11 Aralık 2020 Cuma

Fatih Hoca'nın oynattığı oyunun güçlü olduğu dönemleri hatırlayın


Row-Z Report'un haritalarından devam. Neden bu orta saha üçlüsü bozulmamalı sorusunun cevabı. Gerçi o cevabı son 3 haftada oynanan oyunda gördük ama, insanların kafasında sürekli bir "ya durdurulursak, önlem alınırsa" düşüncesi var. Şu an oynanan oyun oldukça güçlü ve geliştirilebilir bir oyun. Rakibin ekstra savunma önlemleri karşısında da kendi oyunumuzu oynamaya devam etmeliyiz. Rakibin orta sahasında daha defansif ve savunmacı isimlerin olması bir şey değiştirmez, özellikle bu ligde.

Fatih Hoca'nın oynattığı oyunun güçlü olduğu dönemleri hatırlayın. Ne kurgu değişir, ne de futbolcu tipleri. Aynı oyunu ligde de, Şampiyonlar Ligi'nde de oynamaya çalışırdı ve oynardı da. İşler kötü gittiğinde arayışlar olur, bazen günü kurtaralım düşüncesi öne çıkar ve skor odaklı gidilirdi. Şu an iyi oyun var ve bundaki ısrar da skoru beraberinde getiriyor. Eksikler dönüyor, alternatifler artacak. Mevcut oyunu daha da ileri götüreceğiz.

Tabii temeli bozmadan. Temelde de Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Feghouli üçlüsü var. Bazısının anlamsız sevdaları var. Hala "Seri" gibi futbolcuları hayal ediyor. Pasör olacak, geriden iyi oyun kuracak, peki tempo? O pozisyonda Taylan Antalyalı gibi çalışkan olacak mı, şu haritadaki tabloya imza atabilecek mi? 6 numara ama 8 numara gibi oynuyor. Doğru tanım bu diye düşünüyorum. Asla yeri değiştirilmemeli.

Emre Kılınç da aynı şekilde. Kanatlara attığınızda sıradan, orta sahada büyüyen bir isim. Galatasaray seviyesinden bahsediyorum, bana eski kariyerini anlatmayın. Bunu da Galatasaray'da gördük, yine Fatih Hoca imzası. Yoksa kimse orta sahada hayal etmiyordu. İnanılmaz bir baskı değil mi haritadaki, sahada adım atmadığı yer yok. Bu adam kanada çekilirse, şu haritayı kim çizebilir sana? Topsuz oyunu, savunma arkasına sarkması da cabası.

Feghouli de en çok tartışılan isim. Futbolu değil, Belhanda geldikten sonra ne olacağı. Yine sağa yakın oynuyor, zaten sağ iç orta saha ama daha özgür. Orta sahanın merkezinde, sağ kanada göre prangalarından kurtulmuş halde. Yaratıcılığı olan, hareketli bir futbolcu. Kısıtlanmayınca, daha özgür hareket edip, futbolunu da yüzde 150 seviyesine getirdi. Oyun aklı, hücum kalitesi, her şey büyüdü. Şimdi bu adam sağ kanada nasıl çekilebilir? Neredeyse olumsuz işi yok, öyle bir tablo.

4 yorum:

  1. İki tane sahada adım atmadık yer bırakmayan orta sahamız var. Bu diğer oyuncuların işini çok kolaylaştırıyor. Şu grafikleri Seri'den görmek imkansızdı. Bu çocuklar ikisi de Galatasaray'in oyununun temel taşları ve alternatifleri enerji açısından kesinlikle yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri ağır, olduğu yerden yönetim işini yapıyor. Bu da seni tempo ve hareketlilik olarak düşürür.

      Sil
  2. Seri'nin ismini bizzat Fatih Terim hocam vermişti ağabey o yüzden ben de korkuyorum geri gelmesinden. Umarım hocam Taylan'a zarar verecek bir iş yapmaz. Seri gelirse Taylan'a oynatmayız muhtemelen, iyi olduğundan değil, zaten kiralık gelecek maliyeti olacak oynatmayacağı adamı neden alsın ki ayrıca. Hocam geleceğin takımını kuruyor hem günü kazanıyor hem geleceği ben Seri Onyekuru olayına pek inanmıyorum. Ayııca kendisi de pek kiralıktan yana değildi. Hocam doğrusunu bilir elbet ağabey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın düşünülenle, bugün bir değil. Anlatmak istediğim bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir