4 Aralık 2020 Cuma

Ey gidi Asamoah, ne yangınlar olmuştu senin için


Asamoah için oluşan yangını hatırlarsınız. O yaz döneminde birbirinden iddialı ve maliyetli birçok yabancı futbolcuyu transfer etmiştik. Asamoah da o transfer harekatının son halkası olmak üzereydi ki, Juventus'un Spinazzola'yı geri döndürememesi işe engel olmuştu. Asamoah hazırdı yoksa, herkes de bu transfer bitmiş gözüyle bakıyordu. Bu transferin gerçekleşmemesi, o denli yapılan transfere rağmen, ciddi hayal kırıklığı olmuştu. Beklenti çok yüksekti.

Son halkayı, olabilecek en iyi şekilde eklemiş olacaktınız. Sol bek ihtiyacı vardı ve Asamoah da ciddi bir kaliteydi. Sezon sonu da, sözleşmesi bittiğinde Inter'e gidişiyle bu kaliteyi ortaya koydu. Belki rotasyonda devam etti ama bu rotasyonların da aranan parçasıydı. Sadece sol bek gibi de düşünmeyin. Orta sahanın ortasında, sol kanadında, hatta zorlarsanız 10 numarasında dahi müthiş iş çıkaracak meziyete sahipti. Hele ki ülkemiz futbolunu düşünürseniz.

Bugün ise 32 yaşında ve boşta kaldı. Inter'le sözleşmesi bitti, hiçbir kulüple de imzalamadı. Sakatlık süreçleri de takımların kafasında soru işareti. Güvenilemiyor ve bu topa girilmiyor. Transferini istiyorum şeklinde algılamayın. O iş geçti artık. Bu tarz, güvenemeyeceğim (sakatlık durumuna) ve yaş haddi olan bir ismi, bonservisi elinde olsa dahi istemem. Tudor dönemi yanıp tutuşuyordum, o gün bambaşka.

Bloga da bu transfer bitti diye yazmıştım. Resmi Twitter hesabımız dahi, sol bek üzerinden mesajını veriyordu. Her şey hazırdı derken yalan söylemiyorum, iş bitti gözüyle bakıldı. Son dakika olmayınca, apar topar Latovlevici'yi aldık. O da tutmadı, beklentinin çok uzağında kaldı. Latovlevici değil de Asamoah yapabilsek, Tudor dahi kariyerini biraz daha uzatabilirdi. Ya da Fatih Hoca geldiğinde eli çok daha güçlü olurdu. Gerçi bu sayede Nagatomo ile tanıştık, hakkını da yemeyelim.

5 yorum:

  1. şampiyonluklarda çok büyük pay sahibiydi. özellikle de iki sene üst üste bjk ve başakla oynadığımız final maçlarında quaresma ve visca'yi sahadan silmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Asamoah kalitesi itibarıyla daha fazlasını vaat etse de, Nagatomo'yu tanıdık bu sayede. Bu işler biraz da kısmet :)

      Sil
  2. Çok yönlü de bir oyuncuydu aynı zamanda... Tudor üçlü savunma da deniyordu sık sık... onun oyun düzeni için de çok faydalı olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada da olurdu, bayağı da iyi olurdu hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir