruz, 3 maç iyi oynayan bir oyuncu 4.maç kötü oynayınca hemen fikrimiz değişiyor, linnes 2 maç iyi oynadı sözleşme yapalım dendi sonra kötü oynadı hemen gitsin sezon sonu diyoruz, Taylan da gider ts maçı falan kötü oynar ona da homurtular başlar tehlikeli şeyler bu kadar sabırsız olmak zarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konunun sabırsızlıkla alakası yok. Oyuncu gününde olmayabilir onda zaten sorun yok. Diagne sahada kotu olsa bile asgari yapması gereken hiçbir şeyi yapmıyor. Gel bi duvar ol hiçbir şey yapamiyorsan

      Sil
    2. Sabırsızlık değil. 2 aydır burada değil ki, ne zamandır burada. İzlediğimiz, bildiğimiz isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir