18 Aralık 2020 Cuma

Emin Bayram, şu aşamada stoper rotasyonunun 4. ismi


Darıca Gençlerbirliği karşısında oynanan futbol istediğimiz gibi olmasa da, "turu atladık" deyip geçmek lazım. Covid dönüşleri, bütünüyle gerçekleşen rotasyon, maç trafiğinin sıklaşacak olması gibi birçok etmen var. Tempo da düşük tutuluyor. Eleştiri kısmını ben de yaptım ama üzerinde çok durmuyorum. Üzüldüğüm tek bir nokta var, o da Emin Bayram'ı konuşamamak. Ali Yavuz Kol'a odaklandık, Emin Bayram'a ayrı bir parantez açamadık.

Emin Bayram, yaş olarak da daha küçük oysa. Geçen sezon bulduğu şanslar olduğu için, yeni bir isim gibi gelmiyor bize. Ali Yavuz Kol ise geçtiğimiz sezonunu kiralık olarak geçirdi. Yeni bir yüz haliyle, daha çok konuşulması bundan. Bir de Emin Bayram'a maç içinde çok fazla iş de düşmedi. Rakibin etkili olabildiği an sayısı çok az. Bunda kalite faktörü de etken, stoperlerin sağlam duruşu da. O yüzden de Emin Bayram'ı konuşamadık.

Luyindama fiziği konuşturuyor mesela, rakibin buna karşı ayakta kalma şansı yok. Emin Bayram da yaşına göre müthiş bir fiziğe sahip. Geçen sezon oynanan Başakşehir deplasmanını hatırlayın. Crivelli, Demba Ba gibi forvetlere karşı dahi fizik olarak ezilmemişti. Bu çocuğun yaşı henüz 17. 1-2 yıl içinde geçireceği fizik evrimini bir kere daha düşünelim. Bu yaşta ve tecrübede dahi ayaklar yere çok sağlam basıyor. Heyecan yok, işine odaklı. Bu soğukkanlılık da en büyük avantajı.

İyi bir stoper tandemimiz var tabii. Luyindama / Marcao uyumlu bir ikili. Donk da kenardan geldiğinde işini iyi yapıyor. Emin Bayram, şu aşamada stoper rotasyonunun 4. ismi. Yükseldi aslında, Ahmet Çalık gibi isimler gitti. Bu dahi Emin Bayram'a duyulan güvenin göstergesi. Hocanın tuttuğu gençlerden biri ve Emin Bayram için düşüncesinin 1-2 yıllık olmadığını da öğrendik. Çok daha öncesinde izlemiş ve düşünmeye başlamış.

Kariyeri ne şekilde evrilir bilmem de, şu rotasyonun yıllar içinde olmazsa olmaz parçalarından biri olur. Herkes Ozan Kabak olacak diye bir kural yok. O uç potansiyeldi ve kariyeri de bu şekilde ilerliyor. Emin Bayram daha farklı, biraz daha savunma özellikleri ve fizik / mücadeleyle ön planda. Geliştirmesi gereken tarafları elbette var. 17 yaşında olduğunu unutmadan, ona zaman içinde şanslar vererek gelişimini takip edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir