1 Aralık 2020 Salı

Donk'u sahada görünce karalar bağlamamak lazım


Donk'un hakkını son 2 maçta yeterince teslim edemedik. Kayserispor maçında yenen hatalı golde, en büyük hata sahibi kendisiydi. Biz de oraya takıldık ve en azından o maç özelinde ihale bıraktık. Oysa o gole kadarki oyunu iyiydi ve oynanan oyunda önemi büyük. İyi ve hızlı pas yapıyoruz diyoruz. Geriden de iyi çıkıyoruz, stoperlerler orta saha gibi katkı verebiliyor, hatta daha ötesini yapıp öne çıkıyorlar. Bunda da Marcao ve Donk'un oyun özelliği etkili oldu.

Luyindama'yı çok sever ve beğenirim. Yine de bu pas oyununu Donk kadar oynayamaz, çünkü o özelliği müthiş seviyelerde değil. Donk'un ise bazı savunma zafiyetlerini yaşarsınız, pas oyunu oynadığınızda ve topa sahip olmak istediğinizde ise katkısı öne çıkar. Son 2 maçta oluşan pas ve hücum istatistiklerinde Donk'un faydası büyüktü. Marcao / Donk tandemi de bu tarz şeyler vaat ediyor. Donk'u sahada görünce karalar bağlamamak lazım.

Luyindama'nın dönüşüne rağmen, Donk'la devam ettik. Bence Hatayspor maçında da böyle olacak. Ön alanda Arda Turan, Belhanda ve Babel gibi eksiklerin sonucu olarak Donk'u stoperde düşünüyoruz. Biraz daha pas yapabilmek bunda en büyük etken. Bunu görmek ve hakkını vermek lazım. Donk yerine Emin Bayram oynar demek işin biraz kolaycılığı. Luyindama dahi sorun yaşayabiliyor, Emin Bayram da sallanırdı.

Marcao'nun toparlayışı da önemli. Sezonun genelinde sallanıyor ve basit hatalar yapıyordu. Milli Takım dönüşü ise müdahaleleri de toparladı, hatasız oynuyor. Topla ilişkisi zaten iyi. Savunma aksiyonu da özüne dönünce değeri yeniden ortaya çıkmış oldu. Bu da görülmez tabii, dışarıdan değerini düşürmek için çabalayan bir kitle var. Bu performansı da doğal olarak konuşmazlar. Şimdi Luyindama da döndü derken, elimiz çok daha güçlü.

8 yorum:

  1. Taylan'in alternatifi olarak aklınızda bir isim var mı? Biraz yumuşak kaçsa da sanki macar Adam Nagy tam bu oyun yapısına uygun oyuncu ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli düşünüyorum, yabancı işi zor gibi. Zaten hak da yok. Akımda olan tek isim Aytaç Kara.

      Sil
    2. Aytaç 6 numara mı oynuyordu ben 8 diye biliyorum,6 oynasa bile 6 için ağır bir oyuncu bence sekidikayı kiralık gönderip yabancı genç bir alternatif alınabilir 6 ya

      Sil
    3. Aytaç ağır değil, ağır olduğu nereden çıktı. 6 gibi oynuyor ama pasör tarafı daha etkin olduğu için akıllarda 8 diye kalmış.

      Sil
  2. luyindama tam hazır değildi yoksa bu hafta mesela ilk 11 başlar bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son hafta takimla çalıştı, bence hazır olmasında sorun yoktu.

      Sil
  3. Adam cidden sorunsuz yedek. Bir sene daha uzatılır mi sözleşmesi acaba. Kendine çok iyi bakıyor stoperde gayet rahat oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan, lider özellikli. Fatih Hoca sonrası bambaşka bir yere geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir