4 Aralık 2020 Cuma

Fatih Kuruçuk & Galatasaray, geliştirilebilir özelliklerine yoğunlaşmalı


Geçen sezon daha ön plandı ve konuşulan, genç bir stoperdi. Hala hakkında transfer haberleri var, potansiyelinden bir şey kaybetmiş değil. Karagümrük'ün son 2 lig maçında da 90 dakika sahadaydı. Yine geçen sezonun 2. yarısındaki final haftaları ve play off maçlarında da 90 dakika sahadaydı. Potansiyeli de orada parladı, ben buradayım mesajını vermişti. Sezon başında önüne 2 yabancı stoper geldi ve kendisiyle başlamadılar.

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Görüntü o ki, sözleşme uzatmaya da pek yanaşmıyor. 22 yaşında, potansiyel sahibi bir stoper. Bu tarz mücadele gücü yüksek, sert ve fizikli stoperleri seviyorum. Çok hızlı diyemesek de, 1.92 boyuna göre ağır da sayılmaz. Fena bir top tekniği yok, geliştirilebilir. Hamleli stoper, fiziğini iyi kullanıyor, tabir-i caizse tekmeye kafa uzatıyor. Tabii bu özellik, günümüz futbol dünyasında, büyük takımlar için çok bir şey ifade etmez.

Geliştirilebilir özelliklerine yoğunlaşmalı. Yapmak istediği ve yapamadığı çok şey var. Geriden topla çıkmak istiyor, top tekniğine güveniyor ama yetmez, gelişmeli. Her şeyden var, hiçbir şeyden de yok tarzına biraz daha yakın. Sözleşmesinin bitiyor olması ve yaşı değerli, denenebilir bir hamle. Stoper ihtiyacı çok görünmese de, böyle bir genci de gelecek sezon kadroda görmek isterim. Zarar getirmez, üstüne de gidilebilir. Bonservisinin olmayacak olması önemli.

Fatih Hoca'nın bu futbolcuyu 2 yıldır scout ekibine izlettiği yazılmış. Yerliye yöneleceğiz bir şekilde. Zaten yönelmeye başlamıştık. Rizespor karşısında yerli ağırlıklı bir 11 izledik. Yabancı sınırı düşecek, döviz kuru ortada. Futbolcu maaşında da sabit kur ya da TL bandına geçmek önem kazandı. Gençleşmek ve yerli kalitesini yükseltmek önceliğimiz olacaktır. Bu tarz sözleşmesi bitecek isimleri de kaçırmamak gerekiyor.

4 yorum:

  1. Kadroda durmalı bu tarz isimler hepsi olmasa da birkaçı mutlaka girer ilk on bire. Bu da maddi açıdan çok rahatlatır bizi.

    YanıtlaSil
  2. Az çok takip etmeye çalıştığım ve genel özellikleri itibarıyla seninle aynı fikirde olduğum bir futbolcu. Sözleşmesinin bitiyor olması bir avantaj olsa da, mevzu transfer olunca sinekten yağ çıkaran Süleyman Hurma faktörü gözönüne alınırsa, ara transfer döneminde kadromuza katabilmemiz biraz şüpheli. Zira bir kulüp başkanının kendi kulübünün menfaatlerini koruması ve transferlerde mümkün olan en yüksek kazancı elde etmeye çalışması işin doğası olsa da, Sivas, Alanya, Rize, Karagümrük ve Kayseri kulüp başkanlarının Galatasaray'a karşı anlaşılmaz, düşmanca ve fanatik tavırları nedeniyle ara transfer dönemlerinde bu kulüplerden oyuncu transferi için uğraşılmasını gereksiz buluyorum. Tam bir sinir harbine dönüşen ve hem taraftarı hem camiayı geren bu girişimler yerine, Burak Kapacak, Ali Akman veya Fatih Kuruçuk gibi isimlerle ön protol yapılması ve transferleri için sezon sonunun beklenmesi daha doğru olur. Hoş bu yönetimin - Mert Hakan olayında ne kadar haklı olsak bile- ön protolleri bile eline yüzüne bulaştırdığı gerçeğini unutmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi bitiyor, hiçbir şey yapamazlar. Futbolcu da uzatmaya sıcak bakmıyor. İsteyen, istediği tavrı sergilesin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir